ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Η Πόλη της πάει; Μα-νέ! (pic/vid)

Με έναν φοβερό Μανέ να την κρατάει στα δύσκολα και τον Αντριάν να ντύνεται Άλισον και να πιάνει το πέναλτι του Άμπραχαμ, η Λίβερπουλ επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Τσέλσι (1-1 κ.δ. 2-2 πρτ.) και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην αγαπημένη της Πόλη.

Η Πόλη της πάει; Μα-νέ! (pic/vid)

Σάντιο Μανέ και Αντριάν ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Λίβερπουλ στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ο Σενεγαλέζος σκόραρε δύο φορές και ο Αντριάν έπιασε το πέναλτι του Άμπραχαμ. Έτσι, οι “Κόκκινοι” επικράτησαν της Τσέλσι με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.δ. – 2-2 πρτ.) και σήκωσαν το 4ο Σούπερ Καπ στην ιστορία τους. Όλα αυτά στην Πόλη, που της ταιριάζει περισσότερο από σχεδόν όλες τις άλλες.

Κανονική Διάρκεια

Οι “Κόκκινοι” μπήκαν λίγο καλύτερα στο ματς και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Στο 16′ Ο Σαλάχ βρήκε λίγο χώρο και σούταρε, με τον Κεπά να αποκρούει. Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε στο 22′. Ο Πέδρο σούταρε από πολύ καλή θέση, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στο 29′ ήταν σειρά του Φαν Ντάικ να απειλήσει, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 36′. Ο Πούλισιτς αφού κινήθηκε ωραία με την μπάλα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζιρού, που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Αντριάν για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πούλισιτς βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα. Στο 48′ μια μπαλιά βρήκε τον Φιρμίνο μέσα στην περιοχή. Αυτός την τσίμπησε ωραία για τον Μανέ, που την έσπρωξε στην άδεια εστία για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φαμπίνιο βρήκε λίγο χώρο και δοκίμασε το πόδι του, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 75′ η Λίβερπουλ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Αρχικά ο Σαλάχ είδε τον Κεπά να αποκρούει το πλασέ του και στην επαναφορά, ο Ισπανός είπε “όχι” και στην προσπάθεια του Φαν Ντάικ.

Επτά λεπτά αργότερα, οι “Μπλε” έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Πέδρο μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόπηκε από τους αμυντικούς. Στην επόμενη φάση, ο Μάουντ σκόραρε, αλλά και πάλι το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Παράταση

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη, η ομάδα του Κλοπ πήρε το προβάδισμα. Ο Φιρμίνο γύρισε ωραία την μπάλα στον Μανέ κι αυτός κεραυνοβόλησε τον Κεπά για το 2-1. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν πολύ. Στο 100′ ο Αντριάν υπέπεσε σε πέναλτι, καθώς ανέτρεψε τον Άμπραχαμ. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε κάνοντας το 2-2. Στο 104′ ο Άμπραχαμ είδε το σουτ του να περνά λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Λίβερπουλ δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Η Τσέλσι από την άλλη έχασε δύο ευκαιρίες με Μάουντ (113′) και Πέδρο (114′). Μετά από αυτό, ξεκίνησε η διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά οι εκτελέσεις:

1-0: Φιρμίνο

1-1: Ζορζίνιο

2-1: Φαμπίνιο

2-2: Μπάρκλεϊ

3-2: Οριγκί

3-3: Μάουντ

4-3: Άρνολντ

4-4: Έμερσον

5-4: Σαλάχ

5-4: Άμπραχαμ (Απόκρουση Αντριάν)

Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ