ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Άργησε αλλά τελικά ξύπνησε η Τότεναμ! (vid)

Η Τότεναμ λίγο έλειψε με την πατήσει απέναντι στην Άστον Βίλα, Η είσοδος του Έρικσεν και η εκτελεστική δεινότητα του Χάρι Κέιν της έδωσαν του τρεις βαθμούς της νίκης.

Άργησε αλλά τελικά ξύπνησε η Τότεναμ! (vid)

Η Τότεναμ τα χρειάστηκε αλλά τελικά πήρε την νίκη με 3-1 κόντρα στην Άστον Βίλα. Πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, τα “σπιρούνια” πήραν τους τρεις βαθμούς σε μια πολύ αγχωτική πρεμιέρα. Όχι απλά πέταξαν το πρώτο ημίχρονο, αλλά βρέθηκαν και σε πολύ δύσκολη θέση, πηγαίνοντας στο αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ, χάρη στο γκολ του Μακγκίν στο 9′. Η απόφαση του Ποτσετίνο να αφήσει τον Έρικσεν στο πάγκο κόντεψε να φανεί καταστροφική για τους Λονδρέζους, που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά μέχρι το 64′, όπου ο Αργεντίνος διόρθωσε τον λάθος του, πέρασε στον αγώνα τον Έρικσεν και άλλαξε το παιχνίδι.

Η Τότεναμ βρήκε ρυθμό και άρχισε να παράγει φάσεις την μία μετά την άλλη, μέχρι που τελικά έκαμψε την αντίσταση των αντιπάλων της. Ο Έρικσεν ήταν ο “μαέστρος” και ο Χάρι Κέιν ο ¨εκτελεστής” σε ένα ματς που στην Τότεναμ θα θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν. Το τελικό 3-1 επανέφερε την ηρεμία, έδειξε όμως την τεράστια εξάρτηση της ομάδας από το Δανό, που αν τελικά αποχωρήσει, θα αφήσει πίσω του ένα τεράστιο κενό. Σημαντική προσφορά και από τον Εντομπολέ, που στο ντεμπούτο του ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο  για την πρώτη ενδεκάδα της χρονιάς. Λίγο οι πολλές απουσίες ( Άλι, Ντέιβις, Φόιτ, Σεσενιόν), λίγο η τιμωρία του Σον αλλά και το αβέβαιο μέλλον του Έρικσεν, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στον Αργεντίνο τεχνικό.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (Ποτσετίνο) 4-3-3 : Λιορίς, Πέτερς, Σάντσες, Αντελβάιρελντ, Ρόσε, Γουίκς, Σισοκό, Εντομπολέ, Λαμέλα, Μούρα, Κέιν

Άστον Βίλα (Σμιθ) 4-2-3-1 : Χίτον, Μινγκς, Μοχαμαντί, Ένγκελς, Τέιλορ, Μακγκίν, Γκρίλις, Χουρικάν, Τρεζεγκέ, Ελ Γκάζι, Γουέσλι

Το ματς:

Η Τότεναμ μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 1′ και στο 4΄ και οι δύο με εκφραστή τον Λούκας Μούρα. Αρχικά έκλεψε την μπάλα και σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του, έκανε τον Χίτον να πέσει στην αριστερή του γωνιά και να μπλοκάρει. Στο 9′ και παρότι η Τότεναμ είχε τον έλεγχο, η Βίλα ευτύχησε να προηγηθεί. Μακρινή μπαλιά του Μινγκς, ο Ρόουζ δεν αντιδρά σωστά και ο Μακγκίν αφού τον αποφεύγει, πλασάρει και γράφει το 0-1. Αυτό το γκολ, αντί να δώσει ένταση στο ματς, άγχωσε την Τότεναμ η οποία δεν κατάφερα να απειλήσει ξανά μέχρι το 44΄ με την κεφαλιά του Κέιν. Ο Άγγλος δέχτηκε το πολύ όμορφο σκάψιμο από τον Εντομπολέ, αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Αντίθετα με τους γηπεδούχους, στο μεσοδιάστημα η Βίλα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 20′ το σουτ του Τρεζεγκέ μπλοκαρίστηκε από τους αμυντικούς ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίχτης δοκίμασε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Λιορίς. Έτσι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους “χωριάτες” να προηγούνται στο σκορ και να βλέπουν ότι μπορούν να αμυνθούν με ασφάλεια.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ποτσετίνο πήρε μια περίεργη απόφαση και παρέταξε την ομάδα του χωρίς κάποια διορθωτική κίνηση. Η Τότεναμ βρήκε το χαμένο της πάθος στην επανάληψη, αδυνατούσε όμως να ανοίξει την μαζική άμυνα της Βίλα. Στο 50′ ο Σισοκό βρέθηκε σε σημείο βολής, δεν σημάδεψε όμως σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 64′ ήρθε η ώρα του Κρίστιαν Έρικσεν, με τον αρνητικό Γουίνκς να περνάει εκτός. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Τότεναμ ανέβασε κατακόρυφα την πίεση της. Οι ευκαιρίες πλήθαιναν, μέχρι να έρθει η ισοφάριση στο 73ο λεπτό. Σε μια φάση διαρκείας, όπου το πλασέ του Σάντσες αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Χίτον, η μπάλα έφτασε στον Εντομπολέ, ο οποίος με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή, έγραψε το 1-1. Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ του Γάλλου στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Τότεναμ και έμελλε να αποδειχτεί καθοριστικό. Όλα έδειχναν ανατροπή και αυτή ήρθε στο 86′. Το σουτ του Λαμέλα κόντραρε σε πολλά πόδια, μέχρι που η μπάλα έφτασε συστημένη στον Κέιν. Εκείνος ήταν αδύνατο να αστοχήσει από εκείνο το σημείο κι έτσι οι Λονδρέζοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Κέιν με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η Τότεναμ πήρε αυτό που ήθελε, όχι όμως με το τρόπο που θα περίμενε. Ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και μία τρομερή εξάρτηση από τον Έρικσεν είναι αυτά που θα κρατήσει ο Ποτσετίνο από το σημερινό ματς. Στα θετικά, η αντίδραση και το πάθος που έβγαλαν οι παίχτες του στο δεύτερο μέρος, τα οποία όμως ίσως να μην είναι αρκετά απέναντι σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο.

Τα Highlights της αναμέτρησης:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ