ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Τέλος εποχής: Αποχωρεί από τη Σίτι ο Κομπανί! (pic & vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε πως ο Βενσάν Κομπανί αποχωρεί από την ομάδα μετά από 11 χρόνια τεράστιας προσφοράς στους «πολίτες».

Τέλος εποχής: Αποχωρεί από τη Σίτι ο Κομπανί! (pic & vid)

Από χθες άπαντες στη Μάντσεστερ Σίτι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση του τρεμπλ. Ωστόσο, μια ανακοίνωση ήρθε να φέρει λύπη στις τάξεις του συλλόγου. Κι αυτό γιατί ο Βενσάν Κομπανί, μετά από 11 χρόνια προσφοράς, ανακοίνωσε μέσω social media ότι θα αποχωρήσει από τους «πολίτες». Το συμβόλαιο του Βέλγου αμυντικού έληγε το φετινό καλοκαίρι και πήρε μαζί με την ομάδα την απόφαση να μην ανανεωθεί.

Έτσι, κλείνει ένας τεράστιος κύκλος για τη Σίτι, καθώς ο έμπειρος στόπερ ήταν μέλος της σε όλη την «αναγέννηση της». Βρισκόταν στις τάξεις της από το 2008 και αγωνίστηκε ανελλιπώς μέχρι και τη φετινή σεζόν. Ο Κομπανί αποχωρεί από τη Σίτι έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο Κύπελλα, τέσσερα Λιγκ Καπ και δύο Community Shield, πραγματοποιώντας 360 συμμετοχές και σκοράροντας 20 γκολ.

«Θα είμαι για πάντα ευγνώμων»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποχώρηση του ο Κομπανί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους στην ομάδα. Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν σε όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι οι οπαδοί της Σίτι πίστευαν σε αυτόν πάντα.

«Ήρθε η ώρα να φύγω και ειδικά μετά από αυτή τη σεζόν. Δεν αισθάνομαι τίποτε άλλο πέρα από ευγνωμοσύνη. Σε όλους αυτούς που με υποστήριξαν σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, σε έναν ξεχωριστό σύλλογο. Θυμάμαι την πρώτη μέρα τόσο καθαρά όσο την τελευταία και την απεριόριστη ευγένεια που έλαβα από τους ανθρώπους στο Μάντσεστερ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όλοι οι οπαδοί της Σίτι έμειναν πιστοί με εμένα στις καλές αλλά ειδικότερα στις κακές στιγμές. Πάντα με υποστηρίζατε και μου δίνατε έμπνευση για να μην τα παρατάω.

Ο Σεΐχης Μανσούρ μου άλλαξε τη ζωή όπως και όλων των οπαδών της Σίτι στον κόσμο. Και για αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Ένα γαλάζιο έθνος προέκυψε και πήγε κόντρα στα καθιερωμένα, και αυτό το βρίσκω εκπληκτικό. Λατρεύω τη συμβουλή και την ηγεσία ενός καλού ανθρώπου, του Καλντούν Αλ Μουμπάρακ. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια», αναφέρει στο «αντίο» του ο Κομπανί.

«Πάντα θα αποτελεί μέρος της οικογένειας της Σίτι»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Σίτι, Αλ Μουμπάρακ ανέφερε: «Υπήρξαν πολλοί σημαντικοί συντελεστές για την αναγέννηση της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αναμφισβήτητα κανείς δεν ήταν πιο σημαντικός από τον Βινσέντ Κομπανί. Ο Κομπανί καθορίζει την ουσία αυτού του συλλόγου. Για μια δεκαετία αποτέλεσε την ψυχή, το αίμα και την καρδιά μιας απίστευτα ταλαντούχας ομάδας. Μια βροντερή φωνή στα αποδυτήρια και ένας ήσυχος και μετρημένος πρεσβευτής. Ο Βινσέντ μπορεί να είναι περήφανος για τον εαυτό του, όσο εμείς για αυτόν. Δεν είμαι σίγουρος αν περίμενε να κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις φορές ως αρχηγός αλλά θα μνημονεύεται και θα απολαμβάνει τον σεβασμό όταν αυτή η πρωτοφανής επιτυχία της Σίτι ανακαλείται από τις μελλοντικές γενιές.

Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, η εξυπνάδα του και η αποφασιστικότητά που έδειξε προσαρμόζονται εξαιρετικά παίζοντας με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές και ξεπερνώντας κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας που έδωσε απαντήσεις σε κάθε απαίτηση που είχε ο σύλλογος από αυτόν. Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε ένα φιλικό προς τιμήν του τον Σεπτέμβριο, ώστε να γιορτάσουμε κανονικά την προσφορά του στη Σίτι. Πάντα θα αποτελεί μέρος της οικογένειας της Σίτι».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ