ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Οριστική ρήξη: Τέλος ο Τότι από την Ρόμα

Έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς ο Φραντσέσκο Τότι αποχωρεί από την Ρόμα, με τον Ιταλό αστέρα να αιτιολογεί την απόφαση του μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης.

Οριστική ρήξη: Τέλος ο Τότι από την Ρόμα

Ο Φρανσέσκο Τότι κατάφερε όσο κανένας άλλος να συνδέσει το όνομά του με την Ρόμα. Από το 1989 ως και σήμερα βρέθηκε στην σκέπη του ιταλικού συλλόγου. Από τα φυτώρια των «Τζιαλορόσι», στην ποδοσφαιρική καταξίωση και από λατρείες ήρωα στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ο 42χρονος έζησε τα πάντα στην «Αιώνια Πόλη», όμως η αποχώρηση του έρχεται να ηχήσει ως καμπανάκι στους φίλους του συλλόγου.

Ο εμβληματικός – άλλοτε – αρχηγός της Ρόμα αφήνει τον πολυαγαπημένο του σύλλογο, «ξεσκεπάζοντας» ολοκάθαρα την πρόθεση των ιδιοκτητών να παρεμβαίνουν στο έργο του ως τεχνικό διευθυντή. Η ανάρτηση του αφήνει σαφείς αιχμές στον τρόπο διοίκησης της ομάδας, ρίχνοντας τα βέλη του στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες.

Ο Τότι κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Ρόμα

«Είναι μια δύσκολη απόφαση την οποία σκέφτηκα πολύ. Σκέφτηκα αρκετούς μήνες, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι… Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του. Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της…

Η Ρόμα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Trigoria παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα τη Ρόμα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα.

Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι. Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα ότι οκ, συνέβη. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω εγώ και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψουμε μαζί. Δεν γινόταν να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα όπως ακριβώς το θέλαμε. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν…

Με ενοχλεί και με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντοτε τη Ρόμα. Δεν είναι “αντίο” αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Όλοι ήθελαν να σταματήσω να παίζω μπάλα στη Ρόμα. Όλοι το ήξεραν αυτό. Μετά υπέγραψα συμβόλαιο για τεχνικός διευθυντής. Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, όμως καμία δεν έγινε πράξη. Όλοι ήξεραν τι ήθελα να κάνω. Όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνονται τι μπορείς να κάνεις, δεν γίνεται να κάθεσαι δίχως να κάνεις το παραμικρό. Δεν ήθελα να είμαι στη διάθεση των ανθρώπων που δεν με ήθελαν εκεί.

Συγκεκριμένα άτομα στη Ρόμα θέλουν να αφαιρέσουν όλους τους πραγματικούς υποστηρικτές της Ρόμα. Κατάφεραν αυτό που ήθελαν, όμως η αλήθεια έλαμψε. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί μπήκαν στην ομάδα, ήθελαν να μας διώξουν όλους εμάς που είμαστε οπαδοί της Ρόμα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ