ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: Ένας βράχος φτιαγμένος από χρυσάφι!

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λίβερπουλ, πράγμα που κάνει τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ίσως το πρώτο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: Ένας βράχος φτιαγμένος από χρυσάφι!

Η Ευρώπη έχει βαφτεί κόκκινη. Η Λίβερπουλ μετά από 14 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τελικό της Μαδρίτης, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και η παρέα του, επικράτησαν με 2-0 της Τότεναμ και σήκωσαν για 6η φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ολλανδός, μαζί με τον Άλισον, ήταν οι κορυφαίοι της αγγλικής ομάδας στην αναμέτρηση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο υψηλόσωμος στόπερ σταμάτησε τους αντιπάλους του σε κρίσιμα σημεία. Οι πιο σημαντικές του αντιδράσεις, ήταν κόντρα στον Σον. Δύο φορές μάλιστα, μία σε κάθε ημίχρονο. Και τις δύο ο Νοτιοκορεάτης βρισκόταν σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει. Αλλά τελικά, έμεινε στο μηδέν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αναδείχθηκε ως MVP  του τελικού.

Μία σεζόν σαν… παραμύθι

Όμως, η χθεσινή του εμφάνιση, ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας σχεδόν τέλειας χρονιάς. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποτελεί και με τη βούλα πλέον τον αναμορφωτή της “Κόκκινης” άμυνας. Οι εμφανίσεις του; Τουλάχιστον εντυπωσιακές. Σε όλα τα παιχνίδια. Είτε αντιμετώπιζε τη Χάντερσφιλντ, είτε την Μπαρτσελόνα. Τα επίθετα που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν είναι αρκετά. Ηγετικός, απροσπέλαστος, βιονικός, ήρεμος, αλάνθαστος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είχε πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Αγωνίστηκε 4465 λεπτά σε 50 αγώνες τη φετινή σεζόν (89,3 Μ.Ο.). Συνολικά, απουσίασε μονάχα από τρία παιχνίδια. Ένα λόγω τιμωρίας (Μπάγερν – Τσάμπιονς Λιγκ) και τα άλλα δύο για λόγους ξεκούρασης (Τσέλσι – Λιγκ Καπ, Γουλβς – Κύπελλο). Στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, έλειψε μόνο από 35 λεπτά.

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν πόσο μεγάλη επιρροή έχει στη συνολική λειτουργία της ομάδας του Κλοπ ο Ολλανδός. Ποτέ δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ακόμα κι όταν έκανε λάθος (πράγμα σπάνιο). Η ηρεμία που εξέπεμπε λειτουργούσε ευεργετικά για όλη την ομάδα. Δημιούργησε ένα δίχτυ ασφαλείας κι εμπιστοσύνης, λύνοντας τα πόδια των συμπαικτών του.

Ο… καθηγητής Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Ακόμα, λειτούργησε ως δάσκαλος για τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς. Στο ξεκίνημά του στο “Άνφιλντ”, σουλούπωσε πολύ την κατάσταση του Ντέγιαν Λόβρεν. Με το ξεκίνημα της σεζόν, κι όταν ο Κροάτης κι ο Μάτιπ ήταν τραυματίες, θέση δίπλα του πήρε ο Τζο Γκόμεζ. Ο νεαρός προερχόταν από σοβαρούς τραυματισμούς. Με τον Φαν Ντάικ όμως, ανέβηκε επίπεδο. Δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, μέχρι το Δεκέμβριο. Τότε, ο Γκόμεζ έσπασε το πόδι του.

Αρκετοί ήταν αυτοί που άρχισαν να ανησυχούν. Τη θέση του, πήρε ο Ζόελ Μάτιπ. Ο Καμερουνέζος ήταν ασταθής και προβληματικός με την μπάλα στα πόδια. Με τον Φαν Ντάικ όμως, εκτοξεύθηκε. Από τον Ιανουάριο και μετά, μονιμοποιήθηκε δίπλα στον Ολλανδό. Τα λάθη τους ήταν ελάχιστα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο Μάτιπ έμοιαζε καλύτερος από τον συμπαίκτη του.

Στατιστικά που κάνουν πάταγο

Όπως είπαμε και νωρίτερα, ο 28χρονος στόπερ ήταν (και είναι) απροσπέλαστος. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει καταφέρει κανένας αντίπαλος να τον ντριπλάρει. Στις τελευταίες του 64 αναμετρήσεις με τους “Κόκκινους”, ο Φαν Ντάικ έχει σταματήσει οποιονδήποτε έχει προσπαθήσει να τον περάσει. Μία επίδοση που συναντάμε πολύ σπάνια στο ποδόσφαιρο.

Ακόμα, εκτός από τρομερός αμυντικός, δείχνει πως έχει αρετές και στο επιθετικό μισό του γηπέδου. Φέτος, κατάφερε να σκοράρει 6 φορές, ενώ δημιούργησε και 4 γκολ για του συμπαίκτες του. Συμμετείχε άμεσα δηλαδή σε 10 τέρματα, τα περισσότερα εκ των οποίων πολύτιμα. Βίωσε τη δεύτερη πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του.

Αξίζει τη Χρυσή Μπάλα;

Η εικόνα του Ολλανδού στόπερ τη φετινή σεζόν είναι άκρως εντυπωσιακή. Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς, αλλά και στο γήπεδο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν ως τον καλύτερο αμυντικό στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ, η ερώτηση που ταλανίζει τους περισσότερους είναι η εξής. Αξίζει ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να πάρει τη Χρυσή Μπάλα;

Σε μία σεζόν, που οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν να επιδείξουν μονάχα την ανωτερότητά τους στα εγχώρια πρωταθλήματα, ο Ολλανδός μπακ φαντάζει το απόλυτο φαβορί αυτή τη στιγμή για το βραβείο του καλύτερου. Πόσο μάλλον αν οι “Κόκκινοι” καταφέρουν να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Community Shield. Τότε μάλλον δύσκολα ο 28χρονος θα χάσει το βραβείο.

Ακόμα και τώρα πάντως, έχει ακριβώς ότι χρειάζεται. Ηγήθηκε της καλύτερης άμυνας της Πρέμιερ Λιγκ, όπου αναδείχθηκε MVP. Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας ακόμα ένα βραβείο MVP, στον τελικό αυτή τη φορά. Ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει είναι ο Άλισον.

Ο Βραζιλιάνος, σε περίπτωση που κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα με την εθνική του, μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του βραβείου. Βέβαια κι ο Φαν Ντάικ μπορεί να πάρει μία κούπα με την Ολλανδία. Το Nations League. Όμως, οι δύο διοργανώσεις δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ίδια βαρύτητα.

Αυτή τη στιγμή πάντως, θα λέγαμε πως είναι ο παίκτης με τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει αυτό το βραβείο. Κι αν μην τον νοιάζει τόσο πολύ, σύμφωνα με όσα είπε σε δηλώσεις του. Όμως, το πιο σημαντικό για τον Ολλανδό είναι το εξής. Έκλεισε με τον πιο τρανταχτό τρόπο, τα στόματα όσων έλεγαν πως δεν άξιζε τα 85 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν από τη Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει.

Κυριές και κύριοι, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ