ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Δεν είναι όλα “τζίτζι” ρε Μπουφόν

Παρά τα 41 του χρόνια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αρνείται να κρεμάσει τα γάντια του δείχνοντας ότι κάπου έχει χάσει τη μπάλα.

Δεν είναι όλα “τζίτζι” ρε Μπουφόν

Σύμφωνα με πρόσφατα ιταλικά ρεπορτάζ απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της επιστροφής του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στη Γιουβέντους. Μετά από 17 χρόνια στους “μπιανκονέρι” ο 41 χρονος πορτιέρο επέλεξε να τερματίσει την καριέρα του στο Τορίνο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της Football Italia, θα αναλάβει διοικητική θέση μετά την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν.

Για τους φίλους της “Γιούβε” η συγκεκριμένη είδηση ήχησε ευχάριστα στα αυτιά τους, καθώς θα τον δουν να φοράει ξανά τη φανέλα που τίμησε όσο ελάχιστοι. Για τους ουδέτερους, όμως, η απόφαση του Μπουφόν ξένισε. Για την ακρίβεια έκανε αρνητική εντύπωση. Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίζαμε ότι με αυτήν του την κίνηση ο  Τζίτζι” έβλαψε για μία ακόμη φορά την υστεροφημία του. Ό,τι είχε καταφέρει να χτίσει μέχρι τη λήξη της σεζόν 2016/2017, το έχει αποδομήσει μέσα σε 3 χρόνια εξαιτίας της άρνησής του να δεχθεί ότι ήρθε και για εκείνον το πλήρωμα του χρόνου.

Πως, όμως, μπορεί να δεχθεί πλήγμα η φήμη ενός τερματοφύλακα που έχει κατακτήσει ένα Μουντιάλ και 9 ιταλικά πρωταθλήματα μεταξύ άλλων; Προφανώς και ουδέποτε δε θα θεωρηθεί κάτι λιγότερο από ένας κορυφαίας κλάσης γκολκίπερ. Ωστόσο, όταν θα μπαίνει στη συζήτηση για τον καλύτερο του είδους στην ιστορία, τότε τα τελευταία 3 χρόνια θα αποτελούν επιχείρημα για όσους δεν τον κατατάσσουν στην κορυφή. Εξάλλου, η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει πιο έντονα. Και ο “Τζίτζι” επιμένει τα τελευταία 2 χρόνια να αρνείται να παραιτηθεί.

Η έλλειψη αυτογνωσίας

Ο χρόνος, όμως, σε εκθέτει ανεπανόρθωτα και ο Μπουφόν έχει πολλάκις υποπέσει σε αβίαστα λάθη μη αντάξια της κλάσης του. Για παράδειγμα, η ασταθής του απόκρουση στο σουτ του Ράσφορντ στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ κόστισε στην Παρί έναν αποκλεισμό. Παρομοίως, η προσπάθεια του να ακολουθήσει το νέα εποχή τερματοφυλάκων εξέθεσε ακόμα περισσότερο την αδυναμία του με τη μπάλα στα πόδια. Ειδικότερα, δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχθηκε γκολ είτε με την εθνική Ιταλίας είτε με τους “μπιανκονέρι” επειδή επιχείρησε να κινηθεί στα μονοπάτια που χάραξε ο Νόιερ. Σε κάθε περίπτωση, προϊόντος του χρόνου επλήγη και το σημαντικότερο προτέρημα ενός τερματοφύλακα. Τα ρεφλέξ του. Ως εκ τούτου χάθηκε και η εμπιστοσύνη των αμυντικών προς το πρόσωπό του.

Επίσης, όταν επιχειρηματολογείς για τον καλύτερο στην ιστορία τότε μπαίνουν και άλλοι παράμετροι στη συζήτηση. Ο χαρακτήρας είναι ένας από αυτούς. Η θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται έχει καταντήσει εμμονική συμπαρασύροντας όποιον βρεθεί στο διάβα του. Κάπως έτσι καθυστέρησε να καθιερωθεί στην εθνική Ιταλίας ο Ντοναρούμα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον άσο της Μίλαν αλλά και για την “σκουάντραζούρα”. Κάπως έτσι, ο έτοιμος από καιρό Βόιτσεζ Σέζνι δέχθηκε να βρίσκεται στον πάγκο για χάρη του δημοφιλούς Ιταλού.

Το αποκορύφωμα έρχεται με το άκουσμα της ρήτρας στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε. Ειδικότερα, ο Μπουφόν εξασφάλισε γραπτά την εγγύηση της “Γιούβε” ότι  θα του προσφέρει 8 ακόμα συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεπεράσει τον Πάολο Μαλντίνι όσον αφορά τις περισσότερες συμμετοχές στη Serie A, φτάνοντας τις 648. Πρόκειται για μία ακόμα ιδιοτελής κίνηση που εξυπηρετεί καθαρά και μόνο τον ίδιο και όχι το σύλλογο.

Κεφάλαιο Τσάμπιονς Λιγκ

Ερευνώντας τα αίτια της ανάγκης του Μπουφόν να παρατείνει τη ποδοσφαιρική του ζωή για ένα ακόμη χρόνο δε μπορούμε να μη σταθούμε στο κεφάλαιο Τσάμπιονς Λιγκ. Για πολλούς είναι ο πολυτιμότερος τίτλος στο ποδόσφαιρο και είναι ένας από τους ελάχιστους που δεν κοσμούν την τροπαιοθήκη του. Όπως συμβαίνει συχνά με τους στόχους που δεν πετυχαίνουμε, για τον Μπουφόν κατέληξε σε εμμονή η κούπα με τα “μεγάλα αυτιά”. Σε τέτοιο βαθμό που εγκατέλειψε ακόμα και την αγαπημένη του “Γιούβε” προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να το κατακτήσει με την παρέα του Νεϊμάρ και του Μπαπέ.

Έλα, όμως, που η μοίρα του έπαιξε ένα ακόμη παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους απέκτησε τον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από όλους τον τρόπο να φτάνει μέχρι τα αστέρια. Την ίδια ώρα η ματαιοδοξία του “Τζίτζι” τον “τύφλωσε”. Επέλεξε τη μόνη ομάδα που βρίσκει πάντα ένα καινούριο τρόπο για να αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε, όμως, αυτό το σημάδι της μοίρας δε στάθηκε αρκετό για να διδάξει στον Μπουφόν ότι υπάρχει και η ήττα μέσα στο παιχνίδι.

Έτσι, επέλεξε να επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια περιμένοντας τον Κριστιάνο να του δώσει αυτό που του έχει στερήσει τόσες φορές. Ωστόσο, ακόμα και να πανηγυρίσει τον τίτλο τον επόμενο Μάη θα το κάνει όντας στο παρασκήνιο. Εξάλλου, ο Σάρι δεν πρόκειται να ρισκάρει στα αστέρια και θα πάει με τον Σέζνι ως βασικό. Συνεπώς, μία πιθανή κατάκτηση με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής δε θα γιγαντώσει τη φήμη του 41χρονου.

Στη ζωή, λοιπόν, πάντα κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις. Ο Μπουφόν επέλεξε τη μακροζωία στο ποδόσφαιρο. Ως αντάλλαγμα θυσίασε το περίσσευμα της φήμης που έχτισε με τόσο κόπο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει με ασφάλεια την ορθότητα των επιλογών του “Τζίτζι”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ