ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ρόντρι: Το κομμάτι που έλειπε από ένα τέλειο παζλ

Ο Ρόντρι είναι και επίσημα παίκτης της Σίτι. Ο Ισπανός χαφ είναι το μοναδικό που στοιχείο που έλειπε από ένα κατά τ’ άλλα υπερπλήρες ρόστερ.

Ρόντρι: Το κομμάτι που έλειπε από ένα τέλειο παζλ

Η Σίτι πραγματοποίησε μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Ρόντρι ταιριάζει ταμάμ στον τρόπο παιχνιδιού του Γκουαρντιόλα. Ο 23χρονος Ισπανός χρειάστηκε μόλις μια σεζόν με την Ατλέτικο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Με την απόκτηση του η Σίτι καλύπτει την μοναδική τρύπα που υπήρχε στο ρόστερ της.

Η τρύπα έκλεισε

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της Σίτι για τη σεζόν που μας πέρασε θα παρατηρούσε εντυπωσιακή πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Ειδικά στην άμυνα και στην επίθεση η Σίτι διαθέτει σχεδόν ισάξιους παίκτες για κάθε θέση. Το μοναδικό ψεγάδι που μπορούσε να δει κανείς ήταν στη θέση του αμυντικού χαφ. Ψεγάδι που εξαφάνιζε ο βιονικός Φερναντίνιο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ πραγματοποίησε ακόμη μια φανταστική χρονιά με τη φανέλα της Σίτι. Παίζοντας συνεχώς ενενηντάλεπτα διατήρησε την απόδοσή του σε κορυφαίο επίπεδο καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Η παρουσία του και η συνεισφορά του στο παιχνίδι της Σίτι είναι κομβική. Στο καθοριστικότερο ματς της χρονιάς κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Σίτι καταπίνοντας τους αντίπαλους χαφ και κυριαρχώντας απόλυτα στο χώρο του κέντρου. Όμως ακόμα και για τον Φερναντίνιο τα χρόνια περνάνε. Στα 34 του πλέον, φέτος έχασε 7 από τα 11 τελευταία μας των «Πολιτών» εξαιτίας τραυματισμών.

Η Σίτι ήθελε επειγόντως  ένα αμυντικό χαφ ανάλογου επιπέδου. Και τον πήρε. Ο Ρόντρι στα 23 του έχει μια ολόκληρη καριέρα μπροστά του. Έχοντας δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του σε κορυφαίο επίπεδο είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε η Σίτι. Πλέον η διαχείριση του Φερναντίνιο μπορεί να είναι πολύ πιο προσεκτική. Ο Βραζιλιάνος σε καμία περίπτωση δεν είναι ξοφλημένος. Έχει ακόμα πολλά να δώσει. Η παρουσία του Ρόντρι όμως του δίνει τη δυνατότητα να μην «καεί» από τα συνεχόμενα ματς. Άλλωστε ομάδες σαν τη Σίτι δίνουν πάνω από 50 παιχνίδια τη σεζόν.

Είναι δεδομένο ότι και οι δύο θα χρειαστούν. Βέβαια μπορούν κάλλιστα να παίξουν και μαζί. Με τον Φερναντίνιο να ανεβαίνει λίγο ψηλότερα και τον Ισπανό να παίζει με βάθος. Ο Γκουαρντιόλα –όπως κάθε φορά- διάλεξε πολύ προσεκτικά ποιον παίκτη θέλει να πάρει. Ο Καταλανός τεχνικός ξέρει ακριβώς τι μπορεί να του δώσει ένας παίκτης σαν το Ρόντρι. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.

Ο νέος Μπούσκετς

Ο Ρόντρι είναι ένας παίκτης που σε στυλ θυμίζει τον –επί εδώ και 11 χρόνια βασικό χαφ της Μπαρτσελόνα-Σέρχιο Μπούσκετς. Ο Μπούσκετς είναι ένας ποδοσφαιριστής που ορίζει την έννοια αθόρυβη δουλειά. Ένα ψηλό αμυντικό χαφ που είναι τσακωμένο με το λάθος, ελέγχει ανά πάσα στιγμή το παιχνίδι και βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι στην Μπαρτσελόνα μονιμοποιήθηκε και απογειώθηκε επί ημερών Πεπ.

Ο Ρόντρι έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Ίσως λίγο πιο ταχύς από τον Μπούσκετς αλλά σίγουρα με λιγότερη εμπειρία. Ο Γκουαρντίολα θα τον χρησιμοποιήσει σαν την τον πύργο ελέγχου ανάμεσα σε άμυνα και κέντρο. Σε έναν χώρο που απαγορεύονται τα λάθη. Ο Ρόντρι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. Έχοντας μπροστά του ποιοτικά χαφ όπως ο Σίλβα και ο Ντε Μπρούιν, είναι αυτός που θα σκουπίζει ότι περνάει και θα δίνει με σιγουριά την πρώτη –κομβική- πάσα.

Ο Ισπανός είναι ένας παίκτης με απόλυτη τακτική προσήλωση, ο οποίος είναι φτιαγμένος για μεγάλη καριέρα. Πέρασε τα προηγούμενα στάδια πολύ γρήγορα και βρέθηκε σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου μόλις στα 23. Και μόνο το γεγονός ότι αναφέρεται ως ο νέος Μπούσκετς δείχνει πολλά. Εκτός από το αγωνιστικό στυλ και το σωματότυπο ο Ρόντρι θυμίζει τον χαφ της Μπαρτσελόνα και στο προφίλ.

Ταπεινός, χωρίς μανίκια τατουάζ, χωρίς κάποιο εκκεντρικό κούρεμα. Έχει γίνει θέμα στα ΜΜΕ για το πόσο απλός άνθρωπος παραμένει παρόλα τα εκατομμύρια που κερδίζει. Κι έτσι ακριβώς είναι και σαν παίκτης. Απλός. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε και όπως έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές στο ποδόσφαιρο το απλό είναι και το πιο δύσκολο.

Αψεγάδιαστο ρόστερ

Κάπως έτσι η Σίτι με μόλις μία μεταγραφή δημιούργησε ένα αψεγάδιαστο ρόστερ. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ίσως χρειαζόταν ακόμα ένα κεντρικό χαφ. Μην ξεχνάτε όμως τον Φιλ Φόντεν. Ο 19χρονος Άγγλος είναι ένας παίκτης που και το κλαμπ και ο Πεπ πιστεύουν πολύ. Χρόνο με το χρόνο παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες. Στην τρίτη του χρονιά με την πρώτη ομάδα αναμένεται να έχει ακόμη πιο αυξημένο ρόλο.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα λοιπόν η Σίτι έχει: Ρόντρι και Φερναντίνιο για τη θέση του κόφτη, Νταβίντ Σίλβα, Γκουντογκάν, και Φόντεν σαν κεντρικά χαφ και Ντε Μπρούιν για τη θέση του επιθετικού μέσου. Μια θέση που μπορεί να καλύψει με απόλυτη επιτυχία και ο -διαστημικός πέρυσι- Μπερνάρντο Σίλβα. Η μόνη μεταγραφή που χρειάζεται να κάνει η Σίτι είναι εκείνη ενός τέταρτου στόπερ, καθώς αποχώρησε ο Κομπανί. Ο Χάρι Μαγκουάιρ για τον οποίο υπάρχει έντονη φημολογία είναι ότι πρέπει για να καλύψει αυτό το κενό.

Η απόκτηση του Ρόντρι είναι ακόμη μια σεμιναριακή μεταγραφική κίνηση από τους «Πολίτες». Από την ημέρα που ανέλαβε ο Πεπ η Σίτι κινείται απόλυτα στοχευμένα ξέροντας ακριβώς τι θέλει και πως θα το πάρει. Με ένα ρόστερ που ήδη φαντάζει πιο πλήρες από ποτέ και με τη μεταγραφική περίοδο να έχει ακόμα πολύ δρόμο η Σίτι ξεκινάει και τη νέα σεζόν ως φαβορί.

Το κλαμπ δείχνει πλέον να έχει αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία σχετικά με το πώς να κινείται για να παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Γκουαρντίολα έχει ταιριάξει γάντι στην ομάδα γιατί τον εξιτάρει πλήρως το πρότζεκτ της και αυτό φαίνεται. Το μέλλον δείχνει ακόμη καλύτερο για τους «Πολίτες».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ