ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
Νέος θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεισε τον Κρόος να πάρει τη μεγάλη απόφαση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

O Νεϊμάρ είναι η χειρότερη εκδοχή του μοντέρνου ποδοσφαίρου

Για ακόμη μια φορά ο Νεϊμάρ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Για ακόμη μια φορά για τους λάθους λόγους. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει και είναι αδιόρθωτος.

O Νεϊμάρ είναι η χειρότερη εκδοχή του μοντέρνου ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο –όπως και όλα τα πράγματα στον κόσμο- με τον καιρό αλλάζει. Κάθε αλλαγή έχει τα καλά και τα κακά της. Τα «κακά» του σημερινού ποδοσφαίρου συνοψίζονται κυρίως στο lifestyle και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σπορ οι σημερινοί αθλητές. Αν θέλει κάποιος να δει τη χειρότερη εκδοχή αυτού αρκεί να δει την περίπτωση του Νεϊμάρ.

Δεν σε αφήνει να το σεβαστείς

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Ο Νεϊμάρ είναι παικταράς. Απίστευτο ταλέντο με φοβερές δυνατότητες. Μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε αμυντική γραμμή. Παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια τον έχουμε ψιλοξεχάσει λόγω Παρί ο Βραζιλιάνος είναι ο μόνος που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια Μέσι και Κριστιάνο. Όχι δεν είναι ισάξιος με αυτούς. Είναι όμως ότι πιο κοντινό υπάρχει στο επίπεδο τους. Γνώμη μου.

Δυστυχώς όμως η προσωπικότητά του είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ταλέντο του. Μετά τη φυγή του από τη Μπαρτσελόνα ο  Νεϊμάρ εχει πάρει έναν κατήφορο που δεν έχει σταματημό. Όχι παικτικά. Στο γήπεδο – αν και έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς τελευταία- είναι ακόμα σε κορυφαίο επίπεδο. Στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι στιγμές που σου δίνει την εντύπωση ότι παίζει με παιδάκια. Σαν ποδοσφαιρική προσωπικότητα όμως έχει χάσει κάθε σεβασμό. Έφυγε από τη Μπαρτσελόνα επειδή δεν ήθελε να βρίσκεται στη σκιά του Μέσι. Δεκτό. Από εκεί και πέρα όμως τα έκανε όλα λάθος.

Από τον τρόπο που έφυγε, μέχρι το πώς κινήθηκε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια. Με την Μπαρτσελόνα είναι στα δικαστήρια, την ίδια στιγμή που φέρεται ως απελπισμένος για να γυρίσει στην ομάδα! Στην Παρί υπέγραψε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που το διαχώριζε από τους υπόλοιπους παίκτες σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο χρηματικό. Στη συμφωνία του με τους Παριζιάνους υπάρχει όρος ότι απαγορεύεται να τον μαρκάρουν σκληρά στις προπονήσεις! Όπως επίσης και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι εν ώρα αγώνα!

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ φρόντισε επιπλέον να τσακωθεί σε κοινή θέα με τον Καβάνι για το ποιος θα χτυπήσει ένα πέναλτι. Ο Ουρουγουανός βρίσκεται στην ομάδα από 2013 και είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι από τότε που έφυγε ο θεός ή αλλιώς Ζλάταν. Φυσικά αυτό δεν απασχόλησε καν το Νεϊμάρ για τον οποίον ο σεβασμός είναι μάλλον άγνωστη λέξη.

Χάνει συνεχώς πόντους

Ο Βραζιλιάνος φρόντισε να δείξει το κακό του πρόσωπο και με την εθνική. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας έγινε διεθνώς ρεζίλι κάνοντας συνεχώς θέατρο με απίστευτα προκλητικό τρόπο. Το να βλέπεις έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς που θα έπρεπε να είναι πρότυπο να σφαδάζει σαν να τον πυροβόλησες με μία απλή επαφή είναι λυπηρό. Πέρυσι τέτοια εποχή το διαδίκτυο είχε οργιάσει με τους θεατρινισμούς του Νεϊμάρ. Ακόμα και στην τελευταία αθλητική σελίδα υπήρχε ένα βίντεο που τον γελοιοποιούσε.

Ένα χρόνο μετά ο Νεϊμάρ εκβιάζει την ομάδα που επένδυσε σε αυτόν 222 εκατομμύρια ευρώ για να γυρίσει στην ομάδα που εκβίασε πριν δύο χρόνια για να τον αφήσει να φύγει! Και πως την εκβιάζει; Με τον πιο αντιεπαγγελματικό τρόπο. Μη πηγαίνοντας στην προπόνηση! Και όσο στην Παρί τον ψάχνουν, αυτός βγάζει σέλφι με τον Κριστιάνο στην Ιταλία και αφήνει τον πατέρα του να μιλάει στα ΜΜΕ. Το πέρασμά του Νεϊμάρ από τη Γαλλία απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρωθεί με απόλυτη αποτυχία.

Κάτι που βέβαια που φαινόταν προδιαγεγραμμένο από την πρώτη στιγμή. Όταν ένας παίκτης φεύγει από μια ομάδα -με την οποία έχει πάρει τα πάντα και στην οποία είναι συμπαίκτης με το Μέσι- για να ξεχωρίσει δεν πάει στην Παρί! Ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ να κατακτούσε ο Νεϊμάρ  στο Παρίσι, δεν θα άλλαζε και πολλά. Το επίπεδο και ο ανταγωνισμός του γαλλικού πρωταθλήματος δεν σου επιτρέπουν να αλλάξεις επίπεδο. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να αλλάξει χώρα και πρωτάθλημα όσο το συντομότερο και ο Εμπαπέ.

Ο Νεϊμάρ έκανε την εύκολη επιλογή. Πήγε σε μια ομάδα που εγχώρια δεν είχε ούτε υποψία αντιπάλου και μοναδικός της στόχος ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν έφτασε ούτε μέχρι τους 8. Η αποτυχία του έκανε μεγαλύτερο θόρυβο και από τη μεταγραφή του.

Επιστροφή στην Μπάρτσα η μόνη (ίσως) σωτηρία

Τώρα λοιπόν ο ίδιος θέλει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο με την επιστροφή του. Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στη Μπαρτσελόνα ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για το Νεϊμάρ να σώσει την παρτίδα. Βέβαια θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα. Αν ο 27χρονος Βραζιλιάνος επιστρέψει στην Βαρκελώνη και κλείσει εκεί την καριέρα του κανείς δεν θα θυμάται το πέρασμα από την Παρί. Θα είναι μια –πολύ- κακή παρένθεση.

Στα 27 του βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με τόνους μεγαλύτερο ειδικό βάρος από την Παρί. Είναι επίσης ένα κλαμπ εθισμένο στις επιτυχίες. Και αυτό δεν δείχνει να αλλάζει στο άμεσο μέλλον. Ο Νεϊμάρ μπορεί να κάνει μια νέα αρχή στη Βαρκελώνη. Μπορεί να σταματήσει να τα βεντετιλίκια και να κατακτήσει τίτλους. Πολλούς τίτλους. Αν συμβεί αυτό, έχοντας και το προηγούμενο πέρασμα πέντε χρόνων από την ομάδα η καριέρα του θα συνδεθεί με την Μπάρτσα. Θα είναι αυτή η φανέλα που θα τον σκέφτεσαι να φοράει όταν ακούς το όνομά του. Το κεφάλαιο Παρί θα είναι κάτι σαν υποσημείωση. Στη Βαρκελώνη ο Νεϊμάρ δεν έχει πολλούς φίλους. Έχει όμως τους καλύτερους.

Ο Μέσι και ο Σουάρεζ διατηρούν πολύ στενές σχέσεις με τον Βραζιλιάνο οι οποίες δεν έχουν διαταραχθεί αυτά τα δύο χρόνια απουσίας του. Αμφότεροι φαίνεται να επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του ώστε να δημιουργήσουν ξανά την τριπλέτα που σκορπούσε τρόμο λίγα χρόνια πριν. Τα περιθώρια στενεύουν όμως επικίνδυνα για τον Νεϊμάρ. Αυτή τη στιγμή η εικόνα του είναι χειρότερη από ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή μοιάζει εγκλωβισμένος στο Παρίσι.

Η Παρί όπως είναι λογικό απαιτεί τουλάχιστον τα ίδια χρήματα που έδωσε για τον πάρει. Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά μια τέτοια μεταγραφή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει ήδη δώσει 85 εκατομμύρια για τον Ντε Γιόνγκ και αναμένεται να δώσει άλλα 120 για τον Γκριζμάν. Κάτι μου λέει ότι το σίριαλ Νεϊμάρ θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Μένει να δούμε αν θα έχει και happy end.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ