ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού! (vid)
Η Τσέλσι «οδεύει ολοταχώς» για την αφαίρεση βαθμών!
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Αλέξις Σάντσες: Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι της Ίντερ!

Μετά το καταστροφικό πέρασμα από τη Γιουνάιτεντ ο Σάντσες ψάχνει ένα ολικό restart στο Μιλάνο. Αν το βρει ίσως παρασύρει μαζί του όλη την Ίντερ.

Αλέξις Σάντσες: Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι της Ίντερ!

Η Ίντερ φέτος ενισχύθηκε σημαντικά. Κερασάκι στην τούρτα ο Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός αποτελεί το απόλυτο αίνιγμα του φετινού Καμπιονάτο. Σε περίπτωση που παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες ίσως η Ίντερ να έχει βρει το νέο ηγέτη της. Έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που πληρώνει μόλις το 1/4 του συμβολαίου του, το ρίσκο παραήταν μικρό για να μην το πάρει.

Ψάχνοντας –αρχικά- μια ανάσα

Ο Σάντσες έφτασε στο Ολντ Τράφορντ με ένα βουνό απαιτήσεων να τον περιμένει. Απολύτως δικαιολογημένα. Οι εμφανίσεις του στην Άρσεναλ τον είχαν τοποθετήσει στην αφρόκρεμα των παικτών της Πρέμιερ Λιγκ. Κι όταν λέμε αφρόκρεμα μιλάμε για τοπ 5. Η Άρσεναλ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει, αλλά αυτός δεν ανανέωνε με τίποτα. Ήθελε να παίξει σε ένα κλαμπ που θα πρωταγωνιστεί μόνιμα και όχι μια στο τόσο.

Σίτι και Γιουνάιτεντ έδωσαν πραγματική μάχη για την απόκτησή του. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους προσφέροντάς του ένα βουνό λεφτά. Ναι ο Άλεξις Σάντσες έχει ακόμα το πιο μεγάλο συμβόλαιο στο Νησί. Τι σημαίνει αυτό; 400.000 λίρες την εβδομάδα! Χρήματα που ούτε κατά διάνοια καθρεφτίζονται στην απόδοσή του. Ο Σάντσες στην Γιουνάιτεντ ήταν τραγικός. Όχι μέτριος, ούτε κακός. Τραγικός. Δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα και δεν άργησε να βγει από το βασικό σχήμα.

Ο Χιλιανός όχι απλά δεν προσαρμόστηκε στο Μάντσεστερ, αλλά έχασε εντελώς τον εαυτό του. Η κάκιστη αγωνιστική του εικόνα σύντομα τον επηρέασε και ψυχολογικά και κάπου εκεί το παιχνίδι χάθηκε εντελώς. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι η Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα που εδώ και 5 χρόνια μονίμως ψάχνεται καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έγινε ακόμη πιο αποπνικτική για τον Σάντσες.

Στην Ίντερ πρώτα απ’ όλα ψάχνει μια ανάσα. Να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί από αυτόν τον πολύ δύσκολο ενάμισι χρόνο στο –καταθλιπτικό η αλήθεια είναι- Μάντσεστερ. Νέα χώρα, νέο πρωτάθλημα, νέα αρχή. Η Ίντερ και ο Κόντε τον πίστεψαν στα χειρότερά του. Τώρα ο ίδιος καλείται να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη και να δείξει ότι στα 30 του έχει ακόμη θέση στην ελίτ. Κι αν αυτό συμβεί τότε οι «Νερατζούρι» θα έχουν πετύχει το απόλυτο κόλπο γκρόσο του φετινού μεταγραφικού παζαριού στην Ιταλία. Ο «κανονικός» Σάντσες μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο Καμπιονάτο.

Θεωρητικά ταιριάζουν

Η Ίντερ φέτος δείχνει την πιο σοβαρή εκδοχή της εδώ και αρκετά χρόνια. Έκανε ουσιαστικές και καλές μεταγραφές και γέμισε το ρόστερ της. Επιπλέον έχει στην άκρη του πάγκου της έναν πραγματικά μεγάλο προπονητή. Ο Κόντε έχει μεγάλη εμπειρία στον πρωταθλητισμό. Έχει να δείξει σπουδαίο έργο σε Γιουβέντους και Τσέλσι και μοιάζει να είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να οδηγήσει την Ίντερ σε επιτυχίες. Σήμα κατατεθέν του Κόντε το 3-5-2. Το σύστημα που του έδωσε ότι τίτλους πήρε. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ιταλός παίζει αυτό το σύστημα καλύτερα από τον καθένα.

Στους δύο που θα παίζουν μπροστά έρχεται να κουμπώσει ιδανικά ο Σάντσες. Η ταυτόχρονη παρουσία του Χιλιανού με τους Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνεζ δίνει στον Κόντε τη δυνατότητα να αλλάζει το επιθετικό του δίδυμο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιχνιδιού. Ο Σάντσες θεωρητικά ταιριάζει ιδανικά τόσο με τον Λουκάκου, όσο και με τον Μαρτίνεζ. Στην πρώτη περίπτωση θα είναι αυτός ο περιφερειακός επιθετικός και ο Βέλγος στην κορυφή, ενώ στη δεύτερη θα περνάει πιο μπροστά και ο Μαρτίνεζ θα παίζει από πίσω του.

Η ευελιξία του Σάντσες να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του. Γιατί μπορεί να είναι γρήγορος αλλά παρά το μικρό ύψος του δεν υστερεί καθόλου σε δύναμη. Μπορεί με άνεση να κρατήσει τη μπάλα υπό πίεση και να παίξει με πλάτη την ίδια στιγμή που οι αντεπιθέσεις και οι κενοί χώροι είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Παράλληλα Σάντσες και Ίντερ ταιριάζουν και ως προς τις φιλοδοξίες που έχουν για τη φετινή σεζόν. Τόσο ο παίκτης όσο και το κλαμπ ξεκινούν τη χρονιά σαν αουτσάιντερ που διψάνε για διάκριση. Στην Ίντερ πιστεύουν πολύ το φετινό τους πρότζεκτ. Η ομάδα τόσο στα φιλικά όσο και στην πρεμιέρα σκόρπισε αισιοδοξία. Αν καταφέρει να ξεκλειδώσει και τον –προ Γιουνάιτεντ- Σάντσες θα ανέβει αυτόματα ακόμα ένα επίπεδο.

Ψάχνοντας ένα σημείο αναφοράς

Κάτι που έλειπε πολύ από την Ίντερ τα προηγούμενα χρόνια ήταν παίκτες με προσωπικότητα. Ικανοί να ηγηθούν και να βγουν μπορστά εκεί που πρέπει. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι ηγέτης και αρχηγός της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας τύπος σαν τον Μάουρο Ικάρντι. Χωρίς σχόλια. Και μόνο ότι ο Κόντε τον «τελείωσε» πριν καν αναλάβει λέει πολλά.

Με την μεταγραφή του Σάντσες αλλά και του Γοδίν η Ίντερ προσθέτει στο ρόστερ της δύο παίκτες με άπειρες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο που ξέρουν πολύ καλά τις απαιτήσεις ενός μεγάλου κλαμπ. Στο Μιλάνο ευελπιστούν ο Σάντσες να γίνει το σημείο αναφοράς της στην επίθεση. Ο «καλός» της για να το κάνουμε πιο λιανά. Και δίπλα του ο Λουκάκου να σταθεροποιηθεί επιτέλους σαν ένας πραγματικά μεγάλος φορ και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ να συνεχίσει να ανεβαίνει.

Γενικότερα το φετινό πρότζεκτ της Ίντερ παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το πως θα εξελιχθεί. Η μεταγραφή του Σάντσες και η προοπτική να γίνει ξανά ο παίκτης που ήταν το κάνει ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο. Ο Χιλιανός έψαχνε απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας όλο το καλοκαίρι. Τη βρήκε. Τώρα είναι στο χέρι του να καταφέρει να τη χρησιμοποιήσει σωστά έτσι ώστε να βγει από την τρικυμία που βρίσκεται από τον Γενάρη του 2018. Οι απαντήσεις όπως.. πάντα στο χορτάρι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ