ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Παρί Σεν Ζερμέν: Η συνύπαρξη Καβάνι-Ικάρντι

Η Παρί έκανε μια έξυπνη κίνηση με τον Ικάρντι. Η συνύπαρξη του με τον Καβάνι όμως, δημιουργεί θέματα χημείας αλλά και αποφάσεων από τον Τούχελ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Η συνύπαρξη Καβάνι-Ικάρντι

Η Παρί Σεν Ζερμέν εκμεταλλεύτηκε την μεταγραφική συγκυρία και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έκλεισε τον Μάουρο Ικάρντι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας μυρίστηκαν αίμα και χτύπησαν στο τέλος, ολοκληρώνοντας άκοπα, μια σπουδαία μεταγραφή. Αν εξαιρέσει κανείς τις εξωγηπεδικές διενέξεις του Ικάρντι με την Ίντερ που χάλασαν το “προφίλ” του Αργεντινού. Αλλά και το γνωστό σκάνδαλο του Ικάρντι με την Γουάντα Νάρα και τον Μάξι Λόπεζ που τον έχει κάνει αντιπαθή. Ο πρώην αρχηγός της Ίντερ , είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, σε πολύ καλή ηλικία. Image result for icardi pari

Η (μεγάλη) κίνηση της Παρί με Ικάρντι!

Κακά τα ψέματα, οι σχέσεις του Ικάρντι με την Ίντερ, τον έκαναν μια έξυπνη αλλά και εύκολη μεταγραφική επιλογή. Ένα χαρτί “must play”. Ειδικά από την στιγμή που οι αγγλικές ομάδες ήταν εκτός παζαριού, η Παρί δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό. Ο Ικάρντι, υπέγραψε μονοετές δανεισμό, ενώ στην συμφωνία περιλαμβάνεται και “οψιόν” αγοράς, 70 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ποσό που με τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι καθόλου μεγάλο. Πόσο μάλλον για τα δεδομένα της Παρί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Ικάρντι ήρθε για να βάλει έναν ευχάριστο “πονοκέφαλο” στα πλάνα του Τούχελ. Ο Γερμανός κόουτς, μέχρι σήμερα προτιμά το 4-3-3 με έναν επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί φυσικά  η βασική επιλογή του Τούχελ είναι ο Έντισον Καβάνι. Ο ερχομός του Ίκάρντι, δημιουργεί ένα “πρόβλημα”. Αν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα ο ερχομός ενός ακόμα ποιοτικού ποδοσφαιριστή. Image result for tuchel cavani

Αδύνατο να παίξουν μαζί!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παρί έχει 2 πρωτακλασσάτους καθαρόαιμους “σέντερ φορ”. Για πολλά χρόνια, στο σύστημα της ομάδας έπρεπε να χωρέσει και ο Ζλάταν και ο Καβάνι. Τότε, η φυσιογνωμία του Ιμπραϊμοβιτς, επίτασσε αυτός να είναι στην κορυφή της επίθεσης και ο Καβάνι να παίζει περιφερειακά. Είτε από δεξιά κυρίως, είτε από αριστερά σπανιότερα. Τώρα τα πράγματα δεν νομίζω να μπορούν να πάρουν την ίδια τροπή. Ο Έντισον Καβάνι πλέον είναι μια από τις εμβληματικότερες παρουσίες της Παρί.

Κανείς δεν μπορεί να του πει να κυνηγάει μπάλες στα πλάγια, για να παίξει στην περιοχή κάποιος Ικάρντι. Άλλωστε, ο Καβάνι έχει κάνει τρομερά παραγωγικές χρονιές στην κορυφή της επίθεσης, από τότε που έφυγε ο Ζλάταν. Παράλληλα, ο Ικάρντι θα αχρηστευτεί τελείως στις πλευρές. Ο Αργεντινός δεν μπορεί να παίξει μακριά από την περιοχή. Ούτε μπορεί να πάει στο ένας εναντίον ενός. Είναι “φορ” της μιας επαφής.

Ό,τι καλό παράγει στο παιχνίδι του, προέρχεται σχεδόν πάντα όταν βρίσκεται μέσα στο “κουτί”. Συμπέρασμα… στο κλασσικό 4-3-3 του Τούχελ, η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση και των δύο φαντάζει μακρινό η καλύτερα απίθανο σενάριο. Image result for neymar mbappe

Αδόκιμο το 4-4-2

Ακόμα όμως και η αλλαγή σχηματισμού σε 4-4-2, για να παίξουν και οι δύο στην κορυφή είναι παντελώς αδόκιμη σκέψη. Όλοι ξέρουν ότι Νεϊμάρ και Εμπαπέ δεν μπορούν να υπηρετήσουν το ρόλο του δεξιού και αριστερού χαφ αντίστοιχα. Είναι παίκτες  που θέλουν να κάνουν διαγώνια κίνηση και να πατάνε περιοχή. Ακόμα και χωρίς την μπάλα, εισέρχονται στην περιοχή ως κρυφοί επιθετικοί.

Κανένας από τους δύο δεν γίνεται να ανέβει στην πλευρά, στο χώρο του κέντρου. Ακόμα κι αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, περισσότερα είναι αυτά που θα χάσεις, σε σχέση με αυτά που θα κερδίσεις από τους  ομολογουμένως καλύτερους σου παίκτες. Εξάλλου, πέρα από το επιθετικό κομμάτι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ είναι αδύνατον να κυνηγάνε το αντίπαλο “μπακ” σε όλη τη γραμμή και να ντουμπλάρουν στην άμυνα. Δεν το έχουν κάνει ποτέ και ακόμα και να είναι πρόθυμοι στο να το πράξουν, δεν θα έχουν ποτέ την απαιτούμενη πειθαρχία.

Ο Τούχελ, πρέπει ουσιαστικά να βγάλει έναν “άσσο” από το μανίκι του, για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει Καβάνι και Ικάρντι στην ίδια εντεκάδα. Αυτός ο “άσσος”, πρέπει να είναι κάτι που είτε έχει σκεφτεί μόνο αυτός, είτε έχει να κάνει με τον ρόλο του Ουρουγουανού. Αν καταφέρει δηλαδή να τον πείσει, να κάνει πράγματα διαφορετικά από αυτά που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Πράγματα που θα τον γυρίσουν πίσω στις εποχές Ζλάταν. Δύσκολο, έως απίθανο! Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι εδώ καλά καλά ο Καβάνι δεν μπορούσε να ανεχθεί, να βαράει τα πέναλτι ο Νεϊμαρ. Ένας παίκτης τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα. Ένας παίκτης που η αξία και η λάμψη του, δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Ικάρντι. Image result for icardi cavani

Αν ο Ικάρντι, δεν είναι απλά μια καλή μεταγραφική ευκαιρία, αλλά πρέπει να πιάσει αμέσως, η λογική λέει ότι ο Τούχελ έχεις σκεφτεί και έχει δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω. Αν όχι, πάμε για μία χρονιά όπου ο Ικάρντι κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ρόλο αναπληρωματικού στην ομάδα και μέσα από αυτόν, να δείξει αν πρέπει να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή. Αν πρέπει να είναι ο βασικός “σέντερ φορ” στη μετά Καβάνι εποχή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ