ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Τον Χέντερσον θα τον σέβεστε!

Από τότε που ήρθε στη Λίβερπουλ ο Χέντερσον έχει ακούσει πολλά. Ε και; Ο αρχηγός δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει την ψυχή του για την ομάδα. Και ούτε πρόκειται.

Τον Χέντερσον θα τον σέβεστε!

Χθες το βράδυ έπαιξε σαν πραγματικός αρχηγός. Σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες σε κάθε γραμμή ο Τζόρνταν Χέντερσον δίνει χαρακτήρα. Εκφράζει ακριβώς τη νοοτροπία της Λίβερπουλ και του προπονητή της. Θα ματώσει στο γήπεδο, δεν θα τα παρατήσει ποτέ. Στο τέλος της βραδιάς ήταν αυτός που έπρεπε να σηκώσει το τρόπαιο στον αέρα. Κι έτσι έγινε.

Τα έχει ζήσει όλα μαζί της

Ο Χέντερσον ήρθε στη Λίβερπουλ το 2011 από τη Σάντερλαντ σε μια εποχή που το κλαμπ ήταν στα χειρότερά του. Τότε που το ρόστερ της δεν ήταν ούτε κατά διάνοια αντάξιο του ονόματός  και της ιστορίας του συλλόγου. Την προηγούμενη χρονιά η Λίβερπουλ είχε τερματίσει 6η στο πρωτάθλημα, ενώ στην πρώτη του Χέντερσον τερμάτισε 8η! Ακολούθησε μια 7η θέση για να έρθει η σεζόν πρωταθλητισμού το 13/14 και η 2η θέση. Τα επόμενα 2 χρόνια βυθίστηκε ξανά στη μετριότητα με μια 6η και μια 8η θέση μέχρι που εμφανίστηκε ο Κλοπ. Η συνέχεια γνωστή.

Η Λίβερπουλ χρόνο με το χρόνο έφτιαχνε το ρόστερ της και ξαναέβρισκε τη χαμένη της αίγλη. Μέχρι που χθες κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία της την πιο ψηλή κορυφή της Ευρώπης. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα χρόνια είναι μόνο ένας. Ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Και όχι απλά σαν παρουσία, αλλά σαν βασικός και αναντικατάστατος. Ο 28χρονος Άγγλος –που πάω στοίχημα ότι τον είχατε για μεγαλύτερο- τα ‘χει ζήσει και τα ‘χει ακούσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχει δει την αγαπημένη του ομάδα να βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας. Έχει χάσει τελικό Γιουρόπα με ανατροπή από τη Σεβίλλη. Έχει χάσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ από την Ρεάλ. Έχει μείνει εκτός Ευρώπης. Έχει χάσει το πρωτάθλημα με γλίστρημα του Τζέραρντ. Το έχασε φέτος με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία του κλαμπ.

Έχει ακούσει ότι είναι… άμπαλος. Ότι είναι ντροπή να φοράει ένα τόσο βαρύ περιβραχιόνιο. Ότι δεν θα έπρεπε να περνάει ούτε απ’ έξω από το “Άνφιλντ”. Σε όλα αυτά ο -50 φορές- διεθνής Άγγλος απαντούσε μέχρι χθες με 324 συμμετοχές 26 γκολ, 43 ασίστ και αμέτρητα χιλιόμετρα αυταπάρνησης μέσα στο γήπεδο. Από χθες πρόσθεσε στις απαντήσεις τους και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Σεβασμός. Απλά σεβασμός

Ναι στην τεχνική δεν είναι Ινιέστα. Αλλά άμπαλος σε καμία περίπτωση. Δείτε σε μια επανάληψη τη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα και το ξανασυζητάμε. Ναι δεν είναι Τζέραρντ. Αλλά Τζέραρντ δεν θα είναι ποτέ κανείς ξανά. Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ υπήρξε ένα από τα καλύτερα χαφ στον κόσμο, ο οποίος παράλληλα προερχόταν από τις ακαδημίες τους συλλόγου και ήταν άρρωστος οπαδός της ομάδας. Το απόλυτο πακέτο δηλαδή.

Ο Χέντερσον είναι η εικόνα της Λίβερπουλ που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Ο κρίκος που ενώνει δύο εποχές. Αυτός που είναι εκεί για να σου θυμίζει που ήσουν αλλά ταυτόχρονα που βρίσκεσαι τώρα αλλά και που πας. Το απόλυτο παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης σε έναν σύλλογο. Αν η Λίβερπουλ δεν το διώξει κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει εκεί την καριέρα του. Το δέσιμό του με την ομάδα είναι βαθύ και καθόλου διαφημισμένο. Δεν γίνεται όμως να υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το ποδόσφαιρο και να μη μπορεί να το διακρίνει.

Από τον τρόπο που σήκωσε την κούπα μέχρι τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι που έχασε τα λόγια του από τη συγκίνηση. Και από την εικόνα στο ματς της χρονιάς με τη Μπαρτελόνα στο Άνφιλντ μέχρι την αντιμετώπισή του όταν το πράγμα στραβώνει για την ομάδα του. Ο Κλοπ τον λατρεύει. Γιατί ο Κλοπ ξέρει. Είναι ένας προπονητής που αγαπάει και παθιάζεται με το παιχνίδι. Δεν το βλέπει καθαρά πρακτικά. Το συναίσθημα ξεχειλίζει από μέσα του κι αυτό θέλει και από τον αρχηγό του.

Γιατί στην τελική αυτό είναι η Λίβερπουλ. Πολύ συναίσθημα και λίγη λογική. Και ακόμα και στα χειρότερά της χρόνια αυτό δεν το έχασε. Ούτε το πούλησε πουθενά. Ο Χέντερσον είναι ένας από τους ανθρώπους που φρόντισε όσο λίγοι γι’ αυτό. Και δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να τον σεβόμαστε.

Έχει κι άλλο ακόμα

Έχουμε ξαναγράψει από εδώ ότι τα καλά για τη Λίβερπουλ τώρα αρχίζουν. Το κλαμπ έχει μπει σε μια νέα εποχή. Έχει αποβάλει όσο γίνεται –είναι και θέμα DNA ρε παιδιά- τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις και κοιτάει μόνο προς τα πάνω. Η φετινή χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για μια ομάδα που ήταν έγκλημα αν έμενε με άδεια χέρια. Σε αυτή τη νέα εποχή οι «Κόκκινοι» μπαίνουν με αρχηγό τον Τζόρνταν Χέντερσον.

Βρισκόμενος στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία ο Χέντερσον ήρθε η ώρα να απολαύσει τι θα πει να είσαι ο αρχηγός μιας πραγματικής Λίβερπουλ. Κι όσοι νομίζουν ότι δεν «χωράει» στην ομάδα πλέον ας ξεκινήσουν να παρακολουθούν καλύτερα κάποιο άλλο άθλημα. Η χρονιά που μας έρχεται θα είναι ακόμη πιο απαιτητική για την Λίβερπουλ. Εκτός από το ότι θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Ευρώπη έχει μπροστά της μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Αυτή της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Για την Λίβερπουλ ο μεγαλύτερος στόχος είναι αυτός. Όλος ο οργανισμός ζει και αναπνέει για την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι του χρόνου αυτή η στιγμή κάτι μου λέει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει. Κι όταν ακόμα οι «ειδικοί» θα λένε ότι είναι λίγος, ο Χέντερσον θα είναι εκεί. Αυτός που θα σηκώσει και αυτή την κούπα περνώντας στην αιωνιότητα ως ο αρχηγός που έσπασε την κατάρα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ