ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Η επιλογή Σάρι δεν έχει καμία λογική για τη Γιουβέντους

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι επίσημα ο νέος προπονητής της Γιούβε. Ο Ιταλός τεχνικός καλείται να βοηθήσει τη «Γηραιά Κυρία» να κάνει το βήμα παραπάνω. Μπορεί;

Η επιλογή Σάρι δεν έχει καμία λογική για τη Γιουβέντους

Μετά από 5 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 2 χαμένους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ ο κύκλος του Άλεγκρι έκλεισε στη Γιουβέντους. Διάδοχός του ο Μαουρίτσιο Σάρι. Αναβάθμιση ή βήμα πίσω; Τα πεπραγμένα του Σάρι μέχρις στιγμής οδηγούν μάλλον στο δεύτερο σενάριο. Ο 60χρονος τεχνικός δεν έχει αποδείξει σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Τόσο ως προς τα αποτελέσματα όσο και ως προς τη διαχείριση.

Ποιο είναι το ζητούμενο για τη Γιουβέντους;

Σε τι ακριβώς προσδοκά η Γιουβέντους με την επιλογή Σάρι; Η εγχώρια κυριαρχία της δεν αμφισβητείται από κανένα. Με 8 σερί πρωταθλήματα η Γιούβε είναι η απόλυτη κυρίαρχος εντός συνόρων και διατηρεί τα σκήπτρα της με σχετική ευκολία. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει έρθει ακόμα αλλά οι δύο παρουσίες σε τελικούς το 2015 και το 2017 δεν είναι κάτι το αμελητέο. Αν υποθέσουμε ότι η πρώτη επιλογή για τον πάγκο ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα τότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι στο Τορίνο βασικό ζητούμενο είναι το θέαμα.

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους του Άλεγκρι δεν σε άφηνε και με το στόμα ανοιχτό από άποψη θεάματος. Σεβαστό. Το να θέλει ένα τόσο μεγάλο κλαμπ να αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα και να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας είναι θεμιτό. Είναι όμως ο Μαουρίτσιο Σάρι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να την οδηγήσει σε αυτή τη μετάβαση; Ο Σάρι έχει τη φήμη ότι οι ομάδες του παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πρόσφατα μάλιστα επινοήθηκε και η λέξη ‘’Sarrismo’’ με σκοπό να περιγράψει το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό στυλ παιχνιδιού του Ιταλού.

Αν όμως εξαιρέσει κανείς τη σεζόν 17/18 της Νάπολι δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλη σεζόν ομάδα του Σάρι να βγάζει μάτια. Δεν είναι ότι η μπάλα που έπαιζαν δεν βλεπόταν όπως π.χ. η Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο, αλλά δεν παρουσίαζαν και κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό. Η φετινή Τσέλσι για παράδειγμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασε με την εικόνα της κατά τη διάρκεια της σεζόν. Προφανώς έκανε κάποια πολύ καλά ματς αλλά υπήρξαν και στιγμές που περίμενε τα πάντα από τον Αζάρ. Αν ο Βέλγος δεν τράβαγε η ομάδα γύριζε τη μπάλα χωρίς καμία ουσία. Επιπλέον μέχρι τον Μάρτη είχε ιδιαίτερα ασταθή αμυντική λειτουργία που της κόστισε πολλούς βαθμούς. Κακά τα ψέματα ο Σάρι δεν είναι στο επίπεδο του Αλέγρκι, ούτε στου Αντσελότι, ούτε καν σε αυτό του Κόντε.

Υπερεκτιμημένος και με ερασιτεχνική νοοτροπία

Ναι ωραία η ιστορία του Σάρι που παράτησε τη δουλειά του σαν τραπεζικός υπάλληλος για να ακολουθήσει το πάθος του με την προπονητική. Ωραία και η πορεία του από τις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας μέχρι την Νάπολι, την Τσέλσι και τη Γιουβέντους. Ωραία και όλα αυτά που έχει πετύχει σε σχέση με το από πού ξεκίνησε αλλά ας μπει κάπου μια τελεία. Ο Ιταλός δεν είναι κακός προπονητής αλλά όλος αυτός ο θόρυβος που γίνεται γύρω από το όνομά του δεν δικαιολογείται. Το μοναδικό πράγμα που έχει κερδίσει στην καριέρα του είναι το φετινό Γιουρόπα Λιγκ με μια ομάδα που το ρόστερ της ήταν ξεκάθαρα ρόστερ 8άδας Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέραν αυτού η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι το ότι μια χρονιά κατάφερε να κοντράρει τη Γιούβε. Αυτά. Τέλος. Από κει και πέρα δεν έχει να δείξει καμία άλλη επιτυχία. Κι αν στη Νάπολι αρκούσε η ομάδα να παίζει συμπαθητική μπαλίτσα και να βγαίνει δεύτερη στη Γιουβέντους αυτά δεν υπάρχουν. Ο Σάρι καλείται να ανταπεξέλθει κάτω από την επιτακτική ανάγκη για επιτυχίες. Όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στην Ευρώπη. Φέτος στην Τσέλσι, στην πρώτη του χρονιά με πραγματική πίεση ο Σάρι δεν έδειξε ικανός να τη διαχειριστεί. Από τις κωμικοτραγικές σκηνές του τσακωμού με τον Κέπα όταν αρνήθηκε να βγει αλλαγή, μέχρι την εξάρα από τη Σίτι και την αποχώρησή του από την προπόνηση μια μέρα πριν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ επειδή νευρίασε με τους παίκτες του.

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι η νέα ομάδα του Σάρι είναι εκείνη για την οποία ο ίδιος έχει μιλήσει υποτιμητικά αμέτρητες φορές όσο βρισκόταν στη Νάπολι. Ο Ιταλός έχει αφήσει ξεκάθαρα υπονοούμενα για την εύνοια της Γιουβέντους από τη διαιτησία, ενώ δεν έχει διστάσει να την κατηγορήσει και για στημένα παιχνίδια! Έχει κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο σε οπαδούς της και έχει δηλώσει πίστη και αγάπη στη Νάπολι. Στην πρώην ομάδα τους και αιώνια αντίπαλο της Γιουβέντους δηλαδή!

Πίστη-προδοσία ένα τσιγάρο δρόμος

Κι όμως μετά απ’ όλα αυτά είναι πλέον ο νέος της τεχνικός! Την αποκάλεσε μάλιστα την μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία και είπε πως ότι κόντρα υπήρχε σε αθλητικό πλαίσιο τελείωσε. Αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν αρκετά Σούπερ Λιγκ και δεν προσδίδουν καμία σοβαρότητα σε κάποιον που βρίσκεται σε μια τόσο ψηλή αλλά και τιμητική θέση.

Για γίνει ο Σάρι από ορκισμένος εχθρός της Γιουβέντους, προπονητής της που στάζει μέλι για το μέγεθος και το ήθος της μεσολάβησε μόλις ένας χρόνος στην Αγγλία. Κάπως έτσι το προφίλ του αυθεντικού που είχε ο Ιταλός πήγε στα σκουπίδια. Όσοι γνωρίζουν την Ιταλική πραγματικότητα ξέρουν ότι το μίσος μεταξύ Γιουβέντους και Νάπολι ξεπερνά τα στενά ποδοσφαιρικά όρια. Δεν πρόκειται για δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, αλλά για τη σύγκρουση δύο κόσμων. Του πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου. Ο Σάρι είχε δεθεί με τους Ναπολιτάνους είχε κάνει σημαία του τη προπαγάνδα ενάντια στο κατεστημένο της Γιουβέντους. Δεν μάσαγε τα λόγια του.

Ένα χρόνο μετά τη φυγή του γύρισε στην Ιταλία ως ένας από αυτούς που τόσα χρόνια αδικούσαν κατάφορα –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- αυτόν και την πρώην ομάδα του. Η υποδοχή του στο Σαν Πάολο αναμένεται επεισοδιακή. Αυτοί που κάποτε έπιναν νερό στο όνομά του πλέον το βλέπουν σαν τον μεγαλύτερο εχθρό. Όχι άδικα. γιουβέντους

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ