Φώτο Ημέρας

Ανατριχίλα! Ενός λεπτού σιγή για την κόρη του Ενρίκε

Τη μνήμη της μικρής κόρης του Λουίς Ενρίκε, Ξάνια, τίμησαν οι παίκτες της εθνικής Ισπανίας και των νησιών Φερόε, λίγο πριν τη σέντρα.

Πριν λίγο καιρό ο Λουίς Ενρίκε έζησε την μεγαλύτερη “ήττα” της ζωής του. Όχι δεν ήταν κάποιο ματς που η ομάδα του έχασε με βαρύ σκορ. Ήταν ο χαμός της μικρής του κόρης. Της 9χρονης, Ξάνια, που έφυγε από δίπλα του για να το δικό της… ταξίδι. Μία είδηση που προκάλεσε σοκ.

Όχι μόνο στην οικογένεια του Ισπανού τεχνικού, αλλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εκατοντάδες παίκτες έστειλαν τα συλλυπητήρια στον Ενρίκε μέσω των social media. Η μάχη που έδωσε η κόρη του ήταν γενναία. Όπως άλλωστε της είχε μάθει και εκείνος για όσο καιρό ήταν δίπλα της.

Γι’ αυτό το λόγο και στο παιχνίδι της εθνικής Ισπανίας κόντρα στα νησιά Φερόες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη μνήμη της Ξάνια που είδε τον αγώνα από κάπου εκεί ψηλά.

Δάκρυσε όλη η Ισπανία με το δράμα του Ενρίκε

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι πολύ μικρά. Δεν χωράνε για να περιγράψουν τον πόνο και τη θλίψη που βγαίνουν μέσα από τις καρδιές των ατόμων που περνάνε δύσκολες στιγμές. Όπως του Λουίς Ενρίκε. Όλη η Ισπανία στάθηκε στο πλευρό του και τον στήριξε όπως μπορούσε.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Δεν θέλησε να πει κάτι. Ευνόητοι οι λόγοι. Όπως κατανοητοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο των “φούριας ρόχας” πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ