ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Αντουάν Γκριεζμάν: Έτοιμος να αλλάξει τις ισορροπίες!

Πέρυσι η παραμονή του στην Ατλέτικο έγινε σίριαλ. Ένα χρόνο μετά ο Γκριεζμάν ψάχνει την επόμενη ομάδα του και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι αυτή.

Αντουάν Γκριεζμάν: Έτοιμος να αλλάξει τις ισορροπίες!

Το καλοκαίρι του 2018 οι φήμες για την μετακίνησή του στη Μπαρτσελόνα είχαν οργιάσει. Η μεταγραφή θεωρούταν κλεισμένη. Τελικά ο Γκριεζμάν μετά από πολύ δράμα και συναίσθημα ανακοίνωσε την αποφάσή του να παραμείνει στην αγαπημένη του Ατλέτικο. Ένα χρόνο αργότερα και μετά από ‘’πολύ κακό για το τίποτα’’ ο ίδιος ανακοίνωσε ότι φεύγει. Πρόσφατα μάλιστα είπε ότι ξέρει και που θα αγωνίζεται του χρόνου. Απόλυτο φαβορί η Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εκτός από το ότι αυτή η μετακίνηση θα κάνει πολύ θόρυβο και θα αλλάξει τα δεδομένα.

Από τους καλύτερους στον κόσμο

Ο Γκριεζμάν όντως ήθελε να παραμείνει στην Ατλέτικο. Σε ένα ιδανικό σενάριο θα επιθυμούσε να είναι αυτός ο ηγέτης που θα φέρει πολλούς τίτλους στην ομάδα. Σε περίπτωση που η δική του Ατλέτικο κατάφερνε να κυριαρχήσει επί των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα η φήμη του θα γιγαντωνόταν.

Η σεζόν ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες με τους «Ροχιμπλάνκος» να ξοδεύουν σημαντικά ποσά για την ενίσχυσή τους. Σύντομα αποδείχθηκε ότι η χρονιά ήταν μια από τα ίδια. Η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, διατηρείται σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν σηκώνει κούπες. Δεν φτάνει ούτε καν κοντά. Ο Γκριεζμάν στα 28 του κατάλαβε ότι στη Μαδρίτη οι τίτλοι και η δόξα δύσκολα θα γίνουν μόνιμη συνήθεια. Ο Γάλλος είναι ένας παίκτης που δε μπορεί να συμβιβαστεί με μια τέτοια καριέρα. Η ποιότητα του ηγέτη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γαλλίας είναι τέτοια που τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Μέσι ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Αριστεροπόδαρος, με χαμηλό κέντρο βάρους, πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση που μπορεί τόσο να σκοράρει όσο και να δημιουργήσει τη στιγμή που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ίσως το γεγονός ότι παίζει τόσα χρόνια σε μια τόσο αμυντικογενή ομάδα όπως η Ατλέτικο του Σιμεόνε να έχει επηρεάσει τους –ήδη φοβερούς- αριθμούς του αλλά και την εικόνα που έχει ο κόσμος γι’ αυτόν. Φανταστείτε τον Γκριεζμάν σε μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Με πιο γρήγορο τέμπο και περισσότερους παίκτες να βγαίνουν στην επίθεση ο Γάλλος θα μπορούσε εκτοξεύσει το παιχνίδι του έχοντας τη μπάλα στα πόδια του. Στην Ατλέτικο ανέβηκε πολλά επίπεδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή ο Γκριεζμάν είναι ένας από τους δέκα καλύτερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Της χρωστάει πολλά. Ήρθε όμως η ώρα για το βήμα παραπάνω. Ήρθε η ώρα να κερδίσει.

Πού θα πάει;

Αυτό είναι ένα από τα πιο φλέγονται ερωτήματα του φετινού μεταγραφικού παζαριού. Αυτός και ο Αζάρ ήταν τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που όλοι περίμεναν ότι φέτος θα αλλάξουν ομάδα. Για τον Βέλγο η μεταγραφή στη Ρεάλ ήταν κοινό μυστικό και απλά περιμέναμε της ανακοινώσεις, οι οποίες ήρθαν την περασμένη βδομάδα. Για τον Γάλλο τα πράγματα έμοιαζαν εξίσου απλά.

Όταν ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα που πέρυσι έφτασε μια ανάσα από την απόκτησή του εμφανιζόταν ως το απόλυτο φαβορί. Σήμερα οι «Μπλαουγκράνα» φαίνεται να το ξανασκέφτονται. Δημοσιεύματα από την Ισπανία αναφέρουν ότι κάποιοι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν δείχνουν θετικοί σε μια τέτοια μετακίνηση. Επίσης η σύγχυση που επικρατεί με το πως ακριβώς θα χωρέσει στην εντεκάδα είναι ακόμα ένας ανασταλτικός παράγοντας και το θέμα έχει προς το παρόν παγώσει.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι Πρωταθλητές Ισπανίας δεν είναι ακόμα ο πιθανότερος προορισμός. Ο γενικός διευθυντής της Ατλέτικο  Χιλ Μαρίν ήρθε με τις χθεσινές του δηλώσεις να το επιβεβαιώσει. “Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι ο Γκριεζμάν από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα. Το ξέρουμε από τον Μάρτιο” ανέφερε. Ωστόσο οι Καταλανοί δεν παίζουν μόνοι τους.

Η άλλη ομάδα που έχει ακουστεί έντονα είναι η Παρί. Οι Παριζιάνοι επιθυμούν να επαναπατρίσουν τον Γκριεζμάν και να δημιουργήσουν την καλύτερη επιθετική τριάδα στον κόσμο με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να είναι τα άλλα δύο μέλη της. Η προοπτική του Γαλλικού πρωταθλήματος δεν «ψήνει» ιδιαίτερα τον Γκριεζμάν αλλά αυτά μας τα είπαν κι άλλοι. Η Παρί δεν έχει κανένα πρόβλημα να στρώσει στα πόδια του ένα χαλί εκατομμυρίων και να σχηματίσει μια επίθεση που θα σκορπά τρόμο.

Στην Αγγλία η ομάδα που έχει ασχοληθεί περισσότερο με την περίπτωση του Γκριεζμάν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δυστυχώς αν κάποιος θέλει να κερδίσει σήμερα η Γιουνάιτεντ δεν μοιάζει μια εύστοχη επιλογή. Σίτι και Λίβερπουλ παρακολουθούν διακριτικά μέχρι στιγμής αλλά όσο οι μέρες περνούν δεν αποκλείεται να μπουν δυναμικά στο χορό απόκτησης του 28χρονου.

Μέχρι στιγμής λοιπόν το τοπίο είναι ακόμα θολό και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γκριεζμάν θα ανέβαζε επίπεδο οποιαδήποτε ομάδα τον αγόραζε.

Αλλάζοντας τις ισορροπίες

Κι όταν ένας παίκτης έχει τόσο μεγάλη ποιότητα ικανή να βελτιώσει οποιοδήποτε σύνολο τότε αυτόματα η μεταγραφή του είναι ικανή να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Όταν λοιπόν ένας παίκτης της αναζητά το βήμα παραπάνω οι επιλογές του είναι περιορισμένες.

Ο Γκριεζμάν δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Αν ήθελε κάτι τέτοιο να είστε σίγουροι ότι θα παρέμενε στην Ατλέτικο. Θέλει να πάει κάπου, όπου η δική του προσθήκη θα καθιστά τη νέα του ομάδα τεράστιο φαβορί για όλους τους τίτλους που διεκδικεί. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η επόμενη ομάδα του θα είναι μια από τις πέντε-έξι καλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Όταν μια αυτές τις ομάδες προσθέτει στις τάξεις τον Αντουάν Γκριεζμάν καταλαβαίνετε ότι κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κυριαρχήσει.

Στα 28 του ο Γάλλος επιθετικός είναι σε μια φάση της καριέρας του που έχει τα 4-5 καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του. Έχει ήδη κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο που υπάρχει -το Παγκόσμιο Κύπελλο- και επιδιώκει να εμπλουτίσει ποιοτικά και ποσοτικά τη συλλογή του τα επόμενα χρόνια.

Μια ενδεχόμενη μετακίνηση στη Μπαρτσελόνα θα τον βοηθήσει να πετύχει όλους του τους στόχους. Παράλληλα θα απογειώσει εντελώς το επιθετικό παιχνίδι των «Μπλαουγκράνα» αφού μπορστά υπάρχουν ακόμη οι Μέσι, Σουάρεζ, Ντεμπελέ και Κουτίνιο -αν παραμείνει-. Όπως και να χει από την 1η Ιουλίου όταν και η ρήτρα του Γάλλου πέφτει από τα 200 στα 120 εκατομμύρια τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν. Κι όπως πάντα θα το μάθετε πρώτοι από το Sportsking.gr!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ