ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Η νέα εποχή της Ατλέτικο

Η Ατλέτικο από του χρόνου θα είναι διαφορετική. Τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων. Το πάρε δώσε των μεταγραφών οδηγεί τους «Ροχιμπλάνκος» σε μία νέα εποχή.

Η νέα εποχή της Ατλέτικο

Οι αποχωρήσεις παικτών που συνέδεσαν το όνομά τους με την γιγάντωση της Ατλέτικο σε συνδυασμό με την άφιξη νέων που θέλουν να πετύχουν ακριβώς το ίδιο δημιουργεί μια εντελώς νέα κατάσταση. Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο μεταγραφικά για την ομάδα της Μαδρίτης. Και έχουμε ακόμα Ιούλιο.

Αλλαγή φρουράς

Οι αποχωρήσεις πολλές και ηχηρές. Ποδοσφαιριστές που υπήρξαν βασικοί και αναντικατάστατοι πυλώνες της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν πλέον παρελθόν. Πρώτος και καλύτερος ο Γκριεζμάν. Ο Γάλλος εδώ και μερικές ημέρες ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Η παρουσία του, εκτός από τα αγωνιστικά οφέλη πρόσφερε και πρεστίζ στην ομάδα. Η Ατλέτικο είχε στις τάξεις της έναν παίκτης που ανήκει στο τοπ 5 παγκοσμίως. Η ποιότητα και το επίπεδο του Γκριεζμάν είναι αδιαμφησβήτητα και δύσκολα αναπληρώνονται.

Άλλη μια τεράστια απώλεια είναι και αυτή του Ντιέγκο Γοδίν. Ο Ουρουγουανός –πρώην πλέον- αρχηγός της Ατλέτικο υπήρξε ένα από τα κορυφαία στόπερ στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ο αγαπημένος παίκτης του Σιμεόνε ήταν μια εμβληματική φιγούρα στο κέντρο της άμυνας με τεράστιες εμφανίσεις και πρωτοφανή αυταπάρνηση. Με την απώλειά του η Ατλέτικο χάνει πάρα πολλά σε επίπεδο προσωπικότητας και ηγετικών χαρακτηριστικών. Όπως είχαμε γράψει από εδώ και παλιότερα, αν η Ατλέτικο του Σιμεόνε είχε πρόσωπο θα ήταν αυτό του Ντιέγκο Γοδίν.

Αποχωρήσεις υπήρξαν και στα πλάγια της άμυνας. Δύο παίκτες που πρόσφεραν τα μέγιστα και έφτιαξαν το όνομα τους στην Ατλέτικο δεν είναι πια εδώ. Χουανφράν και Φελίπε Λουις δεν ανανέωσαν τα συμβόλαια τους και θα συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού. Παίκτες εργαλεία απόλυτα προσηλωμένοι τακτικά και ιδανικοί για να υπηρετήσουν το πλάνο του Σιμεόνε. Τα χρόνια πέρασαν, η Ατλέτικο θεώρησε ότι πρέπει να πάει παρακάτω.

Από την άμυνα τη νέα σεζόν θα απουσιάζει και ο Λούκας Ερνάντες. Ο Γάλλος αμυντικός –προϊόν των ακαδημιών της Ατλέτικο- πουλήθηκε στη Μπάγερν έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας το προηγούμενο καλοκαίρι είναι ένας παίκτης με παρόν και ακόμα περισσότερο μέλλον. Ένα μέλλον που δεν ταυτίζεται πλέον με την Ατλέτικο, η οποία έχασε ακόμα έναν ποδοσφαιριστή με λαμπρό παρόν και μέλλον. Τον Ρόντρι, που ανήκει πλέον στη Σίτι. Μετά από μόλις μία –καταπληκτική- χρονιά στη Μαδρίτη ο Ισπανός χαφ βρίσκεται πλέον κάτω από τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα. Χάσατε το μέτρημα;

Νέο αίμα και περισσότερες επιλογές

Μιλάμε λοιπόν για αποχωρήσεις έξι ποδοσφαιριστών που ήταν μέλη του βασικού κορμού της ομάδας. Προσθέστε σε αυτούς και τον Ντιέγκο Κόστα. Η επιστροφή του Ισπανού φορ στη Μαδρίτη δεν ήταν όπως την είχε φανταστεί και αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Η Ατλέτικο βέβαια έχει ήδη καλύψει κάποια από αυτά τα κενά.

Η πιο ηχηρή μεταγραφή της ήταν αυτή του Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος είναι ένα από τα next big things του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και κόστισε 120 εκατομμύρια ευρώ! Είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Γκριεζμάν. Στην Ατλέτικο ποντάρουν πάρα πολλά πάνω του. Στο πρόσωπό του βλέπουν τον επόμενο ηγέτη της ομάδας. Το ποσό που δαπανήθηκε είναι υπέρογκο για έναν ποδοσφαιριστή με μόλις μία γεμάτη χρονιά επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα πόδια του όμως ο μικρός αξίζει το ρίσκο.

Στο κέντρο τα χρήματα από την μεταγραφή του Ρόντρι έσπασαν σε δύο παίκτες. Τον Μάρκος Γιορέντε και τον Έκτορ Ερέρα. Δύο ιδιαίτερα έξυπνες κινήσεις. Ο μεν πρώτος δεν βρήκε ποτέ χώρο στη Ρεάλ και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, ο δε Ερέρα είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία και σούπερ χρονιές με την Πόρτο. Του δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στο κέντρο της άμυνας και πάλι τα χρήματα μοιράστικαν σε δύο παίκτες. Το κενό του Γοδίν έρχονται να καλύψουν οι Φελίπε και Ερμόσο. Ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός της Πόρτο είναι ένας έμπειρος και ποιοτικός παίκτης που και αυτός όμως δοκιμάζει για πρώτη φορά στην καριέρα του το βήμα παραπάνω. Από την άλλη ο Ισπανός προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με την Εσπανιόλ η οποία μάλιστα τον οδήγησε στην εθνική Ισπανίας. Στα 24 του είναι σε εξαιρετική ηλικία και αποτελεί ένα στοίχημα με πολύ καλές πιθανότητες να κερδιθεί για την Ατλέτικο.

Όσον αφορά το δεξί άκρο της άμυνας η Ατλέτικο κάλυψε με το καλύτερο τρόπο την απώλεια του Χουάνφραν αποκτώντας τον Κιεράν Τρίπιερ από την Τότεναμ. Μια μεταγραφή που κόστισε 22 εκατομμύρια και αποτελεί εξαιρετικό ντιλ δεδομένης της αξίας του Τρίπιερ και τις τιμές της σημερινής αγοράς.

Αναβάθμιση ρόλων και δυνατό μεταγραφικό φινάλε

Από εκεί και πέρα κάποιοι παίκτες θα αναβαθμιστούν. Αρχικά ο Μοράτα. Ο Ισπανός φορ αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή μετά το εξάμηνο δανεισμού του από την Τσέλσι. Ο Μοράτα φέτος καλείται να βρει σε μόνιμη βάση τον παλιό καλό του εαυτό και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Σίγουρα στο πλάνο της ομάδας το επιθετικό δίδυμο Μοράτα-Φέλιξ είναι καθοριστικής σημασίας.

Στην άμυνα ο Χιμένεθ  είναι πλέον ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της άμυνας. Ο Ουρουγουανός έπαιξε χρόνια δίπλα στο Γοδίν, μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και απόλυτα έτοιμος να τα καταφέρει. Επιπλέον την 5αδα των στόπερ έρχεται να συμπληρώσει ο 20χρονος Φραντσίσκο Μοντέρο. Ένα παιδί από τις ακαδημίες που ήδη έπαιξε σε αρκετά ματς πέρυσι και στην Ατλέτικο τον πιστεύουν πολύ.

Από εκεί και πέρα ένας ακόμη παίκτης που καλείται να βγει μπορστά είναι ο Τόμας Λεμάρ. Ο Γάλλος κόστισε πολλά (70 εκατομμύρια) και πρόσφερε λίγα. Ήρθε με τεράστιες προσδοκίες πέρυσι το καλοκαίρι από τη Μονακό και η παρουσία του ήταν κάτω του μετριού. Φέτος πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Θα είναι μέγαλο λάθος να κάει αυτή η περίπτωση για την Ατλέτικο.

Αυτοί όμως που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος στη νέα Ατλέτικο είναι οι Κόκε και Σαούλ. Οι δύο Ισπανοί χαφ προέρχονται απο τις ακαδημίες της ομάδας. Είναι δεμένοι με το κλαμπ και παράλληλα δύο φανταστικοί σύγχρονοι χαφ που κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου. Φέτος όμως θα κληθούν να ηγηθούν. Ο Κόκε είναι ο νέος αρχηγός, ενώ ο Σαούλ είναι ακριβώς πίσω του στην ιεραρχία. Από την παρουσία τους θα κριθούν πολλά τη φετινή χρονιά.

Βέβαια η Ατλέτικο δεν έχει τελειώσει με τις μεταγραφές. Κάθε άλλο. Το επόμενο μπαμ που ετοιμάζει ονομάζεται Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός χαφ παρουσιαζόταν κλεισμένος από τη Νάπολι αλλά μόλις εμφανίστηκε το ενδιαφέρον της Ατλέτικο η μεταγραφή πάγωσε. Τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ κοντά στους «Ροχιμπλάνκος». Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστιες δυνατότητες στο δημιουργικό κομμάτι, που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Η Ατλέτικο λοιπόν αλλάζει. Και αλλάζει ριζικά. Μένει να δούμε αν αυτή η αλλαγή θα είναι ομαλή και αν η ομάδα θα καταφέρει να διατηρηθεί στο επίπεδο που βρίσκεται την τελευταία επταετία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ