ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Οι κινήσεις των Big 6 στο μικροσκόπιο. Νικητές και ηττημένοι

Μεταγραφές τέλος στην Αγγλία! Οι μεγάλες δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ έκλεισαν τις κινήσεις τους για φέτος και είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη.

Πρέμιερ Λιγκ: Οι κινήσεις των Big 6 στο μικροσκόπιο. Νικητές και ηττημένοι

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι ήταν κάπως ιδιαίτερο για τους μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ. Αρχικά από άποψη χρόνου, αφού η μεταγραφική περίοδος έκλεισε φέτος στις 8 Αυγούστου αντί για τις 30. Όπως πάντα κινήσεις έγιναν πολλές και για όλα τα γούστα. Αυτή τη φορά όμως οι συνήθεις ύποπτοι ήταν πιο μαζεμένοι, ενώ ομάδες που ήταν πολύ σφιχτές τα προηγούμενα χρόνια προχώρησαν σε δαπανηρές κινήσεις. Σε μια μεταγραφική περίοδο με ξεκάθαρους νικητές και ηττημένους.

Μάντσεστερ Σίτι: Όχι όπως την περιμέναμε, παραμένει φαβορί

Η Σίτι είναι μια κατηγορία μόνη της. Η φετινή στρατηγική της δεν την κατατάσσει ούτε στους νικητές αλλά ούτε και στους ηττημένους της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Έκανε μια σπουδαία και απαραίτητη κίνηση για το κέντρο της αγοράζοντας τον Ρόντρι από την Ατλέτικο με 70 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ισπανός χαφ ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε για να δώσει βάθος σε μια γραμμή που η Σίτι είχε ανάγκη και ανάσες στον βιονικό μεν, 34χρονο δε Φερναντίνιο. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την άνοδο του Φόντεν στο ρότεισον της ομάδας και τις ήδη διαθέσιμες επιλογές δίνει πληρότητα στη Σίτι στο χώρο του κέντρου. Πληρότητα που δεν είχε πέρυσι.

Από εκεί και πέρα όμως οι επιλογές της Σίτι δεν γίνονται εύκολα κατανοητές. Η έτερη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν αυτή του Ζοάο Κανσέλο από τη Γιουβέντους με 30 εκατομμύρια ευρώ συν τον Ντανίλο. Σπουδαίος παίκτης ο Πορτογάλος, με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του τα επόμενα χρόνια. Όμως για αυτή τη θέση η Σίτι έχει ήδη έναν παίκτη πρώτης γραμμής. Τον Κάιλ Γούοκερ. Τον οποίο μάλιστα πλήρωσε 53 εκατοομύτρια ευρώ πριν δύο καλοκαίρια. Μάλιστα η Σίτι αγόρασε ακόμα ένα δεξί μπακ! Το 19χρονο Ισπανό Πέδρο Πόρρο από τη Χιρόνα.

Κάπως ανάλογη είναι και η κατάσταση στα αριστερά. Η Σίτι είχε ήδη τους Μεντί και Ζιτσένκο και πρόσθεσε σε αυτούς τον Αντζελίνο. Ένα πρώην δικό της παιδί που πούλησε πέρυσι στην Αιντχόβεν και φέτος αγόρασε πίσω! Έχει λοιπόν τρία δεξιά και τρία αριστερά μπακ! Τη στιγμή που δεν πήρε κάποιον παίκτη για να αναπληρώσει το κενό του Κομπανί που έφυγε για την Άντερλεχτ, ούτε εκείνο του Σανέ που χάνει όλη τη χρονιά και που έτσι κι αλλιώς ήταν φευγάτος. Η Σίτι λοιπόν ανέβασε την πληρότητά της στα χαφ και στα πλάγια μπακ, αλλά τη μείωσε στα στόπερ και στα εξτρέμ. Όπως και να ‘χει παραμένει το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα της σεζόν που ξεκινάει.

Λίβερπουλ: Είναι να απορεί κανείς

Η Λίβερπουλ είναι ξεκάθαρα στο στρατόπεδο των ηττημένων με βάση τις μεταγραφές που (δεν) έκανε. Η ομάδα του Κλοπ δεν έχασε κανένα από τα βασικά της γρανάζια, αλλά δεν έκανε αυτές τις μία-δύο κινήσεις που σίγουρα χρειαζόταν.

Από πέρυσι ήταν εμφανές ότι η Λίβερπουλ χρειάζεται ένα δημιουργικό χαφ και ένα δυνατό στόπερ δίπλα στο Φαν Ντάικ. Κατά τη γνώμη μου ήθελε και μια κίνηση για να δώσει βάθος στην επίθεση, αφού η διαφορά ποιότητας των Σαλάχ-Φιρμίνο-Μανέ με αυτούς που έρχονται από πίσω είναι χαοτική. Ας είναι. Η Λίβερπουλ δεν έκανε τίποτα απ΄όλα αυτά..

Η ομάδα δεν ήταν διατεθειμένη να ξοδέψει μεγάλα ποσά. Δεκτό. Τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε προχώρησε σε πολλές και σημαντικές μεταγραφές οι οποίες σίγουρα κόστισαν. Βέβαια τα 2 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε συνολικά (1,90 για την ακρίβεια) είναι ένα ποσό που δεν περίμενε κανείς. Ο 17χρονος Βαν ντε Μπέργκ που ήρθε ως πέμπτος στόπερ και ο Αντριάν που ήρθε ως ελεύθερος για να καλύψει το κενό του Μινιολέ είναι όλες κι όλες οι κινήσεις της Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ έχτισε σταδιακά μια εξαιρετική ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά κρίμα αυτό το πολύ ωραίο πρότζεκτ να μην στηριχθεί από λίγες ποιοτικές προσθήκες. Η Λίβερπουλ χρειαζόταν κάποιες πινελιές που θα την απογείωναν. Δεν τις πρόσθεσε. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στα περσινά στάνταρ χωρίς καθόλου ενισχύσεις. Ο Κλοπ καλείται να βγάλει μπόλικους άσσους από το μανίκι. Ακόμα κι έτσι πάντως η ομάδα του λιμανιού παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τη Σίτι.

Τσέλσι: Χρονιά μετάβασης και ανασύνταξης

Η Τσέλσι είναι ίσως η μεγαλύτερη χαμένη από το πάρε δώσε των μεταγραφών. Έχει όμως ένα μεγάλο ελαφρυντικό. Και να ήθελε να πάρει παίκτες δεν μπορούσε! Η απαγόρευση των μεταγραφών από την Ουέφα έδεσε τα χέρια των «Μπλε».

Αυτά που πρόλαβαν να κάνουν ήταν η αγορά του Πούλισιτς από τη Ντόρτμουντ έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ και εκείνη του Κόβασιτς έναντι 45 από τη Ρεάλ. Ο Αμερικάνος μπορεί να είναι ένας καλός και πολλά υποσχόμενος παίκτης έρχεται όμως να καλύψει ένα κενό που.. δεν καλύπτεται. Αυτό του Εντέν Αζάρ ο οποίος αποχώρησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κροάτης βρίσκονταν ήδη στην ομάδα και απλά η Τσέλσι ενεργοποίησε την οψιόν. Δε θεωρείται δηλαδή ακριβώς μεταγραφή.

Εκτός από τον Αζάρ, παρελθόν αποτελεί ο πλέον έμπειρος παίκτης της αμυντικής γραμμής Νταβιντ Λουίζ και ο βασικός σεντέρ φορ στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς Γκονζάλο Ιγκουαίν. Οι αποχωρήσεις στην Τσέλσι δεν περιορίζονται μόνο στους ποδοσφαιριστές. Αλλαγή υπήρξε και στον πάγκο. Ο Μαουρίτσιο Σάρι έφυγε για τη Γιούβε και στη θέση του ήρθε ένας ζωντανός θρύλος του κλαμπ. Ο Φράνκ Λάμπαρντ. Ο Άγγλος μπορεί σαν παίκτης να έγραψε ιστορία, σαν προπονητής όμως είναι ακόμα στην αρχή. Δεν έχει αποδείξει τίποτα. Αποτελεί ένα στοίχημα για την Τσέλσι που θα χρειαστεί χρόνο για να κερδηθεί.

Η φετινή χρονιά λοιπόν θα είναι μεταβατική για την Τσέλσι που θα στηριχτεί στο περσινό της ρόστερ και θα προσπαθήσει να κερδίσει νέους πρωταγωνιστές. Λόφτους-Τσικ, Χάντσον-Οντόι, Άμπραχαμ και Μπακαγιόκο θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν σαν βασικές και πολύτιμες μονάδες. Η τετράδα θα είναι υπέρβαση για την Τσέλσι.

Τότεναμ: Ουσία και προοπτική

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια χωρίς μεταγραφή η Τότεναμ προχώρησε σε λίγες αλλά στοχευμένες και σημαντικές κινήσεις. Ντομπελέ, Λο Σέλσο και Σεσενιόν συδυάζουν παρόν αλλά και μέλλον.

Ειδικά οι δύο πρώτοι είναι από τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο σε αυτές τις ηλικίες. Για τον Γάλλο χαφ κοντραρίστηκαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι της Ευρώπης. Η Τότεναμ κατάφερε να τον αποκτήσει έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ντομπελέ είναι ένας μοντέρνος χαφ με αστείρευτες δυνάμεις που τα κάνει.. όλα. Προέρχεται από φανταστική χρονιά με τη Λυών και αποτελεί μια από τις κορυφαίες κινήσεις στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Από κοντά και ο Λο Σέλσο. Ο Αργεντίνος δεν έπεισε την Παρί, έβγαλε όμως μάτια στην Μπέτις. Ένα οχταροδεκάρι με πλούσιες δημιουργικές αρετές που έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα. Ο Λο Σέλσο μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικό χαφ, ως δεκάρι, ως εξτρέμ, ακόμα και ως δεύτερο φορ! Δανεικός με οψιόν στα 60 μύρια. Και αυτή σούπερ κίνηση για τα «Σπιρούνια».

Ο Σεσενιόν τέλος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Στα 19 του μετράει ήδη 120 επίσημες συμμετοχές με τη Φούλαμ και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της αριστερής πλευράς. Αν η Τότεναμ το διαχειρστεί σωστά μπορεί να κερδίσει έναν παίκτη πρώτης γραμμής, με προοπτική δεκαπενταετίας.

Την ίδια στιγμή η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είχε μόνο μια σημαντική απώλεια. Αυτή του Κιεράν Τρίπιερ για την Ατλέτικο. Αν δε χάσει άλλον βασικό της παίκτη, τότε θα παρουσιαστεί σαφώς πιο πλήρης σε σχέση με πέρυσι. Ενδιαφέρουσα χρονιά αυτή που έρχεται για την Τότεναμ, με μεγάλες φιλοδοξίες. Ξεκάθαρα στους νικητές των μεταγραφών.

Άρσεναλ: Συνεχίζει σε σωστή κατεύθυνση

Μπορεί η Άρσεναλ πέρυσι να μην κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο και να έχασε και την τετράδα, όμως η πρώτη χρονιά του Έμερι πήγε καλύτερα απ’ ότι φάνηκε. Ο Ισπανός κάνει την Άρσεναλ δική του ομάδα, πράγμα καθόλου εύκολο για ένα σύλλογο που είχε για πάνω από δύο δεκατετίες τον ίδιο προπονητή. Τον τεράστιο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Έμερι δημιουργεί σταθερές και με τις μεταγραφές που έκανε τις ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό. Στην δυάδα Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ ήρθε να προστεθεί ο Νικολά Πέπε. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ. Ο Πέπε που κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ οργίασε πέρυσι με τη Λιλ και μπήκε στο στόχαστρο πολλών υπερδυνάμεων. Ο Ιβοριανός έρχεται να δώσει ακόμη περισσότερη ταχύτητα στην ήδη γρήγορη γραμμή κρούσης των «Καννονιέρδιψν» και να την απογειώσει. Στα χαφ η έλευση του Θεμπάγιος φέρνει στην Άρσεναλ ακριβώς αυτό που της έλειπε. Ένα καθαρόαιμο οχτάρι με πολύ ισορροπημένο παιχνίδι και τεράστιες δυνατότητες. Ο 23χρνος Ισπανός που δε βρήκε χώρο να δείξει ποιος πραγματικά είναι στη Ρεάλ, διψάει για αποδείξεις και ευκαιρίες στο κορυφαίο επίπεδο.

Αφίξεις όμως υπήρξαν και στην άμυνα. Και μάλιστα σημαντικές. Η Άρσεναλ κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια-σοκ του Κονσιελνί με έναν εξίσου έμπειρο παίκτη. Ο Νταβίντ Λουίζ δεν χρειάζεται συστάσεις. Βρίσκεται χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και έρχεται να ηγηθεί της άμυνας της Άρσεναλ. Το αγωνιστικό του στυλ δείχνει να δένει καλύτερα από του Κονσιελνί με το στυλ του Παπαπαστοθόπουλου. Οι δυο τους αναμένεται να είναι το βασικό αμυντικό δίδυμο.

Τέλος ο Κιεράν Τίρνεϊ ήρθε από τη Σέλτικ για να δώσει βάθος και να αυξήσει τον ανταγωνισμό στα αριστερά της άμυνας. Το Σκωτσέζικό πρωτάθλημα δεν «χώραγε» πλέον ένα ταλέντο σαν τον Τίρνεϊ και τώρα ο ίδιος καλείται να αποδείξει ποιος είναι στη μεγάλη σκηνή. Στους κερδισμένους των μεταγραφών και η Άρσεναλ που βαδίζει στα σωστά χνάρια και είναι φαβορί για τετράδα. Αν κάποια στιγμή εμφανιστεί στο Λονδίνο και ο Οζίλ οι «Κανονιέρηδες» είναι ικανοί για πολύ ωραία πράγματα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ψύλλους στα άχυρα

Η περσινή καταστροφική χρονιά των «Κόκκινων Διαβόλων» τους έφερε σε δύσκολη θέση στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Η απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ και το κακό κλίμα εντός ομάδας έκανε τη Γιουνάιτεντ ένα μη ελκυστικό προορισμό για παίκτες πρώτης γραμμής. Έτσι η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με εξωφρενικές απαιτήσεις κάθε φορά που προσπαθούσε να διαπραγματυετεί για έναν παίκτη και να καλύψει τα κενά της. Και τα κενά της ήταν πολλά. Πάρα πολλά για την ακρίβεια.

Η Γιουνάιτεντ πήρε τον Μαγκουάιρ για το κέντρο της άμυνας, τον Βαν Μπισάκα στη θέση του δεξιού μπακ και τον Ντάνιελ Τζέιμς στα εξτρέμ. Οι δύο πρώτοι σίγουρα θα βοηθήσουν. Ο μεν Μαγκουάιρ είναι ένα πολύ καλός στόπερ που έρχεται να μαζέψει τα.. ασυμμάζευτα στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ. Ο δε Μπισάκα είναι ένας 21χρονος μπακ με πολύ καλές προοπτικές. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα φυσικά του προσόντα και ικανότητά του στο να μη χάνει τη θέση. Έτσι κι αλλιώς βέβαια είναι σχεδόν απίθανο ο Μπισάκα να καταφέρει να είναι χειρότερος από τον Άσλεϊ Γιανγκ.

Ο Τζέιμς από την άλλη δεν είναι μια μεταγραφή διαφοράς, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Ο νεαρός Άγγλος αποτελεί περισσότερο μια συμπληρωματική κίνηση. Η Γιουνάιτεντ πήρε δύο παίκτες που σίγουρα χρειαζόταν, αλλά δεν πήρε 4-5 που ήταν επίσης απαραίτητοι . Και το νούμερο αυτό είναι το μίνιμουμ. Βασικό χαφ, βασικό εξτρέμ, επιτελικό μέσο, δεύτερο φορ ήταν κινήσεις απραίτητες. Ο Ερέρα έφυγε, ο Λουκάκου το ίδιο, ο Σάντσες δεν υπολογίζεται και οδεύει και αυτός προς την έξοδο και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον Πογκμπά.

Ο Μπρούνο Φερνάντες δεν ήρθε, ούτε ο Ντιμπάλα, ούτε ο Έρικσεν, ούτε ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς. Κάπως έτσι η Γιουνάιτεντ βρίσκεται ξεκάθαρα στο στρατόπεδο των ηττημένων από το καλοκαιρινό παζάρι. Η τετράδα θα είναι και φέτος δύσκολή υπόθεση για τους «Κόκκινους Διαβόλους» που δε μπορούν με τίποτα να ανακάμψουν μετά το 2013 και τη φυγή του Σερ Άλεξ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ