ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Παρί Σεν Ζερμέν: Μια ομάδα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ!

Η Παρί πέρασε ένα καλοκαίρι όπου έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει μάθει τίποτα από τα λάθη της. Κερασάκι στην τούρτα η απόκτηση του Μάουρο Ικάρντι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Μια ομάδα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ!

Όσο μεγάλο ρόλο κι αν παίζουν τα χρήματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκούν για να κάνουν μια ομάδα μεγάλη. Οι άνθρωποι της Παρί αρνούνται πεισματικά να το δεχτούν. Θεωρούν ότι η αίγλη, η δόξα και το ειδικό βάρος αγοράζονται. Κάνουν όμως λάθος. Και μέχρι να το καταλάβουν η Παρί θα συμβιβάζεται με το γαλλικό πρωτάθλημα. Και τίποτα παραπάνω.

Ένα –πλούσιο- τσίρκο

Ναι τα δισεκατομμύρια του Νασέρ Αλ Κελαϊφί αρκούν ώστε η Παρί να κάνει πλάκα εντός συνόρων. Βέβαια επί της προεδρίας του χάθηκαν δύο πρωταθλήματα. Ένα από τη Μονπελιέ το 2012 κι ένα από τη Μονακό το 2017. Αλλά ας δεχτούμε ότι ως επί το πλείστων η Παρί είναι η ξεκάθαρη κυρίαρχος στη Γαλλία. Από εκεί και πέρα όμως το απόλυτο μηδέν.

Ενώ τα ράστερ που είχε κατά καιρούς ήταν από τα καλύτερα στον κόσμο δεν κατάφερε ποτέ το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Και προφανώς το να πάρεις το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απλή υπόθεση αλλά η Παρί δεν το διεκδίκησε ποτέ ουσιαστικά. Οι Άραβες μπαίνουν στον 8ο χρόνο παρουσίας τους στην ομάδα και η φανέλα της Παρί δεν έχει «βαρύνει» ούτε γραμμάριο! Το κλαμπ έχει συνδεθεί με ιστορικούς αποκλεισμούς όπως αυτός από τη Μπαρτσελόνα με το περίφημο 6-1 ή ο περσινός από τη μισή  Γιουνάιτεντ με 1-3 μέσα στο Παρίσι. Και οι δύο είναι αποκλεισμοί φανέλας.

Τα σύγχρονα παραδείγματα ομάδων που ανέβηκαν επίπεδο επειδή κάποιος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να επενδύσει σε αυτές είναι τρία. Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί. Προφανώς ο τρόπος αυτός θα ξένιζε οποιονδήποτε –πραγματικά- ποδοσφαιρόφιλο. Μια τέτοια περίπτωση ομάδας θέλει χρόνο για να κερδίσει τον ουδέτερο φίλαθλο. Χρειάζεται μεγάλες επιτυχίες όχι μόνο σαν φαβορί αλλά και σαν αουτσάιντερ. Χρειάζεται μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος να συνδεθούν με την ομάδα και όχι απλά να περάσουν από αυτή. Η Τσέλσι έχει καταφέρει για τα καλά να εδραιωθεί σαν ένα μεγάλο μέγεθος. Η Σίτι στη Γκουαρντίολα εποχή έγινε και αυτή ένα πραγματικά μεγάλο κλαμπ. Η Παρί ούτε κατά διάνοια.

Μια ομάδα φαίνεται πόσο μεγάλη είναι, πρώτα απ’ όλα στον τρόπο που λειτουργεί συνολικά. Πως διαχειρίζεται τις επιτυχίες μα κυρίως τις αποτυχίες της. Πως ξεπερνάει κρίσεις και πόσο τη σέβονται όχι μόνο οι αντίπαλοι αλλά και αυτοί που φοράνε τη φανέλα της. Η Παρί σε όλους αυτούς τους τομείς παίρνει κάτω από τη βάση. Μοιάζει περισσότερο με μια παρέα κακομαθημένων παρά με μια top class ευρωπαϊκή ομάδα. Κι αυτό δε δείχνει να αλλάζει.

Το απόλυτο επικοινωνιακό φιάσκο με Νεϊμάρ

Αν κάποιος ήθελε να συνοψίσει την κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατεί στον τρόπο λειτουργίας της Παρί αρκεί να κοιτάξει το φετινό μεταγραφικό σίριαλ με τον Νεϊμάρ. Πριν δύο χρόνια οι Παριζιάνοι σε μια επίδειξη δύναμης έδωσαν 222 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν τον Βραζιλιάνο από την Μπάρτσα. Η κίνηση αυτή άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα της αγοράς. Τα ποσά εκτοξεύτηκαν, η μπάλα χάθηκε εντελώς.

Ο Νεϊμάρ κίνησε γη και ουρανό για να πάει στο Παρίσι με σκοπό να δείξει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο –αν όχι καλύτερος- από Κριστιάνο και Μέσι. Κουραφέξαλα. Δύο χρόνια μετά κι αφού κατάφερε να γίνει ο πιο αντιπαθητικός σούπερ σταρ στον πλανήτη, έκανε τα πάντα για να φύγει. Εμφανίστηκε στις προπονήσεις μια εβδομάδα μετά απ’ ότι έπρεπε, έδειχνε με κάθε τρόπο ότι η Παρί είναι «λίγη» για να τον χωρέσει. Έδειξε τεράστια ασέβεια στην ομάδα που τον έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών. Κι όμως η Παρί αυτό τον παίκτη τον κράτησε! Τι κι αν οι προτάσεις από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ήταν εξωπραγματικές.

Οι Γάλλοι όλο το καλοκαίρι μοίραζαν άκυρα. Η Μπαρτσελόνα έφτασε στο σημείο να προσφέρει τον Ράκιτις τον Ντεμπελέ και 130 εκατομμύρια ευρώ! Αυτή την πρόταση η Παρί την αρνήθηκε! Για έναν παίκτη που ανοιχτά έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να παίζει για αυτήν! Μια πρόταση που αν την δεχόταν ενδεχομένως να ανέβαινε επίπεδο σαν ομάδα. Γιατί με Ντεμπελέ στα εξτρέμ Ράκιτιτς στα χαφ και 130 εκατομμύρια στο χέρι ώστε να φέρει ακόμα έναν παικταρά η ομάδα θα ήταν σούπερ σε όλες τις γραμμές.

Αλλά όχι. Αρνήθηκε όλες τις προτάσεις σαν κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι του. Τώρα έχει στην ομάδα της μια πυρηνική βόμβα. Γιατί ο Νεϊμάρ δεν φημίζεται για τον επαγγελματισμό του. Φρόντισε να το κάνει κατανοητό αυτό στα πρώτα του δύο χρόνια στο Παρίσι. Σκεφτείτε τώρα που δεν τον αφήσανε να φύγει. Φυσικά η Παρί βρήκε τρόπο να το κάνει ακόμα χειρότερο.

Ικάρντι ριχ’ το

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής κορυφαίου επιπέδου που να είναι πιο αντιπαθητικός και χειρότερος χαρακτήρας από το Νεϊμάρ αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάουρο Ικάρντι. Ο Αργεντίνος είναι ένα κινητό σκάνδαλο που δημιουργεί συνεχώς θέματα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κόντε με το που ανέλαβε την Ίντερ ήταν να τον θέσει εκτός πλάνων. Και μιλάμε για τον αρχηγό και τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Ο Ικάρντι βρέθηκε στους «Νερατζόυρι» σε μια δύσκολη εποχή για το κλαμπ.

Η Ίντερ δεν είχε πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες όπως στο παρελθόν κι έτσι ο Αργεντίνος της ήταν απαραίτητος. Στο Μιλάνο ανέχονταν όλα τα καπρίτσια και τα πείσματα του Ικάρντι προκειμένου να μην τον χάσουν. Φέτος που γίνεται μια προσπάθεια η Ίντερ να επανέλθει στα γνωστά της στάνταρ ήταν ο πρώτος παίκτης που κόπηκε. Καθόλου τυχαίο. Και που πήγε; Στη Παρί. Καθόλου τυχαίο κι αυτό. Ο Ικάρντι έφτασε στην τελευταία μέρα των μεταγραφών για να βρει ομάδα. Γιατί; Επειδή του λείπει το ταλέντο; Όχι φυσικά. Επειδή σαν χαρακτήρας είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε μια ομάδα. Η Παρί δεν έχασε ευκαιρία να βάλει ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι της.

Εκτός από το ζήτημα συμπεριφοράς του Ικάρντι βέβαια, προκύπτει και ένα σοβαρό αγωνιστικό θέμα. Στο 4-3-3 του Τούχελ Ικάρντι και Καβάνι δεν χωράνε μαζί. Κανείς από τους δύο δε μπορεί να παίξει στα άκρα που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν οι Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Η εντεκάδα έχει θέση μόνο για έναν. Θα μείνει έξω ο Καβάνι; Ένας από τους ελάχιστους μεγάλους παίκτες που μπορούμε να πούμε ότι έχει συνδεθεί με την Παρί. Ή ο Ικάρντι ήρθε για δεύτερο φορ; Πιο πιθανό μοιάζει το πρώτο σενάριο.

Ναι η Παρί θα δώσει θέση βασικού σε αυτόν τον τύπο που είναι μαριονέτα στις ορέξεις κάποιος Γουάντα Νάρα και θα βγάλει εκτός ομάδας τον «Ματαντόρ» των 195 γκολ σε 283 παιχνίδια κι έναν από τους λίγους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας που «πονάει» τη φανέλα της. Τι; Πέφτετε από τα σύννεφα; Παρί είσαι!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ