ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Αζάρ: Ήρθε κύριος, φεύγει Βασιλιάς

Ο Εντέν Αζάρ πήγε στην Τσέλσι το 2012. Εφτά χρόνια μετά φεύγει σαν ένας από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσε ποτέ την φανέλα της. Επόμενη στάση: Μαδρίτη.

Αζάρ: Ήρθε κύριος, φεύγει Βασιλιάς

Το πολυαναμενόμενο μπαμ του καλοκαιριού πήρε επίσημη μορφή. Ο Εντέν Αζάρ έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης αφήνοντας την αγαπημένη του Τσέλσι. Στο Λονδίνο ο Βέλγος αγαπήθηκε όσο λίγοι. Όχι άδικα. Έδωσε ότι είχε και δεν είχε στους «Μπλε» και κερδίσανε πολλά μαζί. Ο κύκλος στο Λονδίνο έκλεισε όμορφα. Με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και ένα από τα πιο φιλικά διαζύγια όλων των εποχών.

Την πήρε από το χέρι σε μια πολύ δύσκολη εποχή

Ότι ο Αζάρ είναι ένας φανταστικός παίκτης το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν όλοι. Υπάρχει όμως ένα σημείο στο οποίο ο Βέλγος δεν είχε ποτέ την αναγνώριση που του αξίζει. Και το σημείο αυτό έχει να κάνει με όσα πέτυχε στην Τσέλσι σε σχέση με το χρονικό σημείο που ήρθε στην ομάδα. Για να εξηγούμαστε.

Ο Αζάρ πήγε στην ομάδα το 2012. Λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη την εποχή λοιπόν άρχιζε σιγά σιγά να κλείνει ο πιο επιτυχημένος κύκλος στην ιστορία της ομάδας. Ένας κύκλος που ξεκίνησε με την είσοδο του Ρομάν Αμπράμοβιτς στα κοινά του συλλόγου και με πολλά λεφτά για ξόδεμα. Τελικά έμελλε αυτοί που θα αλλάξουν την ιστορία του κλαμπ να είναι δύο δικά της παιδιά μαζί με τις δύο λιγότερο λαμπερές μεταγραφές της.

Ο Τζον Τέρι προερχόταν από τα σπλάχνα του κλαμπ. Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε έρθει στην Τσέλσι ήδη από το 2001. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήρθε στα 26 του μετά από μόλις μια καλή σεζόν με τη Μαρσέιγ. Ο Πετρ Τσεχ πριν την Τσέλσι έπαιζε στη Γαλλία και στη Ρεν. Για την αγία.. τετράδα της Τσέλσι και αυτά που πέτυχε δεν χρειάζονται συστάσεις. Το 2012 για όλους αυτούς τους θρύλους των «Μπλε» τα καλύτερα τους χρόνια είχαν περάσει. Ακόμα κι αν βρίσκονταν ακόμη στην ομάδα δεν ήταν οι παίκτες που ήταν παλιά. Το να συνεχίσεις στο δρόμο των επιτυχιών μετά από μια τόσο πετυχημένη φουρνιά παικτών είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Εγγυητής σε αυτό μπήκε ο τότε 21χρονος Αζάρ.

Ο Βέλγος έγινε αμέσως ο ηγέτης της Τσέλσι. Την πήρε από το χέρι και μαζί πήρανε άλλα δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δύο Γιουρόπα Λιγκ. Μια ομάδα μεγαλώνει όταν παραμένει σταθερά σε τροχιά τίτλων. Η Τσέλσι από το 2004 μέχρι σήμερα τα έχει πάει περίφημα σε αυτό το κομμάτι. Ο Εντέν Αζάρ είναι από τους βασικότερους υπεύθυνους γι’ αυτό.

Ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας της

Εφτά χρόνια δεν είναι λίγα στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Ο Αζάρ ταύτισε το όνομά του με αυτό της Τσέλσι. Σε 352 συμμετοχές με τη φανέλα της μοίρασε 92 ασίστ και πέτυχε 110 γκολ. Ορισμένα εξ αυτών πραγματικά εντυπωσιακά. Σίγουρα είναι μέσα στην κορυφαία εντεκάδα όλων των εποχών για την ομάδα του Λονδίνου.

Ο Βέλγος είναι ένας ποδοσφαιριστής σπάνιας ποιότητας και φινέτσας. Με την παρουσία του κοσμούσε τα Αγγλικά γήπεδα. Η Τσέλσι τον βοήθησε καθοριστικά να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ήρθε σαν ένας πολλά υποσχόμενος νέος και φεύγει σαν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δέθηκε μαζί της. Όχι για τα μάτια του κόσμου. Ουσιαστικά. Πέρυσι μετά το Μουντιάλ και μετά από μια κακή χρονιά για τους «Μπλε» όλοι περίμεναν ότι θα φύγει. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά αυτός παρέμεινε. Σε μια σεζόν που ήταν κοινό μυστικό ότι θα είναι η τελευταία του ο Αζάρ έγραψε τα καλύτερά του νούμερα. Δεν σταμάτησε ποτέ να τιμά τη φανέλα που φοράει. Κι όταν όλα φαίνονταν χαμένα πάλι αυτός βγήκε μπροστά.

Η κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα και του Γιουρόπα Λιγκ αφήνει μια γλυκιά γεύση για την Τσέλσι που γύρω στον Μάρτη φαινόταν να χάνει το τραίνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αζάρ δεν θα το επέτρεπε να συμβεί. Μετά τον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ όπου έκανε σμπαράλια τους «Κανονιέρηδες» είπε στην κάμερα. ‘’Αυτό είναι το αντίο’’. Και σε μια συνέχεια αυτού του αντίο ήρθε και η ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό. Μια ανάρτηση με απόλυτο σεβασμό για την Τσέλσι και για τον κόσμο της που διαβάζοντας κάθε γραμμή της σε πείθει ότι δεν πρόκειται για ακόμη μια κλισέ τοποθέτηση ποδοσφαιριστή. Ένας κύκλος που κλείνει όσο όμορφα του αξίζει. Και για τις δύο πλευρές.

Ένας Βασιλιάς για τη Βασίλισσα

Και τώρα Ρεάλ. Ήταν χρόνια γνωστό ότι όνειρο του Αζάρ ήταν ανέκαθεν να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το όνειρο αυτό λοιπόν γίνεται πραγματικότητα την πιο κατάλληλη στιγμή. Τι εννοούμε; Ο Αζάρ βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία -28- και στην καλύτερη φάση της καριέρας του παικτικά.

Πάει στη Ρεαλ Μαδρίτης για να την ξαναβάλει στο δρόμο των επιτυχιών μετά την περσινή καταστροφική χρονιά. Ουσιαστικά ο ρόλος του θα είναι να γεμίσει το κενό που άφησε η φυγή του Κριστιάνο. Όχι στον τρόπο παιχνιδιού, αφού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς παίκτες, αλλά στην προσωπικότητα. Ο Αζάρ είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές στον κόσμο που μπορεί να μετριάσει λίγο αυτή την απώλεια για  την «Βασίλισσα».

Βεβαίως ο Πορτογάλος μαζί με τον Μέσι παραμένουν ένα επίπεδο μόνοι τους και δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που μπορεί να τους αντικαταστήσει σε απόλυτο βαθμό. Στο ακριβώς από κάτω ράφι της ποδοσφαιρικής ελίτ όμως συναντάει κανείς τον Εντέν Αζάρ. Η Ρεάλ έκλεισε μια τεράστια μεταγραφή που την είχε πραγματικά ανάγκη ενόψει της νέας σεζόν.

Η πρόκληση για τον Βέλγο είναι τεράστια και πολύ ενδιαφέρουσα. Αν καταφέρει να ηγηθεί της προσπάθειας της Ρεάλ για επιστροφή στης επιτυχίες τότε θα ανέβει ακόμη ένα επίπεδο σαν παίκτης. Γιατί κακά τα ψέματα. Καλή η Τσέλσι, αλλά η θέση ενός πραγματικού Βασιλιά είναι στη «Βασίλισσα» της Ευρώπης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ