ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αναγκασμένη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Η Γιουνάιτεντ προσπαθεί πληρώνοντας υπεραξίες, να κάνει ένα δυναμικό φινάλε σε ακόμη μια μεταγραφική περίοδο που δεν ικανοποίησε. Θα τα καταφέρει;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αναγκασμένη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Τέλη Ιουλίου και η Γιουνάιτεντ έχει πραγματοποιήσει μόλις δύο μεταγραφές. Ο Βαν Μπισάκα είναι παίκτης εντεκάδας. Ο Ντάνιελ Τζέιμς από την άλλη αποτελεί περισσότερο συμπληρωματική κίνηση. Για να διορθωθεί κάπως το περσινό χάλι χρειάζονται ακόμα αρκετές κινήσεις. Μια λεπτομέρεια. Από φέτος η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία τελειώνει στις 8 Αυγούστου! Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πρέπει να βιαστούν.

Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί

Η εικόνα που βγάζει το κλαμπ προς τα έξω είναι εικόνα αποσύνθεσης. Σε επίπεδο ρόστερ η Γιουνάιτεντ απέχει τρομακτικά πολύ από να χαρακτηριστεί διεκδικήτρια. Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μοιάζει περισσότερο με ένα συνονθύλευμα τυχαίων κινήσεων παρά με αποτέλεσμα σοβαρού σχεδιασμού. Το επίπεδο πολλών παικτών δεν είναι καν κοντά στο μέγεθος του κλαμπ. Παράλληλα η Γιουνάιτεντ δυσκολεύεται σημαντικά στο να εντάξει νέους παίκτες, ικανούς να κάνουν τη διαφορά, στο δυναμικό της.

Με τη μη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ η κατάσταση αυτή έγινε ακόμη πιο σύνθετη. Κακά τα ψέματα. Μια ομάδα με τόσα προβλήματα, η οποία δείχνει μπερδεμένη σε όλα τα επίπεδα είναι ήδη ένας μη ελκυστικός προορισμός για κάποιων παίκτη που έχει ζήτηση. Αν προσθέσουμε και την απουσία από το Τσάμπιονς Λιγκ το γλυκό ήρθε και έδεσε. Οι υπόλοιπες ομάδες γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη στην οποία έχουν βρεθεί οι «Κόκκινοι Διάβολοι», ζητάνε απίστευτα ποσά.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι ο 21χρονος Βαν Μπισάκα κόστισε στην ομάδα 55 εκατομμύρια ευρώ! Και μιλάμε για δεξί μπακ! Από κει και πέρα ο διακαής πόθος για το κέντρο της άμυνας, Χάρι Μαγκουάιρ, κοστολογείται από τη Λέστερ στα 80-90 εκατομμύρια, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες της Σπόρτιγνκ κοστολογείται και αυτός στα 80 εκατομμύρια. Προφανώς και οι τιμές αυτές είναι επηρεασμένες από την.. παράνοια της σημερινής αγοράς. Αλλά αλλιώς διαπραγματεύεσαι όταν θες να προσθέσεις έναν παίκτη σε ένα ήδη  έτοιμο και ποιοτικό ρόστερ και αλλιώς όταν.. καίγεσαι.

Και η Γιουνάιτεντ καίγεται. Θα αναγκαστεί λοιπόν να πληρώσει παραπάνω χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο δικαίωμα να δυσανασχετήσει με αυτό. Πολύ απλά γιατί η ίδια έβαλε τον εαυτό της σε αυτή τη θέση με τις τραγικές επιλογές της και τα άσχημα αποτελέσματά της τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα μπροστά της έχει ένα μονόδρομο. Γιατί αν δεν ενισχυθεί πολύ απλά δεν έχει καμία τύχη για την τετράδα ούτε τη νέα σεζόν.

Οι τρεις κινήσεις προ των πυλών

Τη στιγμή που μιλάμε το ρεπορτάζ από την Αγγλία θέλει τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται αρκετά κοντά σε τρεις σημαντικές κινήσεις. Οι δύο πρώτες είναι οι περιπτώσεις που αναφέραμε και παραπάνω. Ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Μπρούνο Φερνάντες δηλαδή. Πρόκειται για δύο ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της ομάδας από την αρχή του καλοκαιριού. Πλέον παρουσιάζονται πιο κοντά από ποτέ στο να φορέσουν επίσημα τη φανέλα της ομάδας.

Αν αφήσουμε εκτός τα εξωπραγματικά ποσά που πρόκειται να δαπανηθούν –γιατί στην τελική δεν είμαστε και λογιστές- Μαγκουάιρ και Φερνάντες σίγουρα θα βοηθήσουν αγωνιστικά. Ο πρώτος θα έρθει να ενισχύσει και να ηγηθεί στη γραμμή που η ομάδα «πονάει» περισσότερο, στην άμυνα. Αυτός με τον –πιο σταθερό στόπερ που έχει η Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή- μπορούν να συνθέσουν ένα.. ικανοποιητικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μαζί με τον ανεβασμένο Σο στα αριστερά και τον πολλά υποσχόμενο Βαν Μπισάκα στα δεξιά η αμυντική τετράδα της Γιουνάιτεντ γίνεται σίγουρα πιο συμπαθητική και πιο ποιοτική από την περσινή.

Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι αυτός που θα έρθει να δώσει δημιουργία αλλά και γκολ μεσοεπιθετικά. Ο Πορτογάλος είχε μια φανταστική χρονιά στη Σπόρτινγκ και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Η παρουσία του θα απελευθερώσει μερικώς τον Πογκμπά από τον ρόλο του ‘’κάνω τα πάντα αλλιώς τελειώσαμε’’. Φερνάντες, Πογκμπά και Μάτιτς σχηματίζουν μια τριάδα κεντρικών που έχει λίγο απ’ όλα και που οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Εξάρι ο Μάτις, οχτάρι ο Πογκμπά, δεκάρι ο Φερνάντες.

Η τρίτη κίνηση που βρίσκεται στα σκαριά είναι και το πιο ηχηρό όνομα. Ο Πάολο Ντιμπάλα. Η Γιουβέντους δεν υπολογίζει τον Αργεντίνο επιθετικό, του οποίου το παιχνίδι «κουτουλάει» με αυτό του Κριστιάνο. Πρότεινε λοιπόν την ανταλλαγή του παίκτη με τον Λουκάκου. Η Γιουνάιτεντ δεν θα.. πέσει να πεθάνει αν χάσει τον Βέλγο που έχει παρουσιάσει τάσης φυγής τελευταία. Πρώτον γιατί στη θέση του θα έρθει ο Ντιμπάλα και δεύτερον γιατί θα μονιμοποιηθεί ως σέντερ φορ ο Μάρκους Ράσφορντ. Ένα δίδυμο με Ράσφορντ στην κορυφή και Ντιμπάλα από πίσω του αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον αλλά και προοπτική.

Δύο (ακόμα) μεταγραφές, δύο παραμονές και δύο.. αναστάσεις

Βέβαια η Γιουνάιτεντ για πει ότι κάτι κάνει θέλει κι άλλα πράγματα εκτός από τους τρεις που υποθετικά θα πάρει. Ο μαγικός αριθμός εδώ είναι το δύο. Αρχικά θέλει ακόμη δύο μεταγραφές. Η μία σίγουρα πρέπει να είναι στα εξτρεμ. Εκεί πρέπει να έρθει ένας παίκτης από το πάνω ράφι να απογειώσει τη μετριότητα που υπάρχει. Εκτός αν ο Μαρσιάλ παίξει κάποια στιγμή αυτό που μπορεί με διάρκεια και όχι με ξεσπάσματα. Η άλλη κίνηση πρέπει να γίνει στα χαφ. Η φυγή του Ερέρα δημιούργησε κενό. Ο παίκτης που θα έρθει πρέπει να είναι εν δυνάμει παίκτης εντεκάδας. Ικανός να ξεκινήσει βασικός σε οποιοδήποτε ματς.

Κομβικές θα είναι για τη Γιουνάιτεντ και οι παραμονές των μοναδικών πραγματικά πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που έχει στο ρόστερ της. Του Πογκμπά και του Ντε Χέα. Όσα κι αν έχουν ακουστεί γι’ αυτούς τους δύο, όλοι γνωρίζουν πως είναι οι μοναδικοί παίκτες στο ρόστερ που η κλάση τους δεν αμφισβητείται. Ο Γάλλος και ο Ισπανός πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν στο Μάντσεστερ τη νέα χρονιά.

Τέλος υπάρχουν δύο παίκτες στο ρόστερ οι οποίοι καλούνται να.. αναστηθούν. Ο ένας είναι ο Φρεντ. Ο Βραζιλιάνος χαφ ήρθε με πολλές προσδοκίες από τη Σαχτάρ και δεν βοήθησε καθόλου. Οι δυσκολίες προσαρμογής στην Αγγλία και η κακή κατάσταση της ομάδας ίσως αποτελούσαν δικαιολογιές. Όχι πια. Ο Φρεντ πρέπει να δικαιολογήσει τα 60 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του πέρυσι το καλοκαίρι και αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Ο άλλος προφανώς είναι  ο Σάντσες. Ο Χιλιανός όλα τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του ήταν ένας φοβερός παίκτης, ικανός να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Από τη μέρα που ήρθε στη Γιουνάιτεντ είναι αγνώριστος. Στην πραγματικότητα η ομάδα έκανε ότι μπορούσε για να τον ξεφορτωθεί, όμως ο Σάντσες ξέμεινε στο Ολντ Τράφορντ. Πλέον το μόνο που μπορούν να προσδοκούν το Μάντσεστερ είναι να θυμηθεί τον παλιό –πολύ καλό- του εαυτό.

Η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερη και δύσκολη για τη Γιουνάιτεντ. Το κλαμπ οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι σε κρίση, αλλά ότι γνωρίζει πως θα βγει από αυτή. Κάτι που από το 2014 και μετά δεν έχει φανεί

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ