ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Άρσεναλ: Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Πεπέ αλλά που είναι;

Η Άρσεναλ ξέφυγε από τα δεδομένα της με την απόκτηση του Νικολά Πεπέ και δημιούργησε μια τριάδα "φωτιά", η οποία όμως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει μαζί σε κανένα παιχνίδι.

Άρσεναλ: Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Πεπέ αλλά που είναι;

Η Άρσεναλ την (προηγούμενη πλέον) μεταγραφική περίοδο, έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Νικολά Πεπέ. Μπορεί αρχικά η διοίκηση να είχε διαμηνύσει ότι δεν θα σπαταληθούν πολλά χρήματα, τελικά όμως έκανε την υπέρβαση. Ο Πεπέ ήταν ο διακαής πόθος του Έμερι και οι διοικούντες έκαναν το “χατίρι” του προπονητή. Η ομάδα του Λονδίνου μετά από μεγάλο διάστημα, έβγαλε ένα τεράστιο ποσό από τα ταμεία της και το διέθεσε για την απόκτηση ενός μόνο παίχτη. Η μεταγραφή του Ιβοριανού, κόστισε συνολικά 80.000.000 ευρώ, αφού τόσες ήταν οι απαιτήσεις της Λιλ, για να αφήσει τον παίκτη.

Μάλιστα η υπέρβαση για τον αγγλικό σύλλογο ήταν διπλή. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, οι άνθρωποι της ομάδας κατάφεραν να πείσουν τον Πεπέ να έρθει στο Λονδίνο. Ο νεαρός επιθετικός έκανε τρομερή αίσθηση την προηγούμενη σεζόν, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Αυτό, σε συνδυασμό με τον ανασταλτικό παράγοντα του φθίνοντος “ονόματος” της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια, καθιστούν την μεταγραφή ως μια πολυεπίπεδη νίκη.

Το παράδοξο

Πλέον η Άρσεναλ βρήκε ένα παίκτη να προσθέσει στους Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα. Δηλαδή η Άρσεναλ, πήρε επιτέλους έναν παίκτη που βρίσκεται στο επίπεδο των άλλων δύο. Κίνηση ζωτικής σημασίας για την ομάδα, καθώς πέρυσι οι “Splash Brothers” κουβάλησαν την ομάδα, αλλά φάνηκαν απελπιστικά μόνοι. Μάλιστα και οι δύο εξαργύρωσαν αυτή την προσπάθεια αλλά και το γεγονός ότι είναι οι μόνο ¨ουσιαστικά” ποιοτικοί παίκτες της ομάδας, με την ταυτόχρονη έναρξη των συζητήσεων για ανανέωση των συμβολαίων τους.

Το προαναφερθέν παράδοξο λοιπόν, έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση τους από τον Έμερι. Ο Πεπέ ήρθε για να ενισχύσει αυτό το “ντουέτο”, αλλά μετά την ολοκλήρωση και της 3ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ και οι τρεις μαζί. Στο πρώτο ματς έπαιξε μόνο ο Ομπαμεγιάνγκ. Στο δεύτερο ο Ομπαμεγιάνγκ με τον Λακαζέτ. Στο τρίτο και τελευταίο με την Λίβερπουλ ο Ομπαμεγιάνγκ με τον Πεπέ. Τι είναι λοιπόν αυτό που κρατάει τον Έμερι;

Το ταίριασμα

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία στην ταυτόχρονη χρησιμοποίηση και των τριών. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο Ομπαμεγιάνγκ με τον Λακαζέτ είναι σέντερ φορ και ο Πεπέ εξτρέμ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να ταιριάξεις δύο καθαρά εννιάρια με έναν εξτρέμ που παίζει με ανάποδο πόδι, κλείνει προς τα μέσα και πατάει περιοχή.

Έτσι οι λύσεις για τον Έμερι είναι μετρημένες . Για την ακρίβεια , αν δεν σκαρφιστεί κάτι πολύ ιδιαίτερο, οι λύσεις του είναι δύο.

4-4-2

Η πρώτη είναι να παίξει καθαρό 4-4-2, με τους “Λάκα” και ” Όμπα” μπροστά και τον Πεπέ στην δεξιά πλευρά. Αυτό θα προσφέρει την επιθετικότητα που λείπει στην ομάδα, θα έχει όμως και χτυπητές αδυναμίες. Αφενός η Άρσεναλ δεν θα έχει παίκτη να βάλει στην απέναντι πλευρά και αφετέρου η πλευρά του Πεπέ, αμυντικά θα έχει προβλήματα. Ακόμα και να ξεπεραστούν αυτά, το κέντρο της ομάδας θα αδειάσει επικίνδυνα. Δηλαδή στο σημείο που υπάρχει το μεγάλο έλλειμμα ποιότητας, θα μείνει ακόμα πιο γυμνή. Παράλληλα η μονόπλευρη ανάπτυξη της Άρσεναλ από την πλευρά του Πεπέ, θα κάνει το παιχνίδι της μονοδιάστατο και συνεπώς ευκολότερα αντιμετωπίσιμο από τον αντίπαλο.

4-3-3

Η λύση που ο Έμερι κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσει πρώτα! Σε αυτό το σχήμα ο Πεπέ θα είναι δεξιά, ο Ομπαμεγιάνγκ ως πιο ελαφρύς και πιο γρήγορος αριστερά και ο Λακαζέτ στην κορυφή της επίθεσης. Σε αυτό το πλάνο, αυτός που θα κάνει την θυσία-θυσιαστεί, θα είναι ο “Αούμπα”. Δεν είναι η θέση του, δεν αποδίδει τα μέγιστα και ίσως να μην επιθυμεί να παίξει εκεί. Πάντως είναι μέχρι στιγμής ο μόνος τρόπος να υπάρξει ένα ομοιογενές σχήμα, με την μέγιστη δυνατή ισορροπία.

Ο Έμερι

Ο προπονητής της Άρσεναλ λογικά θα έχει στο μυαλό ή μάλλον θα πρέπει να έχει στο μυαλό και μια λύση πιο εξειδικευμένη, πιο κατάλληλη και στην τελική πιο αποδοτική. Ίσως έχει σκεφτεί ένα ιδιόμορφο σχήμα, που όμως να του δίνει αυτό που θέλει αλλά και να μπορεί να απορροφήσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων των τριών αυτών ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, αν δεν τα καταφέρει, πρέπει και την ευθύνη ενός δικού του σχεδιασμού . Για την ακρίβεια δεν νοείται να μην έχει ήδη στο μυαλό το πως θα αξιοποιήσει τους τρεις μακράν των υπολοίπων, καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Το μέλλον θα δείξει, αν ο Πεπέ αποκτήθηκε επειδή είναι ένας παίκτης που έβγαλε μάτια πέρυσι, ή επειδή ο Ουνάι Έμερι έχει προσαρμόσει ΚΑΙ πάνω του, το πλάνο της “αρσεναλικής” αντεπίθεσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ