Μπεκενμπάουερ: «Θέλω τον Κλοπ στην Μπάγερν»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί δικαίως στην ελίτ της προπονητικής, αναγκάζοντας ακόμη και τους πάλαι ποτέ διαχρονικούς αντιπάλους του να του υποκλιθούν.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Λίβερπουλ ήταν μονάχα η ηθική επιβράβευση για τον Γιούργκεν Κλοπ. Το έργο του Γερμανού τεχνικού στους «Κόκκινους» είναι ολοφάνερο τα τελευταία χρόνια, τακτική η οποία έχει αλλάξει το dna του αγγλικού συλλόγου.

Από την Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Όσοι παρακολουθούν το έργο του αντιλαμβάνονταν το τι μπορεί να καταφέρει σε βάθος χρόνου. Στους Βεστφαλούς έφθασε στην πηγή όμως δεν ήπιε νερό, χάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό.

Υπόκλιση του Μπεκενμπάουερ στον Γιούργκεν Κλοπ

Τα κατορθώματα του 51χρονου τεχνικού ανάγκασαν τον θρύλο της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ να του υποκλιθεί. Ο 73χρονος σε δηλώσεις του στην γερμανική Bild δεν έκρυψε και την μεγάλη του επιθυμία. «Δεν θέλω τίποτε άλλο να δω παρά τον Γιούργκεν Κλοπ να βρεθεί μια μέρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Γιούργκεν έφερε έναν νέο τύπο ποδοσφαίρου στην Γερμανία. Και εν συνεχεία στην Λίβερπουλ» τόνισε ο θρύλος των Βαυαρών.

Στην Μπάγερν ήταν γνωστό το ενδιαφέρον στο πρόσωπο του Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός πριν καταλήξει στην Λίβερπουλ βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στο… μάτι των Πρωταθλητών Γερμανίας. Η ιστορία όμως τον έφερε στο μεγάλο λιμάνι και από κει στην κορυφή της Ευρώπης. Από τους λίγους που ξέφυγαν στην Μπάγερν, αφού οι Βαυαροί ως γνωστόν αποκτούν όλη την αφρόκρεμα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ