ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Έντσον Αλβάρεζ: Ένα όνειρο πολλών χιλιομέτρων

Ο Ματίας Ντε Λιχτ έφυγε από τον Άγιαξ. Αλλά ο "Αίαντας" έχει ήδη βρει εκείνον που θα γεμίσει το κενό του στα μετόπισθεν. Και αυτός λέγεται Έντσον Αλβάρεζ.

Έντσον Αλβάρεζ: Ένα όνειρο πολλών χιλιομέτρων

Ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει το κενό του Ματίας Ντε Λιχτ βρέθηκε και ακούει στο όνομα Έντσον Αλβάρεζ. Ο Μεξικανός γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου του 1997 είναι πλέον κάτοικος Ολλανδίας και ήδη φέρει στην πλάτη του την ευθύνη της αναπλήρωσης του μεγάλου κενού που άφησε πίσω του ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Άγιαξ.

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός πέρασε τα τρία πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στην μεξικάνικη Κλαμπ Αμέρικα, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 114 φορές, πριν ο Άγιαξ δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, ο Αλβάρεζ πρόλαβε να γίνει και διεθνής, έχοντας καταγράψει 28 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της πατρίδας του. Η νέα αποστολή του Μεξικανού δεν είναι καθόλου εύκολη, όπως άλλωστε και η ποδοσφαιρική ιστορία που έχει να μας διηγηθεί μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

Τo σαράκι

Όλα ξεκίνησαν στην περιοχή Τλαλνεπαντλα βόρεια της Πόλης του Μεξικού , όπου ο Αλβάρεζ από μικρή ηλικία ξεκίνησε να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής ποδοσφαιρικών εμφανίσεων για τις τοπικές ομάδες. Εκεί ο μικρός Έντσον απέκτησε την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο, η οποία έμελλε να είναι και καθοριστική για τη ζωή του. Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν ήρθαν τόσο εύκολα για εκείνον και χρειάστηκε μεγάλη θέληση και επιμονή για να πετύχει τον στόχο του.

Η αποτυχία

Σε ηλικία 14 ετών, προσπάθησε να πάει στις ακαδημίες της Πατσούκα. Εκεί όμως γνώρισε την πρώτη του μεγάλη απογοήτευση. Οι άνθρωποι της ομάδας τον απέρριψαν, θεωρώντας την σωματοδομή του ακατάλληλη για ποδόσφαιρο. Ο ύψους 1.87 σήμερα Αλβάρεζ, τότε ήταν αρκετά μικροσκοπικός για να πείσει τον προπονητή της μεξικάνικης ομάδας να του δώσει μια ευκαιρία. Αυτή η αποτυχία, όσο σκληρή κι αν ήταν για ένα παιδί μόλις 14 ετών, δυνάμωσε τον Αλβάρεζ που συνέχισε να προσπαθεί για να πετύχει το μεγάλο του όνειρο.

Η δοκιμασία και η δικαίωση

Δύο χρόνια αργότερα, πιο αναπτυγμένος και πιο αποφασισμένος από ποτέ, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει στην Κλαμπ Αμέρικα και αυτή ήταν η απόφαση που θα του άλλαζε την ζωή. Παρά την προηγούμενη αποτυχία, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στο ταλέντο του και να συνεχίζει να βελτιώνεται, μέχρι που τα κατάφερε. Μετά από τρίμηνη(!!!) διαδικασία δοκιμαστικών, ο Αλβάρεζ τελικά έπεισε τον προπονητή του να του δώσει την ευκαιρία που τόσο πολύ αναζητούσε στην ομάδα Κάτω των 17. Από εκεί και πέρα η πορεία του ήταν μόνο ανοδική και τα βήματα της εξέλιξης του γοργά προς αυτόν τον παίχτη που είναι σήμερα.

Τα χιλιόμετρα

Το πιο σπουδαίο όμως στην ιστορία του Αλβάρεζ κρύβεται πίσω από την τεράστια θέληση για να πετύχει. Ο Αλβάρεζ διένυε συνολικά μια απόσταση οχτώ ωρών για να πάει και να επιστρέψει από κάθε προπόνηση της ομάδας. Μάλιστα όλο αυτό το έκανε χωρίς να είναι σίγουρος για το μέλλον του, αφού ήταν για τρεις ολόκληρους μήνες σε μια επίπονη και αγχωτική διαδικασία δοκιμών. Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει μάλιστα, ξόδευε το 70% του μισθού του για να μπορεί να πηγαίνει στις προπονήσεις της ομάδας και να συνεχίζει να μάχεται για το μεγάλο του όνειρο.

Οι Γονείς

Όλα αυτά δεν θα τα είχε καταφέρει, αν δεν είχε πίσω του δύο πολύ υποστηρικτικούς γονείς. Ο γονείς του, δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν στον Έντσον και του έδωσαν την  ευκαιρία να κυνηγήσει και να ξανά κυνηγήσει  το στόχο του, παρά την αρχική αποτυχία, παρά την αβεβαιότητα, παρά την τρομερή καθημερινή ταλαιπωρία.

Σήμερα, μπορεί όλα αυτά να είναι μακρινές αναμνήσεις για τον Μεξικανό, σίγουρα όμως αποτελούν ένα μάθημα που τον οδήγησε να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Στην Ευρώπη πλέον, έρχεται για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ήθελε από μικρός, να παίζει ποδόσφαιρο! Ο νέος του στόχος είναι μεγαλύτερος και δυσκολότερος από ποτέ, τα στοιχεία του χαρακτήρα του όμως δημιουργούν μια σιγουριά ότι θα τα καταφέρει. Κι αν δεν τα καταφέρει αμέσως, θα συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι τελικά να το κάνει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ