ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ματίας Ντε Λιχτ: Καταδικασμένος να αφήσει εποχή

Η Γιουβέντους κέρδισε τους πάντες κι έκανε δικό της τον Ντε Λιχτ. Ο Ολλανδός πριν καν κλείσει τα 20 είναι στους καλύτερους του κόσμο. Ταβάνι του ο ουρανός.

Ματίας Ντε Λιχτ: Καταδικασμένος να αφήσει εποχή

Ήταν το πιο περίπλοκο μεταγραφικό σίριαλ του φετινού καλοκαιριού. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε μεγάλη ομάδα που να μην ενδιαφέρθηκε για τον Ματίας Ντε Λιχτ. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο προσπάθησαν να τον εντάξουν  στο δυναμικό τους. Όχι τυχαία.

Και τελικά.. Γιουβέντους!

Στην αρχή το απόλυτο φαβορί ήταν η Μπαρτσελόνα. Έχοντας ήδη υπογράψει το άλλο μεγάλο ταλέντο του Άγιαξ, Φράνκι Ντε Γιονγκ, οι «Μπλαουγκράνα» παρουσιάζονταν πολύ κοντά στο δύο στα δύο. Μετά στο παιχνίδι μπήκε η Παρί. Οι Γάλλοι πρόσφεραν στον Ντε Λιχτ ένα καράβι λεφτά. Η Μπάρτσα δεν ήταν διατεθειμένη να ακολουθήσει την παράνοια της Παρί οπότε έκανε πίσω. Ο Ολλανδός δεν ψήθηκε ποτέ με την προοπτική της Παρί και κάπου εκεί εμφανίστηκε από το πουθενά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έκαναν πολύ δυναμικό μπάσιμο και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έφτασαν μια ανάσα από την υπογραφή του Ντε Λιχτ. Η περίεργη κατάσταση που βρίσκεται συνολικά ο οργανισμός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μάλλον αποτέλεσε τροχοπέδη στην ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής. Σε όλη αυτή τη διάρκεια η Λίβερπουλ ζούσε με τον κρυφό πόθο να δημιουργήσει ένα ανίκητο κεντρικό δίδυμο αποτελούμενο από τους συμπατριώτες Ντε Λιχτ και Φαν Ντάικ. Οι «Κόκκινοι» δεν έφτασαν ποτέ σε φάση να καταθέσουν πρόταση και το ενδιαφέρον τους έμεινε περισσότερο σε φιλολογικό επίπεδο. Σε αυτό το σημείο μπήκε στο παιχνίδι η Γιουβέντους.

Οι «Μπιανκονέροι» είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης και διατεθειμένοι να κάνουν ότι χρειαστεί γι’ αυτό. Κατέθεσαν μια πολύ ικανοποιητική πρόταση, έκαναν υπομονή και εκμεταλλευόμενοι τις καλές τους σχέσεις με τον ατζέντη του παίκτη Μίνο Ραιόλα τα κατάφεραν. Τι κι αν η Μπαρτσελόνα έκανε μια τελευταία προσπάθεια να «κλέψει» την υπογραφή του παίκτη. Έφαγε πόρτα από τον Ιταλό ατζέντη.

Κάπως έτσι η Γιουβέντους βγήκε νικήτρια σε μια κούρσα της οποίας το έπαθλο είναι ο αμυντικός της επόμενης δεκαπενταετίας. Γιατί παρακολουθώντας τον Ντε Λιχτ να αγωνίζεται δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να αμφιβάλεις ότι θα κυριαρχήσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα για πολλά χρόνια. Το παλικάρι αυτό στα 19 του ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της εκπληκτικής περσινής ομάδας του Άγιαξ που πήρε το πρωτάθλημα και έφτασε μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Α είναι και 15 φορές διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Έτσι για τους λάτρεις της στατιστικής.

Στη «Μέκκα» του αμυντικού ποδοσφαίρου

Από φέτος λοιπόν ο Ντε Λιχτ θα αγωνίζεται στην Ιταλία. Μια χώρα η οποία φημίζεται για την έμφαση που δίνει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Παραδοσιακά το Καμπιονάτο είναι το τέλειο περιβάλλον για να ψηθεί ένας κεντρικός αμυντικός. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι διαχρονικά τα κορυφαία στόπερ στον κόσμο ήταν Ιταλοί. Δύο από αυτούς θα έχει συμπαίκτες ο Ντε Λιχτ στη Γιουβέντους. Φυσικά ο λόγος γίνεται για τους Μπονούτσι και Κιελίνι.

Οι δύο στόπερ  της Γιούβε είναι οι πιο σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιταλικής σχόλης κεντρικών αμυντικών στη σύγχρονη εποχή. Αδιάσπαστο δίδυμο επί χρόνια τόσο στην «Βέκια Σινιόρα» όσο και στην εθνική Ιταλίας. Οι δύο τους έχουν δώσει αμέτρητα σεμινάρια αμυντικής συμπεριφοράς και αλληλοσυμπληρώνουν τέλεια ο ένας τον άλλο. Ο Ντε Λιχτ θα έχει λοιπόν συμπαίκτες δύο ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία και αμέτρητες παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο που δίπλα τους μπορεί να μάθει πολλά.

Φανταστείτε λοιπόν σε ένα ταλέντο όπως αυτό του Ολλανδού να προστεθούν εμπειρίες τόσο από το Ιταλικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε ένα κορυφαίο κλαμπ όπως η Γιουβέντους όσο και από τη συνύπαρξη με Μπονούτσι και Κιελίνι. Τρομακτικό σενάριο. Πολλοί λένε ότι ο Ντε Λιχτ έκανε την επιλογή του με αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Πιστεύω ωστόσο ότι η Γιουβέντους και το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι ο προορισμός που θα τον βοηθήσει να εξελίξει όσο πουθενά αλλού το παιχνίδι του.

Το που μπορεί να φτάσει παικτικά ο Ντε Λιχτ είναι κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε. Οι προοπτικές που υπάρχουν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους και πλήρης κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών. Θα χρειαστεί βέβαια όλα αυτά να αποδειχτούν και στην πράξη αλλά αλήθεια, ποιος θα πόνταρε εναντίον του;

Ένας κεντρικός αμυντικός που χαίρεσαι να βλέπεις

Ο 20χρονος πρώην στόπερ του Άγιαξ μοιάζει να τα έχει ήδη όλα. Είναι γρήγορος, δυνατός, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Υπάρχουν στιγμές που πάει στη μπάλα με τόση λύσσα που σου δίνει την εντύπωση ότι αν κάποιος μπει στο δρόμο του θα τον διαλύσει! Και όλα αυτά όντας απόλυτα καθαρός στο παιχνίδι του. Τη χρονιά που μας πέρασε σε 55 συμμετοχές και 4848 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του Άγιαξ, είδε μόλις 3 κίτρινες κάρτες. Δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι της ομάδες λόγο τιμωρίας!

Την ίδια στιγμή είναι ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια ανεβάζοντας σωστά την ομάδα και μια διαρκής απειλή για τις αντίπαλες άμυνες στα στημένα. 7 γκολ και 4 ασίστ έγραψε το κοντέρ για τον Ντε Λιγκτ τη σεζόν 18/19. Νούμερα καθόλου άσχημα για έναν κεντρικό αμυντικό. Σε επίπεδο προσωπικότητας ο Ντε Λιχτ έχει ήδη προλάβει να ξεδιπλώσει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Αρχηγός του Άγιαξ από τα 18 δέσποζε με την παρουσία του και την ταπεινότητα του με τη φανέλα του «Αίαντα». Ο λόγος του στη φιέστα τίτλου της ομάδας είναι ένα μόνο δείγμα για του λόγου το αληθές.

Ο Ντε Λιχτ και ο τρόπος παιχνιδιού του σε κάνει να απολαμβάνεις να τον βλέπεις. Πράγμα αρκετά δύσκολο για έναν κεντρικό αμυντικό. Κακά τα ψέματα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι στόπερ που προσφέρουν θέαμα. Ο Ντε Λιχτ είναι ένας από αυτούς. Το μόνο που ίσως του λείπει είναι η εμπειρία. Λογικό για το νεαρό της ηλικίας του. Αν και έναν παίκτη με 117 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο –τις μισές- ως αρχηγός- δεν τον λες και γατάκι.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίπτωση η οποία θα μας απασχολήσει έντονα για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Ματίας Ντε Λιχτ είναι ακόμα στην αρχή. Οι προσδοκίες γι’ αυτόν τεράστιες. Δεν φαίνεται όμως να τον φοβίζουν. Το ακριβώς αντίθετο. Ο ίδιος δείχνει ότι απολαμβάνει τις προκλήσεις. Τις ψάχνει, έχοντας πάντα τεράστια πίστη στις δυνατότητες του. Και πολύ καλά κάνει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ