ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Γουίλφριντ Ζαχά: Μια τελευταία ευκαιρία!

Η Άρσεναλ κάνει ό,τι μπορεί για να αγοράσει τον Γουίλφριντ Ζαχά. Ο Ιβοριανός εξτρέμ έχει πολλά να αποδείξει. Κι αυτή ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Γουίλφριντ Ζαχά: Μια τελευταία ευκαιρία!

Ο Ζαχά μετράει τρεις διαδοχικές πολύ καλές σεζόν με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας. Έτσι έφτιαξε ξανά το όνομά του που είχε «χαλάσει» μετά το ανεπιτυχές πέρασμα από την Γιουνάιτεντ το 2013. Στα 26 του η χρηματιστηριακή και παικτική του αξία είναι πιο ψηλά από ποτέ. Αυτή τη φορά δείχνει πραγματικά έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Τώρα ή ποτέ

Από μικρός ξεχώρισε. Ήδη στα 18 ήταν βασικός στην Κρίσταλ Πάλας και στις μικρές εθνικές της Αγγλίας. Η ταχύτητα, η τεχνική και ικανότητά του στο ένας με έναν έβγαζαν μάτι. Από το 2010 μέχρι το 2013 μέτρησε 142 συμμετοχές με την Πάλας και σημείωσε 18 γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Στα 21 του έχοντας ήδη πάρα πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια του όλοι οι μεγάλοι του Νησιού ασχολούνται μαζί του.

Τελικά τον παίρνει η –πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι όλα πήγαν στραβά. Ο Ζαχά φτάνει στο Μάντσεστερ στην πιο δύσκολη περίοδο στη νεότερη ιστορία του κλαμπ. Την πρώτη σεζόν, μετά το 1986, που στον πάγκο δεν θα βρισκόταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκισον.

Η ομάδα δεν καταφέρνει με τίποτα να διαχειριστεί αυτή την απώλεια. Ο Μόγιες φαίνεται γρήγορα λίγος για αυτή τη θέση. Οι μεταγραφές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε και η Γιουνάιτεντ πάει από το κακό στο χειρότερο. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο 21χρονος Ζαχά δεν παίρνει ποτέ μια πραγματική ευκαιρία. Μετά από μόλις ένα εξάμηνο και τέσσερις συμμετοχές αποχωρεί σαν δανεικός για την Κάρντιφ. Αυτό ήταν. Δεν θα ξαναφορούσε ποτέ τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων».

Την επόμενη σεζόν επιστρέφει με μεταγραφή στην ομάδα που τον ανέδειξε. Την Πάλας. Εκεί νιώθει άνετα. Έχει το χρόνο και το χώρο να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Μετά από δύο μέτριες σεζόν παίρνει μπρος. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ανεβάσει την απόδοσή του κατακόρυφα.

Ειδικά την περσινή χρονιά ήταν όλα τα λεφτά. Ως αποτέλεσμα απασχολεί και πάλι την αφρόκρεμα του Νησιού. Μόνο που αυτή τη φορά είναι 26 και όχι 21. Αυτή ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Η ομάδα που έχει δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον μοιάζει να είναι και η καλύτερη επιλογή για τον Ζαχά.

Άρσεναλ, η καλύτερη επιλογή

Οι «Κανονιέρηδες» τον θέλουν σαν τρελοί. Έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στην Πάλας, η οποία απορρίφθηκε. Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν. Η αλήθεια είναι ότι το Emirates μοιάζει ο ιδανικός προορισμός για τον Ζαχά.

Με δεδομένο ότι ο επόμενος σταθμός του θα είναι μια ομάδα από τις BIG 6 της Πρέμιερ Λιγκ η Άρσεναλ είναι το κλαμπ που του προσφέρει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Και εξηγούμαστε. Στην Σίτι και τη Λίβερπουλ το επίπεδο των ακραίων επιθετικών είναι τέτοιο που ο Ζαχά θα μπορούσε να σταθεί μόνος ως αναπληρωματικός. Στα 26 του και μετά από μια εξαιρετική χρονιά πρωταρχικός σκοπός του θα είναι να παίξει κάπου που θα λογίζεται σαν βασικός.

Στην Τσέλσι έδωσαν ήδη 60 εκατομμύρια για τον Πούλισιτς που παίζει σε αυτή τη θέση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν οι Γουίλιαν και Πέδρο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του Αγγλικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Τον Καλούμ Χάντσον Οντόι. Η αλήθεια είναι ότι στους «Μπλε» υπάρχουν πολύ σοβαρότερες ανάγκες για να καλυφθούν σε άλλες θέσεις.

Στην Τότεναμ θεωρητικά θα υπήρχε χώρος. Όσο όμως στο ρόστερ βρίσκονται ταυτόχρονα οι Ντέλε Άλι και Έρικσεν κάποιος απ’ τους δύο θα πρέπει να παίξει στα πλάγια για να χωρέσουν στην εντεκάδα. Με δεδομένο βέβαια ότι το αριστερό άκρο είναι κατειλημμένο από τον  MVP της περσινής σεζόν για τους «Σπέρς». Τον Σον. Φαντάζομαι ότι πρόθεση της Τότεναμ είναι να παραμείνουν όλοι αυτοί στο ρόστερ.

Η Γιουνάιτεντ είναι ένα τοξικό περιβάλλον για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή αυτή την περίοδο. Έτσι κι αλλιώς μετά την άσχημη εμπειρία του το 2013 αμφιβάλλω ότι ο Ζαχά ενδιαφέρεται να ξαναγίνει «Διάβολος».

Και πάμε στην Άρσεναλ. Οι «Κανονιέρηδες» δεν έχουν ούτε έναν παίκτη τοπ επιπέδου στα εξτρέμ. Ο Ομπαμεγιάνγκ παίζει εκεί κατά συνθήκη για να χωρέσει στην εντεκάδα με τον Λακαζέτ. Ο Μικιταριάν είναι πολύ περισσότερο δεκάρι παρά εξτρέμ. Ο Ιγουόμπι δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής καμία συνέπεια. Με το ρόστερ της Άρσεναλ αυτή τη στιγμή αν ο Ζαχά γίνει αύριο παίκτης της θα είναι το καλύτερο εξτρέμ στην ομάδα.

Μια win-win μεταγραφή

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται αυτόματα ότι θα ξεκινήσει τη χρονιά βασικός. Τα στοιχεία του και αυτά που μπορεί να δώσει στο παιχνίδι από τα πλάγια λείπουν από την ομάδα του Έμερι. Η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου μπορεί να τα θαλάσσωσε στο τέλος και να αδίκησε τον εαυτό της όμως το πρόσημο της χρονιάς παραμένει θετικό. Μην ξεχνάμε πώς ήταν η πρώτη χρονιά στη μετά Βενγκέρ εποχή.

Η Άρσεναλ προσπαθεί να φτιάξει χαρακτήρα και να χτίσει σταθερές. Όπως έκανε με το δίδυμο Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ στην επίθεση και το δίδυμο Γκεντουζί-Τόρειρα στα χαφ. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και στις πτέρυγες. Εκτός της περίπτωσης Ζαχά στην ομάδα επιστρέφει και ο Ράις Νέλσον. Ο 19χρονος Άγγλος που ήταν δανεικός στη Χοφεινχάιμ έκανε πολύ θόρυβο με τη χρονιά του στη Γερμανία.

Μετά τους Σάντσο και Οντόι θεωρείται ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Αγγλία στη θέση του εξτρέμ σε αυτή την ηλικία. Αν η Άρσεναλ τον στηρίξει και ο ίδιος συνεχίσει την ανοδική του πορεία ενδέχεται οι «Κανονιέρηδες» να βρουν εξτρέμ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Στην περίπτωση που ο Ζαχά ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας υπάρχει η προοπτική για τη δημιουργία ενός πυραυλοκίνητου διδύμου στα δύο άκρα της επίθεσης.

Άρσεναλ και Ζαχά μοιάζουν να έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο. Η πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής θα έχει οφέλη και για τους δύο. Ο Ιβοριανός εξτρέμ έχει δείξει ότι αν κάποιος τον εμπιστευτεί μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Μένει να αποδειχτεί αν αυτό ισχύει και στο υψηλότερο επίπεδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ