Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γκάρεθ Μπέιλ: Ήρθε ο καιρός να ξανασυστηθούμε!
Ρεάλ Μαδρίτης

Γκάρεθ Μπέιλ: Ήρθε ο καιρός να ξανασυστηθούμε!

Η σχέση του Μπέιλ με τη Ρεάλ πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο Ουαλός έχει μπλέξει στη Μαδρίτη και ο κόσμος κοντεύει να.. ξεχάσει ποιος πραγματικά είναι.

25.07.2019 | 18:59

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει γίνει. Ρεάλ και Μπέιλ εδώ και χρόνια δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτα. Κι όμως συνεχίζουν μαζί. Η στάση της ομάδας στο ζήτημα του Ουαλού είναι πραγματικά ακατανόητη. Η Ρεάλ μοιάζει να κάνει ότι μπορεί για να «κάψει» μια επένδυση 100 εκατομμυρίων που έκανε το 2013 για έναν παίκτη που άποψη ποιότητας και ταλέντου βρίσκεται στους κορυφαίους του κόσμου. Εξίσου ακατανόητη βέβαια είναι και η συμπεριφορά του ίδιου του Μπέιλ. Ο Ουαλός «κάθεται» πάνω στο συμβόλαιό του και αρνείται να αποχωρήσει παρόλο που ο Ζιντάν δεν τον υπολογίζει. Μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ ενός ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου.

Θυμάστε ποιος είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Με τούτα και με κείνα κοντεύουμε να το ξεχάσουμε αλλά ο Μπέιλ ήταν και παραμένει παικταράς. Λίγο η κόντρα του με τον Ζιντάν λίγο η περσινή τραγική χρονιά τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας συνολικά μας έχουν αποπλανήσει. Ο Μπέιλ είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Ένας δυναμικός εξτρέμ με απίστευτη ταχύτητα αλλά και τεχνική.

Το βασικότερο στοιχείο στο παιχνίδι του είναι η ταχυδύναμη. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που παίζει στον «ασβέστη». Με αμέτρητες κούρσες, αστείρευτες δυνάμεις και σουτ δυναμίτη εκτός περιοχής. Ο τρόπος που παίζει έχει προσφέρει πληθώρα θεαματικών στιγμών και απίστευτες γκολάρες. Ο Ουαλός ξεκίνησε την καριέρα του σαν αριστερό μπακ αλλά το πλούσιο ταλέντο του τον έφερε στην επίθεση. Στην καλή του μέρα μοιάζει ασταμάτητος. Κυριολεκτικά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γκολ του στον τελικό Κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα το 2014. Η κούρσα του Μπέιλ σε αυτό το γκολ είναι εξωπραγματική και απόλυτα χαρακτηριστική για το τι θα πει Γκάρεθ Μπέιλ. Άπιαστος

Για να μιλήσουμε και λίγο με αριθμούς. Ο Μπέιλ σε 231 παιχνίδια με τη Ρεάλ έχει 102 γκολ και 65 ασίστ! Όλα αυτά συνοδεύονται από ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ κα άλλα τόσα Διηπειρωτικά σε έξι σεζόν με τη «Βασίλισσα». Είναι λοιπόν να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν η Ρεάλ να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Πως είναι δυνατόν να μην τον αξιοποιεί και να έχει δημιουργήσει γι’ αυτόν ένα ασφυκτικό περιβάλλον δείχνοντας κατ’ επανάληψη ασέβεια προς το πρόσωπό του.

Ο Μπέιλ όσα χρόνια βρίσκεται στη Ρεάλ δεν κέρδισε ποτέ το σεβασμό που του αναλογεί. Όχι μόνο από τον κόσμο που δεν σεβάστηκε άλλους κι άλλους θρύλους της ομάδας, αλλά και από το ίδιο το κλαμπ. Όλα αυτά τα χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε να μην εκτίμησε ποτέ το γεγονός ότι έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μπέιλ.

Τραυματισμοί, λάθος χειρισμοί και.. Ζιντάν

Προφανώς η Ρεάλ δεν είναι η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Υπήρξαν κι άλλοι παράγοντες που συντέλεσαν στο να αμφισβητηθεί η αξία του Μπέιλ. Πρώτα απ’ όλα οι τραυματισμοί. Κανένας πολύ σοβαρός, πολλοί μικροί αλλά και.. ενοχλητικοί. Ο Μπέιλ μπορεί να μην είχε ποτέ κάποιον τραυματισμό που να τον άφησε έξω μια ολόκληρη σεζόν, δεδομένα όμως σε κάποιο σημείο μέσα στη χρονιά παρουσιάζει θεματάκια. Τραυματισμοί που σε αφήνουν έξω 1-2 μήνες  είναι ότι πρέπει για να χάσει κανείς το ρυθμό του. Ο Μπέιλ είχε αρκετούς τέτοιους. Όπως και διάφορους μυϊκούς και άλλους μικροτραυματισμούς που κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχολογικά του αθλητή παρά στο σώμα του.

Ευθύνες βέβαια έχει και ο ίδιος ο παίκτης. Δε νοείται η επίσημη γραμμή ενός τοπ παίκτη όταν δεν υπολογίζεται να είναι «θα κάτσω εδώ και θα σας τα παίρνω μέχρι να σβήσει ο ήλιος». Είσαι ο Μπέιλ. Όταν σου λένε φύγε γιατί δεν κάνεις, φεύγεις. Πας σε μια ομάδα που αναγνωρίζει την αξία σου και δείχνεις στη Ρεάλ τι είχε και τι έχασε. Δηλαδή ο Μπέιλ για να «τιμωρήσει» τη Ρεάλ ισοπεδώνει την ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια και αξία; Μεγάλο φάουλ, και τεράστιο πλήγμα για την εικόνα του.

Βέβαια η βασικότερη αιτία παραγκωνισμού του Μπέιλ από τη Ρεάλ έχει ονοματεπώνυμο. Ζινεντίν Ζιντάν. Οι δύο άντρες έχουν κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους. Ο Ζιζού δεν θέλει ούτε να τον βλέπει! Από τη σεζόν 17/18 τον είχε θέσει σταδιακά εκτός ομάδας και η μεταγραφή του θεωρούταν δεδομένη. Μετά τον τελικό με τη Λίβερπουλ ο Ζιντάν έφυγε και ο Μπέιλ πήρε «ανάσα». Με Λοπετέγι και Σολάρι ήταν βασικότατος αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Και μετά ο εφιάλτης επέστρεψε. Ο Ζιντάν ανέλαβε ξανά τη Ρεάλ και ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρος προς τον Ουαλό. Τη στιγμή που μιλάμε έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι δύο πλευρές εξαπολύουν δημόσιες επιθέσεις η μια στην άλλη. Τραγέλαφος.

Πάτα το κουμπί!

Όλη αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει.. χθες! Ο Μπέιλ κινδυνεύει να εξελιχθεί από ένας παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής σε ανέκδοτο που γίνεται βάρος για μια ομάδα. Ο Ουαλός είναι ακόμα 30 χρονών και έχει σίγουρα 2-3 καλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του. Αυτό το καλοκαίρι πρέπει οπωσδήποτε να πάρει μεταγραφή. Να «πατήσει του κουμπί» και να ξεφύγει από το τοξικό περιβάλλον της Ρεάλ. Ακόμη και τώρα που η μετοχή του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση οι μνηστήρες είναι πολλοί.

Πρώτη και καλύτερη η «πρώην». Για την Τότεναμ η επιστροφή του Μπέιλ θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο, αφού θα πρόσθετε ποιότητα σε μια θέση που οι «Πετεινοί» δεν έχουν και πολλές πρωτοκλασάτες επιλογές. Για τον ίδιο τον Μπέιλ ίσως αποτελεί την πιο safe επιλογή, αφού πρόκειται για ένα περιβάλλον και ένα πρωτάθλημα που ξέρει πολύ καλά και θα νιώσει άνετα από την πρώτη στιγμή.

Στο παιχνίδι βέβαια είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εδώ και χρόνια φλερτάρουν σε κάθε μεταγραφική περίοδο με τον Μπέιλ αλλά ποτέ δεν κατάφεραν τον πάρουν. Η επιλογή της Γιουνάιτεντ ίσως αποτελεί και την μεγαλύτερη πρόκληση για τον Μπέιλ. Ένα τεράστιο κλαμπ σε βαθιά κρίση που αναζητά επιτακτικά «ήρωες» που θα το βγάλουν από αυτή. Ο Μπέιλ στη Γιουνάιτεντ θα κληθεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο κι αν τα βγάλει πέρα θα πρόκειται για το καλύτερο δυνατό comeback.

Τέλος ενδιαφέρον έχει δείξει και η Μπάγερν. Οι Βαυαροί μπαίνουν στη νέα εποχή χωρίς Ρόμπεν και Ριμπερί μετά από πολλά χρόνια. Η ίδια η ομάδα βγάζει προς τα έξω ότι οι αντικαταστάτες  τους θα είναι παίκτες από το πάνω ράφι που θα κοστίσουν πολλά χρήματα. Πρώτοι στόχοι είναι ο Σανέ και ο Μπέιλ. Η Μπάγερν είναι ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη που μετά την περσινή μετριότατη χρονιά επιχειρεί να αλλάξει ποντάροντας σε νέα πρόσωπα και νέους πρωταγωνιστές. Ακριβώς ότι χρειάζεται για μια νέα αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε που θα καταλήξει ο Μπέιλ –αν καταλήξει κάπου-. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου κι αν πάει δύσκολα θα είναι χειρότερα απ’ ότι τώρα στη Ρεάλ. Πάτα το κουμπί Γκάρεθ!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version