ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Νεϊμάρ μπροστά σε μια απόφαση που ξεπερνά τα ποδοσφαιρικά όρια

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα; Σε αυτή την ερώτηση καλείται να απαντήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Νεϊμάρ. Μόνο που τώρα η απόφαση είναι πολύ πιο σύνθετη.

Ο Νεϊμάρ μπροστά σε μια απόφαση που ξεπερνά τα ποδοσφαιρικά όρια

Το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού ακούει στο όνομα Νεϊμάρ. Καμία έκπληξη. Από την πρώτη κιόλας μέρα άφιξής του στην Παρί ήταν νομοτελειακό ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Δύο χρονιά και 222 εκατομμύρια ευρώ μετά ο Νεϊμάρ ψάχνει απελπισμένα την επιστροφή του σε μια κανονικά μεγάλη ομάδα. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα φέρονται να «κονταροχτυπιούνται» για πάρτι του. Η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι δεδομένα η πιο κομβική στην καριέρα ενός παίκτη που δεν σταματά να αδικεί τον εαυτό του.

Ρεάλ και τερματίζει το «αντιπαθόμετρο»

Κι εκεί που η Μπαρτσελόνα έπαιζε μόνη της η Ρεάλ μπήκε πολύ δυναμικά στο κόλπο. Οι «Μερένχες» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι αλλά εδώ και καιρό δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Η εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας δεν είναι ακριβώς αυτή που περίμεναν στη Μαδρίτη.

Μεσοεπιθετικά το ρόστερ έχει πολλά ανοιχτά θέματα. Ο Ασένσιο χάνει όλη τη σεζόν. Ο Μπέιλ και ο Χάμες δεν υπολογίζονται και η ομάδα ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να τους ξεφορτωθεί. Ο Γίοβιτς δεν πείθει τον Ζιντάν και ο Ίσκο αντιμετωπίζει το μόνιμο πρόβλημα το πώς ακριβώς θα χωρέσει στην εντεκάδα. Ο Αζάρ δεν έχει φορτσάρει ακόμα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Η ποιότητα του Βέλγου είναι τέτοια που δεν σε αφήνει να ανησυχήσεις. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Νεϊμάρ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Νεϊμάρ δεν θα τερματίσει το «αντιπαθόμετρο» με μια ενδεχόμενη μεταγραφή στη Μαδρίτη επειδή η Ρεάλ είναι αντιπαθητική ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brandname στον κόσμο και είναι τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να παίξει εκεί. Θα το κάνει επειδή η προϊστορία του είναι τέτοια που μια τέτοια κίνηση θα τον εκθέσει εντελώς. Φεύγει όπως φεύγει από τη Μπαρτσελόνα, ρίχνει ο ίδιος γέφυρες επιστροφής, η ομάδα προσπαθεί να τον φέρει πίσω παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά του κι αυτός θα πάει στην αιώνια αντίπαλό της; Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη ήδη έχει κουραστεί με τα καπρίτσια του. Φανταστείτε να γίνει και αυτό.

Βέβαια για τη Ρεάλ προκύπτει και ένα αγωνιστικό θέμα αν πάρει τον Νεϊμάρ. Αυτό έχει να κάνει με τον Βινίσιους Τζούνιορ. Αν ο Νεϊμάρ φορέσει την άσπρη φανέλα αυτόματα θα είναι βασικός. Από τη στιγμή που στην άλλη πλευρά υπάρχει ο Αζάρ μένει εκτός ο 19χρονος Βραζιλιάνος. Και τι έγινε θα μου πείτε. Μεγάλη σεζόν πολλά παιχνίδια θα πάρει πολύ χρόνο όπως πέρυσι. Εγώ από την άλλη θα πω ότι ο μικρός είναι ένας ποδοσφαιριστής χωρίς ταβάνι που είναι καλύτερος απ’ ότι ήταν ο Νεϊμάρ  σε αυτή την ηλικία.  Θα πω ακόμη ότι υπάρχει ένα σενάριο που τον θέλει στα πιθανά ανταλλάγματα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ίσως η Ρεάλ πρέπει να σκεφτεί λίγο καλύτερα την εξέλιξη αυτού το πρότζεκτ.

Η Μπαρτσελόνα και ο δρόμος της εξιλέωσης

Από την άλλη μια κίνηση στη Μπαρτσελόνα έχει ίσως λιγότερη ποδοσφαιρική λογική, αποτελεί όμως το μοναδικό δρόμο εξιλέωσης για τον Νεϊμάρ.  Στη Ρεάλ ξέρουμε ακριβώς που θα παίξει χωρίς να αλλάξει καθόλου η διάταξης της ομάδας. Θα πάρει αυτός τη μία πτέρυγα, ο Αζάρ την άλλη και ο Μπενζεμά θα βρίσκεται στην κορυφή στο κλασσικό 4-3-3 του Ζιζού.

Στη Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Ο Βαλβέρδε χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια διάταξη. Μόνο που εκεί για τις τρεις θέσεις της επίθεσης υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Μέσι, Σουάρεζ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ και Κουτίνιο. Κι αν οι δύο τελευταίοι μπορεί είτε να μείνουν εκτός είτε να αποχωρήσουν οι άλλοι τρεις δεν.. κουνιούνται από την εντεκάδα. Χωρίς πολλά πολλά. Ο Μέσι είναι ο Μέσι. Ο Σουάρεζ είναι ο Σουάρεζ και παράλληλα το μόνο καθαρό φορ απ’ όλους αυτούς. Και ο Γκριεζμάν είναι μια μεταγραφή 120 εκατομμυρίων που στα 28 του σίγουρα δεν ήρθε στη Βαρκελώνη για να μην ξεκινάει.

Για να χωρέσει λοιπόν ο Νεϊμάρ στην εντεκάδα της Μπαρτσελόνα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει η διάταξη. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να φύγει ένας παίκτης από την τριάδα των χαφ. Ο Γκριεζμάν θα παίξει σαν περιφερειακός επιθετικός για να πάει ο Νεϊμάρ αριστερά. Καθόλου απλή υπόθεση. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πώς θέλει να παίζει ο Βαλβέρδε στο κέντρο. Μπούσκετς- Ντε Γιονγκ και Άρθουρ/Ράκιτιτς είναι χαφ με παιχνίδι ισορροπίας και πολλά τρεξίματα. Παίκτες-εργάτες με ποιότητα μαέστρων. Δεν είναι εύκολο να αφαιρέσεις έναν από αυτούς για να προσθέσεις ακόμα έναν στην ήδη υπέρ ποιοτική επίθεσή σου.

Στην τελική βέβαια αυτό είναι ένα πρόβλημα του Βαλβέρδε. Για τον Βραζιλιάνο η επιστροφή στη Μπαρτσελόνα μπορεί να κλείσει για τα καλά μια πολύ κακή παρένθεση για την καριέρα του. Μόνος του κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να γίνει ο πιο αντιπαθητικός σταρ στο σημερινό ποδόσφαιρο. Αν γυρίσει στη Μπαρτσελόνα και συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο τέλος της καριέρας του αυτά τα δύο χρόνια θα είναι απλά μια κακή παρένθεση. Μια παρένθεση που με το ζόρι θα θυμόμαστε, αφού στο μυαλό μας ο Νεϊμάρ θα είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τη Μπαρτσελόνα.

Ή τώρα ή.. του χρόνου

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά. Καθημερινά προκύπτουν και διαφορετικά σενάρια. Τη μια η Παρί δεν τον δίνει πουθενά. Την άλλη είναι μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα, την άλλη από τη Ρεάλ. Τα ποσά και τα έμψυχα ανταλλάγματα που προσφέρουν οι ομάδες έχουν αλλάξει τόσες φορές που έχουμε χάσει το μέτρημα. Τελικά μπορεί να μη γίνει τίποτα.

Μπορεί δηλαδή ο παίκτης απλά να μείνει στην Παρί. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει και πολλά. Αν δε φύγει φέτος, θα γίνει την επόμενη σεζόν. Είναι θέμα χρόνου. Κατά τη γνώμη μου θα είναι λάθος να κρατήσει έναν παίκτη που δεδομένα θέλει να αποχωρήσει, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα εντός ομάδας και δε δείχνει κανένα σεβασμό στο κλαμπ. Άλλα από λάθη διαχείρισης η Παρί άλλο τίποτα! Να δούμε πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να καταλάβουν στο Παρίσι ότι αυτό που κάνει μια ομάδα μεγάλη δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια. Αλλά και το κύρος που εκπέμπει προς τα έξω σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πάντα. Τέλος πάντων.

Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο γενικά έχει ανάγκη έναν παίκτη με το ταλέντο του Νεϊμάρ στην πρώτη γραμμή. Από το 2017 ο Βραζιλιάνος έχει «χαθεί» στο γαλλικό πρωτάθλημα με τον μηδενικό ανταγωνισμό. Το σίριαλ της μεταγραφής του καλά κρατεί και απ’ ότι φαίνεται θα έχει ακόμη αρκετά επεισόδια. Σίγουρα δραματικά. Είναι φαίνεται στο αίμα του Νεϊμάρ  να δραματοποιεί τα πάντα. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η εξέλιξη να μην είναι κωμικοτραγική.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ