ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Χάρι Μαγκουάιρ: 85 εκατομμύρια… απαιτήσεις!

Η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία. Το βάρος που καλείται να σηκώσει ο Μαγκουάιρ είναι τεράστιο.

Χάρι Μαγκουάιρ: 85 εκατομμύρια… απαιτήσεις!

Από τότε που στα μετόπισθεν δέσποζε το δίδυμο Φέρντιναντ-Βίντιτς, η αμυντική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτηρίζεται από την απόλυτη μετριότητα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ο Χάρι Μαγκουάιρ έρχεται να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη μετριότητα και να γίνει ο ηγέτης της άμυνας των «Κόκκινων Διαβόλων». Θα τα καταφέρει;

Τεράστιες απαιτήσεις

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Μαγκουάιρ είναι ένας εξαιρετικός στόπερ. Πολύ δυναμικός και αποφασιστικός στις τοποθετήσεις του. Ανίκητος στον αέρα και με ιδιαίτερη ικανότητα στο να βγαίνει στην πρώτη μπάλα. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος. Στις δύο τελευταίες σεζόν του στη Λέστερ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Κάτι άλλωστε που μεταφράζεται τόσο από την καθιέρωσή του σε ρόλο βασικού στην εθνική Αγγλίας, όσο και από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ότι ο Μαγκουάιρ είναι ένας ικανότατος κεντρικός αμυντικός δεν είναι θέμα συζήτησης.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν θέμα το ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι όμως θέμα αν μπορεί να κάνει όλα αυτά που του ζητάει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν αναζητούν στο πρόσωπο του 26χρονου Άγγλου απλά ένα πρωτοκλασάτο στόπερ. Αναζητούν έναν ηγέτη. Έναν παίκτη που θα γίνει με το «καλημέρα» σημείο αναφοράς στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Που θα είναι ότι καλύτερο έχει η ομάδα πίσω και που παράλληλα θα κληθεί να βελτιώσει και όσους παίζουν δίπλα του.

Στη Γιουνάιτεντ ελπίζουν η έλευση του Μαγκουάιρ να συνδυαστεί με την ανοδική πορεία του Λίντελοφ και κάπως έτσι να δημιουργήσουν ένα δυνατό αμυντικό δίδυμο μετά από χρόνια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πλήρωσαν 85 εκατομμύρια ευρώ στη Λέστερ για να τον αποκτήσουν!

Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι από δω και στο εξής ο Χάρι Μαγκουάιρ αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Κάτι τέτοιο σίγουρα προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα κρίνεται σε ότι κι αν κάνει σύμφωνα με το γεγονός ότι είναι ο ακριβότερος αμυντικός έβερ. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό σε μια χώρα όπως η Αγγλία που ο Τύπος παραμονεύει να κατασπαράξει όποιον του δώσει.. μισό δικαίωμα.

Βέβαια η περίπτωση του Μαγκουάιρ θυμίζει την περίπτωση ενός άλλου αμυντικού που αγωνίζεται στα αγγλικά γήπεδα. Κι αν η ομοιότητα των δύο υποθέσεων μεταφερθεί και στο επίπεδο της επιτυχίας εντός γηπέδου τότε η Γιουνάιτεντ θα έχει πετύχει διάνα!

Μαγκουάιρ όπως Φαν Ντάικ

Φυσικά ο λόγος γίνεται για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ ήταν μέχρι.. χθες η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία. Το Γενάρη του 2018 οι «Κόκκινοι» είχαν καταβάλει στη Σαουθάμπτον 75 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν. Ενάμιση χρόνο μετά ο Φαν Ντάικ είναι το καλύτερο στόπερ στον κόσμο έχοντας μεταμορφώσει μια αμυντική γραμμή ανέκδοτο στην καλύτερη του Νησιού.

Ο Μαγκουάιρ παίρνει μεταγραφή ακριβώς στην ίδια ηλικία -26- που πήρε και ο Φαν Ντάικ. Θα τολμήσουμε μάλιστα να πούμε ότι ο Άγγλος έχει κάνει περισσότερο θόρυβο στη Λέστερ από αυτόν που είχε κάνει ο Ολλανδός στη Σαουθάμπτον. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Μαγκουάιρ θα πιάσει στη Γιουνάιτεντ τα ίδια επίπεδα απόδοσης που έπιασε ο Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Ολλανδός εδώ και ενάμιση χρόνο παίζει σε άλλα επίπεδα.

Και μπορεί οι αριθμοί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά το γεγονός ότι ο Φαν Ντάικ είχε να δεχτεί ντρίμπλα 17 μήνες μάλλον κάτι δείχνει για την κλάση του. Στην περίπτωση του Μαγκουάιρ ακόμα και να πλησιάσει αυτά τα στάνταρ απόδοσης όλοι στο Μάντσεστερ θα είναι υπερικανοποιημένοι.

Γιατί μην ξεχνάμε ότι και ο Φαν Ντάικ ουσιαστικά μόνος του έκανε τη διαφορά στην άμυνα της Λίβερπουλ. Δίπλα του ο Μάτιπ έγινε ξαφνικά στόπερ επιπέδου Λίβερπουλ. Δίπλα του ωρίμασε ο Γκόμεζ. Δίπλα του ο Λόβρεν σταμάτησε να είναι μια μηχανή παραγωγής λαθών. Και γι’ αυτόν οι απαιτήσεις του ‘’πιο ακριβού στόπερ στον κόσμο’’ ήταν τεράστιες. Και τα κατάφερε.

Ο Μαγκουάιρ καλείται να κάνει το ίδιο. Η Γιουνάιτεντ θέλει να δει δίπλα του τον Σμόλινγκ να γίνεται παίκτης επιπέδου Γιουνάιτεντ, τον Λίντελοφ να ωριμάζει, τον Τζόουνς να σταματήσει να είναι μια μηχανή παραγωγής λαθών. Οι δύο περιπτώσεις έχουν σημαντικά πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Μένει να δούμε αν θα έχουν και κοινές καταλήξεις.

Να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία

Εκτός όμως από το βάρος των απαιτήσεων η μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ είναι και μία τεράστια ευκαιρία για τον Μαγκουάιρ. Ευκαιρία όχι μόνο να καθιερωθεί σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά και να αποτελέσει τον απόλυτο αναμορφωτή της άμυνάς της. Όπως και στην περίπτωση Φαν Ντάικ έτσι και εδώ, ο παίκτης θα περάσει αυτόματα σε άλλο επίπεδο.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Άγγλοι ψήνονται πάντα περισσότερο όταν πάνε καλά τα δικά τους παιδιά, αν ο Μαγκουάιρ κάνει μία-δύο καλές σεζόν στη Γιουνάιτεντ θα εκτοξευτεί! Μια τέτοια ευκαιρία πιθανότατα δεν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στην καριέρα του. Καλή η Λέστερ, καλή και η εθνική αλλά εδώ το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Εδώ βλέπει κανείς αυτό που λέμε πρωταθλητισμό στην πιο ακραία του εκδοχή. Άλλοι ρυθμοί, άλλη πίεση, πιο αυστηρή κρίση. Ο ίδιος δείχνει έτοιμος για αυτή την πρόκληση.

Πέρυσι παρόλο που έκανε ένα πολύ καλό Μουντιάλ, ενώ τα είχε πάει εξαιρετικά και με τη Λέστερ, προτίμησε να παραμείνει στις «Αλεπούδες» παρά τον ενδιαφέρον που υπήρξε. Πέρυσι δεν ένιωθε έτοιμος. Φέτος ξέρει και ο ίδιος ότι η ώρα του για το επόμενο στάδιο είχε φτάσει. Το αγωνιστικό του στυλ ταιριάζει γάντι στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λίγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταιριάζει γάντι στις φιλοδοξίες του. Οι προσδοκίες γι’ αυτόν τεράστιες. Η μεγάλη ώρα για τον Χάρι Μαγκουάιρ είναι τώρα!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ