ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ: Σαν σωστό αουτσάιντερ!

Η Ντόρτμουντ φέτος μετά από χρόνια πρέσαρε για τα καλα τη Μπάγιερν στην κούρσα του τίτλου. Όπως όλα δείχνουν έχει κάθε πρόθεση να το κάνει και του χρόνου.

Ντόρτμουντ: Σαν σωστό αουτσάιντερ!

Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο είναι να εκθρονίσεις την Μπάγερν Μονάχου από την κορυφή. Παρόλα αυτά η άκρως ανταγωνιστική φετινή τους παρουσία σε συνδυασμό με τη δυνατή εκκίνηση στο μεταγραφικό παζάρι έχουν φέρει μεγάλη αισιοδοξία στο στρατόπεδο των Βεστφαλών.

Καταδικασμένη στο ρόλο του αουτσάιντερ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι το απόλυτο αφεντικό στη Γερμανία. Ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως είναι με διαφορά η μεγαλύτερη δύναμη στη χώρα. Η Ντόρτμουντ είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός της, αλλά παράλληλα δεν μπορεί να πλησιάσει το μέγεθός της. Είναι καταδικασμένη στο ρόλο του αουτσάιντερ. Αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να προκαλέσει χτυπήματα στους Βαυαρούς.

Το έχει αποδείξει άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια τόσα με τα δύο σερί πρωταθλήματα το 11 και το 12 όσο και με τα δύο Κύπελλα και τα δύο Σούπερ Καπ τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι στην μετά Κλοπ εποχή η Μπορούσια έχασε κάπως σε δυναμική. Για την ακρίβεια η απόσταση της από τη Μπάγιερν άνοιξε ξανά εκεί που είχε αρχίσει να κλείνει. Οι Βεστφαλοί μπορεί να πήραν τον Κύπελλο το 2017 αλλά στο πρωτάθλημα δεν κατάφεραν ποτέ να αγχώσουν τη Μπάγιερν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Μην ξεχνάμε ότι το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι. Πολλές φορές δεν εξαρτάται καν από αυτούς. Αν η Μπάγερν είναι στα καλά της δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης όσο σωστά κι αν πορεύεται η Ντόρτμουντ. Το ζήτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια ούτε η ίδια η Μπορούσια κινούταν με τρόπο τέτοιο ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες της. Κακές μεταγραφικές κινήσεις, συνεχείς αλλαγές προπονητών, στασιμότητα. Μέχρι που φέτος αποφάσισε να αλλάξει πλάνο. Κι απ’ ότι φαίνεται στο ίδιο πλάνο θα κινηθεί και του χρόνου.

Γερμανικά ψώνια

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το μπάτζετ για μεταγραφές με τριψήφια νούμερα η Ντόρτμουντ φτιάχνει τους δικούς της πρωταγωνιστές. Και το κάνει χρησιμοποιώντας κατά κόρον την εδώ και χρόνια μέθοδο της μεγάλης αντιπάλου. Αγοράζοντας δηλαδή ότι καλύτερο υπάρχει στη Γερμανία! Οι τρεις τελευταίες μεταγραφές της φανερώνουν του λόγου το αληθές. Πριν καν μπει ο Ιούνιος η Ντόρμουντ έχει ήδη υπογράφει με τους Αζάρ, Μπραντ και Σουλτζ.

Ο μικρός αδερφός του σταρ της Τσέλσι Εντέν Αζάρ, προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του σημειώνοντας 13 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ σε 35 εμφανίσεις με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ. Στα 26 μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για το παραπάνω βήμα και η Ντόρμουντ ο κατάλληλος προορισμός για να το κάνει. Ο Μπράντ αποτελεί ένα από τα next big things του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Στα 23 του είναι ήδη 24 φορές διεθνής με την εθνική, ενώ φέτος το κοντέρ με τη Λεβερκούζεν έγραψε 10 γκολ και 17 ασίστ σε 43 συμμετοχές. Παίζει με την ίδια άνεση και στις δυο πλευρές της επίθεσης ενώ πριν ένα μήνα φαινόταν ως κλεισμένος από τη Μπάγιερν που τον ήθελε από πέρυσι. Όσο για τον Σουλτζ -που παίζει όλη την αριστερή πλευρά- προέρχεται από μια φοβερή σεζόν με την Χόφενχαιμ που τον έχει μονιμοποιήσει στις κλήσεις της εθνικής.

Το καλύτερο; Όλοι μαζί κόστισαν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ! Η τακτική του να ψωνίζει –φθηνά- το καλύτερο εγχώριο προϊόν έχει αρχίσει να αποδίδει από πέρυσι για τη Μπορούσια. Το καλοκαίρι του 18 έφτασαν στην κοιλάδα του Ρουρ ο Γάλλος στόπερ Ντιαλό από την Μάιντς (28 εκατ.), ο Δανός χαφ Ντιλέινι από την Βέρντερ (20 εκατ.) και ο Γερμανός εξτρέμ Βόλφ από την Άιντραχτ (5  εκατ,). Με εξαίρεση τον τελευταίο οι πρώτοι δύο είναι βασικοί και αναντικατάστατοι ενώ παράλληλα η αγωνιστική τους αξία εκτοξεύτηκε μετά την χρονιά που μας πέρασε.

…και όχι μόνο

Παράλληλα με τις μεταγραφικές κινήσεις από την Γερμανική αγορά, η Ντόρτμουντ πραγματοποίει ματ κινήσεις και από το εξωτερικό. Εκεί η στρατηγική είναι διαφορετική. Οι Βεστφαλοί επενδύουν ανάμεσα σε ένα συγκεκριμένο δίπολο. Παίκτες νεαροί σε ηλικία με δίψα να φανούν και παίκτες έμπειροι που θέλουν να αναγεννηθούν.

Κάπως έτσι έφτασαν στην ομάδα πέρυσι ο ξεχασμένος στην Κίνα Βίτσελ και ο ξεχασμένος στον πάγκο της Μπαρτσελόνα Αλκαθέρ. Τι κέρδισε η Ντόρτμουντ από αυτές τις κινήσεις; Τον ηγέτη της μεσαίες γραμμής της –που τόσο της έλειπε- και τον δεύτερο σκόρερ της –πρώτο στο πρωτάθλημα- στη χρονιά. Πόσο κόστισαν και οι δύο μαζί; Μόλις 41 εκατομμύρια ευρώ!

Όσο για την επένδυση σε νεαρούς παίκτες; Ακόμη καλύτερα! Έχουμε και λέμε. Ο Ζαγκαντού  που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20, ήρθε ελεύθερος το καλοκαίρι του 17 από την Παρί και πλέον κοστολογείται πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο έτερος –βασικός μαζί με τον Ντιαλό- στόπερ Ακάνζι αγοράστηκε από την Βασιλεία με 20 εκατομμύρια  ενώ ο 20χρονος βασικός δεξιός μπακ Χακίμι είναι δανεικός για δύο χρόνια από την Ρεάλ.

Και φυσικά ο Τζάντσον Σάντσο. Ο 19χρονος Άγγλος εξτρέμ είναι ότι πιο hot στον κόσμο σε αυτές τις ηλικίες μετά τον Εμπαπέ και έχει κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλά. Με τα 13 γκολ και τις 19 ασίστ του φέτος είναι διακαής πόθος σχεδόν για όλους τους μεγάλους όμως όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη Ντόρτμουντ. Το θέλει και ο ίδιος και η ομάδα. Το καλοκαίρι του 17 η μετακίνησή του κόστισε λίγο κάτω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα κοστολογείται αρκετά πάνω από τα 100!

Ρόστερ για μεγάλη μπάλα

Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον υγιή –επιτέλους- Μάρκο Ρόις, ο οποίος είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, αρχηγός και ηγέτης αυτής της ομάδας. Βλέπουμε ότι η Ντόρμουντ έχει φτιάξει ένα ρόστερ που είναι βασισμένο στην ταχύτητα και στο πρέσινγκ και έχει σκοπό και υλικό να παράξει φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο Λουτσιάν Φαβρ δείχνει να έχει καλή χημεία με τους παίκτες του και με τον σύλλογο. Αν μπορέσει να χτίσει πάνω στη φετινή σεζόν ίσως του χρόνου καταφέρει να βάλει πάλι δύσκολα στη Μπάγερν και γιατί όχι να της κλέψει ένα πρωτάθλημα. Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ανοίξει ακόμα και η Ντόρμουντ έχει ήδη κάνει τρεις μεταγραφές. Έχει όλο το χρόνο να ενισχυθεί ακόμα παραπάνω και να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Ακόμα όμως κι αν χάσει το πρωτάθλημα πιο εύκολα απ’ ότι φέτος δεν παύει να βαδίζει στα σωστά μονοπάτια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η Ντόρτμουντ μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα είναι απολαυστική στο μάτι του μέσου ποδοσφαιρόφιλου. Όπως άλλωστε είναι κάθε χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSG3nJuJHnU

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ