ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι σου θυμίζει ποιο ποδόσφαιρο αγάπησες

Είναι ανακουφιστικό να συναντάς ακόμα παίκτες όπως ο Ντε Ρόσι. Ο Ιταλός μετά από μια ζωή.. Ρόμα θα κλείσει την καριέρα του στη Μπόκα. Και μας έψησε άπειρα.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι σου θυμίζει ποιο ποδόσφαιρο αγάπησες

Κι εκεί που νομίζαμε ότι με οποιαδήποτε φανέλα πλην αυτή της Ρόμα βλέπαμε τον Ντε Ρόσι θα μας ξένιζε, αυτός αποφάσισε να συνεχίσει στη Μπόκα! Ανάμεσα σε όλες τις επιλογές που είχε ο Ιταλός χαφ έκανε την πιο.. αλήτικη. Και μας ανάγκασε να του βγάλουμε για ακόμη μια φορά το καπέλο.

Πουθενά αλλού!

Ο Ντε Ρόσι υπήρξε για περίπου μια δεκαετία ένα από τα κορυφαία αμυντικά χαφ παγκοσμίως. Ο μόνος λόγος που δεν έπαιξε σε κάποια από τις υπερδυνάμεις της Ευρώπης ήταν η καψούρα του με τη Ρόμα. Ανάλογη περίπτωση με τον Τότι, ο Ντε Ρόσι ήταν, είναι και θα είναι άρρωστος οπαδός τον «Τζιαλορόσι» για πάντα.

Ξεκίνησε από τα τζούνιορ και έφτασε να γίνει αρχηγός της Ρόμα και η δεύτερη πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία της ομάδας πίσω από τον ανυπέρβλητο Φραντσέσκο Τότι. Υπηρέτησε την ομάδα ως ένα ορκισμένος στρατιώτης που ότι κι αν γινόταν ήξερες ότι θα άφηνε την ψυχή του στο γήπεδο. 616 συμμετοχές, 63 γκολ, 54 ασίστ και άπειρες μονομαχίες, οι περισσότερες εκ των οποίων κερδισμένες. Αυτά έδωσε ο Ντε Ρόσι στη Ρόμα. Και να είστε σίγουροι ότι ήταν ότι μπορούσε, ίσως και παραπάνω. Γιατί στις μεγάλες αγάπες δίνεις συνήθως παραπάνω από αυτό που μπορείς. Και ο Ντε Ρόσι τη Ρόμα την λάτρεψε.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και η στιγμή αποχώρησης έφτασε. Σίγουρα η Ρόμα θα μπορούσε να σεβαστεί την ιστορία του και να τον ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο, αλλά αυτό δεν έγινε. Ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να πει αντίο στα γήπεδα. Στα 36 του πλέον οι επιλογές που είχε ήταν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προς τα κάτω. Και όταν λέμε προς τα κάτω εννοούμε μια ομάδα πιο χαμηλού επιπέδου από τη Ρόμα. Ένα τέτοιο σενάριο δεν είχε απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

Ή θα έπρεπε να πάει σε μια ομάδα μεσαίας δυναμικότητας σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα ή αλλιώς να συνεχίσει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού αλλά σε πολύ χαμηλότερης δυναμικότητα πρωτάθλημα. Η ιδέα να δούμε τον Ντε Ρόσι με μια άλλη φανέλα ήταν κάπως.. αμήχανη.  Κάπου εκεί έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Ο Ιταλός χαφ δεν άλλαξε απλά χώρα, αλλά ήπειρο. Και φόρεσε μια φανέλα που όχι απλά δεν μας έφερε σε αμηχανία βλέποντάς τον αλλά μας απογείωσε! Αυτή της Μπόκα!

Κομμένος και ραμμένος για Αργεντινή

Στη Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο παίζεται –ακόμη- αλλιώς. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο σκληρό, τα συστήματα δεν τους αφορούν πολύ και το ταλέντο είναι αυτό που σε στέλνει στον παράδεισο ή την κόλαση. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το παιχνίδι δεν έχει μολυνθεί ακόμη από τη σκοπιμότητα και τη λύσσα για το αποτέλεσμα.

Ναι το επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη αλλά η φιλοσοφία του παιχνιδιού μιλάει πρώτα με την καρδία και μετά με το μυαλό. Σ ’αρέσει δεν σ ’αρέσει οφείλεις να τους σεβαστείς. Υπάρχουν ομάδες με πολύ βαριά φανέλα και τεράστια ιστορία. Υπάρχουν μεγάλες αντιπαλότητες και τεράστια ντέρμπι. Προσωπικά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στις Λατινοαμερικάνικες ομάδες. Συμπαθώ τη Μπόκα, αλλά μέχρι εκεί. Παρόλα αυτά στο μυαλό μου η Μπόκα είναι η μεγαλύτερη Λατινοαμερικάνικη ομάδα.

Θες το γήπεδό της; Θες η σύνδεσή τους με τον Μαραντόνα; Θες η παρουσία μιας μεγάλης μου αδυναμίας που ακούει στο όνομα Χουάν Ρομάν Ρικέλμε; Στη συνείδηση μου είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη αίγλη στα μέρη εκείνα. Όπως και να έχει όμως το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο ίσως είναι ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της Λατινοαμερικάνικης σχολής. Οι άνθρωποι είναι εκατό χρόνια πίσω και γουστάρουν με αυτό! Τα σκληρά μαρκαρίσματα και η δύναμη είναι βασικά συστατικά του παιχνιδιού.

Και όταν μιλάμε γι’ αυτούς τους δύο τομείς είναι σα να φωτογραφίζουμε τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Τον άνθρωπο με το πιο ωραίο ποδοσφαιρικό τατουάζ στον κόσμο, που αποτυπώνει πλήρως την φιλοσοφία του αμυντικού χαφ όπως τον μάθαμε. Ή ο παίκτης ή η μπάλα. Ποτέ και τα δυο. ΠΟΤΕ. Ο Ντε Ρόσι πάει να παίξει σε μια ομάδα και σε ένα πρωτάθλημα απαλλαγμένος από τον «καθωσπρεπισμό» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκεί που του επιτρέπεται να αφήσει το ένστικτο του να οργιάσει και σίγουρα ανυπομονούμε να το δούμε.

Έναν Ντε Ρόσι να `χαμε για κάθε Νεϊμάρ

Η επιλογή της Μπόκα είναι μια επιλογή που «φωνάζει» ότι έγινε με αποκλειστικό κριτήριο το ποδόσφαιρο. Ο Ντε Ρόσι θα μπορούσε να είχε πάει κάπου στην Ιταλία για να βολευτεί. Η Φιορεντίνα άλλωστε τον ήθελε. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο ποδοσφαιρικό νεκροταφείο όπως η Κίνα ή τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και να κολυμπάει στο χρήμα, κάνοντας χαβαλέ. Θα μπορούσε γενικά να κάνει μια πιο πρακτική ή έξυπνη επιλογή. Αλλά όχι. Διάλεξε τη Μπόκα. Μια ομάδα σε άλλη ήπειρο, στην οποία θα πάρει μόλις 500 χιλιάρικα.

Ε και; Προτίμησε να παίξει σε μια ομάδα με γεμάτο γήπεδο, τεράστια ιστορία και κυρίως.. στόχους! Γιατί μπορεί όπως αναφέραμε και πιο πάνω το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική να μην έχει αλλοιωθεί από σκοπιμότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πάθος για τη νίκη και δίψα για τίτλους. Το ακριβώς αντίθετο. Στην Αργεντινή η νίκη και η ήττα έχουν πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις από τις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου.

Μετά το περσινό κάζο στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες η Μπόκα θέλει να απαντήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Η προσθήκη του Ντε Ρόσι είναι ένα πολύ καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ιταλός ακόμα και στα 36 είναι ικανός να κάνει τεράστια διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Κυρίως όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που εκπροσωπεί μια νοοτροπία που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ολοένα και εξαφανίζεται.

Εξαφανίζεται από κάτι τύπους σαν τον  Νεϊμάρ που τους απασχολεί μόνο η προσωπική τους ματαιοδοξία και μπροστά σε αυτή δεν λογαριάζουν τίποτα. Ούτε ομάδες, ούτε ιστορία, ούτε τίποτα! Δυστυχώς για το ποδόσφαιρο το μοντέρνο πρότυπο είναι ο Νεϊμάρ και όχι ο Ντε Ρόσι. Τι να γίνει; Ας απολαύσουμε τον Ντε Ρόσι όσο ακόμα έχουμε την τιμή να τον βλέπουμε να παίζει κι ας ευχηθούμε να μην είναι αυτή η τελευταία του χρονιά. Forza Ντανιέλε!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ