ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Χάαλαντ «φάντασμα» – Τον μηδένισε η Ρεάλ με στατιστικά… για κλάματα! (pic)
Ο Ντάιερ γλεντάει την Άρσεναλ: «Πόσο γούσταρα που την πέταξα εκτός…» (vid)
Κάραγκερ… κράζεις: «Ρεάλ, δεν είσαι η καλύτερη! Είσαι όμως η πιο τυχερή»
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Στην Μαδρίτη είναι ωραία με το 6ο για παρέα (vid)

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε στην Μαδρίτη ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι κόντρα στην Ρεάλ κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας στον τελικό της Τότεναμ με 2-0.

Στην Μαδρίτη είναι ωραία με το 6ο για παρέα (vid)

Ένα τέρμα με την… σέντρα και ένα στο φινάλε ήταν αρκετά για την Λίβερπουλ. Οι «Κόκκινοι» 14 χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Σαλάχ και Οριγκί έστειλαν τον Γιούργκεν Κλοπ στα ουράνια και τα «Σπιρούνια» στο… καναβάτσο.

Η Μαδρίτη φόρεσε τα γιορτινά υποδεχόμενη τον αγγλικό «εμφύλιο». Οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα εξαιρετικού επιπέδου πρόγραμμα, το οποίο πριν την σέντρα κατέληξε στο ενός λεπτού σιγή στον αδικοχαμένο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Λίβερπουλ και Τότεναμ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με όλα τα όπλα τους στοχεύοντας στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Για καλή της τύχη η Λίβερπουλ από το ξεκίνημα ευτύχησε να βρεθεί μπροστά σε μεγάλη ευκαιρία. Μόλις στο 2′ ο Μανέ σέντραρε με την μπάλα να καταλήγει στο χέρι του Σισοκό. Ο Σκόμινα – δικαιολογημένα – έδειξε την άσπρη βούλα και από κει ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε με ευκολία το σκορ για τους «Κόκκινους». Αυτό ήταν το πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία των τελικών του θεσμού.

Με το 1-0 στην πλάτη, η Τότεναμ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Λίβερπουλ να δίνει χώρο στον αντίπαλο. Στο πρώτο μέρος Έρικσεν και Γουίνκς έδειξαν να είναι… χαμένοι στο Γουάντα Μετροπολιτάνο. Αποτέλεσμα αυτού, οι Λονδρέζοι να μην έχουν ουσιαστική ανάπτυξη του παιχνιδιού αναλώνοντας το παιχνίδι τους με πάσες στην άμυνα.

Ουσιαστικά σε όλο το πρώτο μέρος εκτός του τέρματος του Σαλάχ δεν υπήρξε άλλη απειλή. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο μην έχοντας σχέδιο αντίδρασης περίμενε το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο υποτονικός ρυθμός του τελικού δεν άλλαξε. Το ίδιο σκηνικό με λίγο περισσότερη ένταση στο παιχνίδι από πλευράς Τότεναμ. Σον, Ντέλε Άλι και Χάρυ Κέιν προσπαθούσαν να συνδυαστούν όμως μάταια αφού τα χαλούσαν στην τελική πάσα.

Αρχή, τέλος και Λίβερπουλ στα αστέρια

Στο 66′ τα «Σπιρούνια» αποφάσισαν να ρισκάρουν ρίχνοντας στην μάχη τον άνθρωπο που τους οδήγησε στην Μαδρίτη. Ο Ποκετίνο αντικατέστησε τον Γουίνκς με τον Λούκας Μόουρα κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Ο χρόνος όμως κυλούσε χωρίς να μπορεί η Τότεναμ να απειλήσει την εστία του Άλισον. Αντιθέτως, οι «Κόκκινοι» παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μίλνερ όμως να αστοχεί ελάχιστα στο σουτ που επιχείρησε.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι επιθετικοί της Τότεναμ ανέλαβαν δράση. Ντέλε Άλι και Σον σπατάλησαν δύο καλές στιγμές για να φέρουν την αναμέτρηση στην ισορροπία. Στο 79′ τα «Σπιρούνια» βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-1 όμως τα σουτ των Σον και Λούκας βρήκαν σε ετοιμότητα τον Άλισον. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο βλέποντας πως το παιχνίδι έφθανε στο φινάλε «πέταξε» στην αρένα και τον Φερνάντο Γιορέντε. Στο 84′ ήταν σειρά του Έρικσεν να απειλήσει, με το φάουλ του Δανού να αποκρούεται από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Όσα δεν κατάφεραν να κάνουν οι Λονδρέζοι, έπραξε με μια μόλις επαφή ο Οριγκί για την Λίβερπουλ. Ο Βέλγος επιθετικός στο 88′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του χαρίζοντας της την κούπα.

Τότεναμ

Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον, Κέιν

Λίβερπουλ

Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ