ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν: Πρότζεκτ ανανέωσης με ορίζοντα.. κυριαρχίας!

Μετά από χρόνια προσπάθειας η Μπάγερν μπορεί φέτος να ισχυριστεί ότι άλλαξε σελίδα. Κι αυτό που έχει να παρουσιάσει φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Μπάγερν: Πρότζεκτ ανανέωσης με ορίζοντα.. κυριαρχίας!

Η Μπάγερν είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Η άρνησή της να συμβαδίσει με την τρέλα του σύγχρονου ποδοσφαίρου την άφησε λίγο πίσω τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η ομάδα προχώρησε σε μαζική ανανέωση του έμψυχου δυναμικού. Οι Βαυαροί έχουν δημιουργήσει ένα ρόστερ που δείχνει ικανό να παίξει ένα πολύ σύγχρονο και ταυτόχρονα θεαματικό ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής στην έδρα -της πολλά υποσχόμενης και φιλόδοξης φέτος- Λειψίας είναι το πρώτο πραγματικά δυνατό τεστ για τη ομάδα του Μονάχου και μια καλή ευκαιρία για να δείξει που πραγματικά βρίσκεται.

Μεγάλα αντίο, νέα πρόσωπα

Η αλλαγή φρουράς στις μεγάλες ομάδες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για μια φουρνιά παικτών η οποία δέθηκε με το κλαμπ και έφερε μεγάλες επιτυχίες. Ρόμπεν, Ριμπερί, Χούμελς, Ραφίνια δεν είναι πια εδώ. Προσθέστε σε αυτούς και τον Χάμες Ροντρίγκεζ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικός και αμέσως καταλαβαίνετε πόσο αλλάζει φέτος η ομάδα. Η Μπάγερν αποχαιρέτησε παίκτες οι οποίοι αποτελούν ζωντανούς θρύλους της. Ειδικά οι Ρόμπεν και Ριμπερί δέσποζαν με την παρουσία τους για πάνω από μια δεκαετία. Αυτοί οι δύο αποτέλεσαν ίσως τα πιο συμβολικά πρόσωπα της αναγέννησης της Μπάγερν και της επιστροφής της στην κορυφή.

Το κλαμπ μπαίνει λοιπόν για τα καλά σε μια νέα εποχή. Με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής των Κουτίνιο και Πέρισιστς η Μπάγερν γέμισε για τα καλά το ρόστερ της. Να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί οι κινήσεις των Παβάρ και Λούκας Ερνάντεζ. Μπορεί οι μεταγραφές της να μην ήταν τόσο πολλές στον αριθμό ωστόσο είναι όλες ουσίας, αφού οι τέσσερις αυτοί παίκτες θα έχουν βασικό ρόλο στα πλάνα του Κόβατς.

Ο Κουτίνιο ήρθε για να μονιμοποιηθεί στη θέση 10 και να γίνει ο μαέστρος και ο ηγέτης της νέας εποχής. Ο Πέρισιτς για να δώσει βάθος και να διεκδικήσει στα ίσα μια θέση στα εξτρέμ. Ενώ οι Ερνάντεζ και Παβάρ αναμένεται να έχουν και αυτοί θέσεις βασικών. Ο μεν Ερνάντεζ –που αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπάγερν- θα αποτελέσει το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Σούλε. Αυτή η δυάδα θεωρητικά είναι απόλυτα ταιριαστή. Σε εξαιρετικές ηλικίες -23 και 24 ετών- έχοντας ήδη πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο οι δύο τους ενδεχομένως να αποτελούν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στον κόσμο σε λίγα χρόνια.

Είναι πάντως ήδη αρκετά καλοί για να κάνουν τη διαφορά ως βασικοί σε μια ομάδα σαν τη Μπάγερν. Κι αυτό λέει πολλά. Ο Παβάρ τέλος μπορεί να «χάθηκε» λίγο την περσινή χρονιά στη Στουτγκάρδη αλλά ήδη στα πρώτα του παιχνίδια δεν έδειξε καθόλου επηρεασμένος. Θα είναι το βασικό δεξί μπακ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον Κίμιχ να παίξει αμυντικό χαφ, θέση που και ο ίδιος προτιμά, αφού νιώθει πιο άνετα.

Εσωτερικές μεταγραφές, καινούργιοι πρωταγωνιστές

Ωστόσο στη Μπάγερν υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις παικτών που μπορούν να θεωρηθούν εσωτερικές μεταγραφές. Από την άποψη ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα δουν το ρόλο τους να αναβαθμίζεται και θα κληθούν να ανεβάσουν επίπεδο το παιχνίδι τους.

Αρχικά ο Σούλε, ο οποίος καλείται να γίνει ο νέος ηγέτης της άμυνας. Ο Γερμανός στόπερ έχει δείξει ήδη εξαιρετικά στοιχεία, φαίνεται απόλυτα έτοιμος γι’ αυτό το ρόλο και σκοπός της ομάδας είναι να τον δει να «γερνάει» στο Μόναχο. Ο Τολισό που έχασε σχεδόν όλη τη περσινή χρονιά μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό δείχνει φέτος να έχει επιστρέψει στο 100% και αποφασισμένος να πιάσει τα παλιά του, υψηλά στάνταρ.

Στα φτερά της επίθεσης οι Γκνάμπρι και Κομάν βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Αυτή ενδέχεται να είναι η χρονιά που θα τους μονιμοποιήσει ως βασικούς και αναντικατάστατους στη Μπάγερν. Ο Γερμανός προέρχεται από μια φανταστική περσινή σεζόν κερδίζοντας με το σπαθί του το βραβείο του παίκτη της χρονιάς στη Μπάγερν. Αν και φέτος παραμείνει στο ίδιο επίπεδο θα λογίζεται πλέον ως παίκτης από το πάνω ράφι.

Ο Κομάν από την άλλη είναι ένα τεράστιο ταλέντο που λίγο οι αναποδιές με τους τραυματισμούς και λίγο η παρουσία των Ρόμπεν, Ριμπερί τόσα χρόνια δεν τον άφησαν να βρει ποτέ πραγματικά ρυθμό. Φέτος έχει ξεκινήσει με το γκάζι πατημένο και δείχνει ικανός να πιάσει  την ευκαιρία από τα μαλλιά και να ανέβει και αυτός ένα ράφι. Στις ηλικίες των 24 και των 23 ετών αντίστοιχα αυτοί οι δύο μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν το παρόν και το μέλλον της Μπάγερν στις θέσεις των εξτρέμ.

Στην κατηγορία των εσωτερικών μεταγραφών μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα τους Αλάμπα και Κίμιχ. Για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Ο Άλαμπα έδειξε πέρσι να έχει χάσει κάπως το κίνητρό του. Ο Αυστριακός είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες και η Μπάγερν χρειάζεται τον γνωστό καλό του εαυτό. Ο Κίμιχ από την άλλη από τότε που τον θυμόμαστε παίζει στα κόκκινα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ένα πραγματικό μηχανάκι που ανταποκρίνεται σε όποιο ρόλο κι αν του αναθέσεις. Η μετατόπισή του στα χαφ ενδεχομένως να τον απελευθερώσει και να δούμε έναν ακόμη καλύτερο Κίμιχ.

Υπερπλήρες ρόστερ, ερωτηματικό ο Κόβατς

Κάπως έτσι η Μπάγερν έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές που της δίνουν τη δυνατότητα να ανοίγει το ροτέισον και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού. Υποθετικά η καλή της εντεκάδα είναι η εξής: Ο Νόιερ στο τέρμα. Δεξί μπακ ο Παβάρ, αριστερό ο Αλάμπα και στο κέντρο της άμυνας ο Σούλε με τον Ερνάντεζ. Στο κέντρο εξάρι θα είναι ο Κίμιχ, με τον Τίαγκο δίπλα του, αλλά σαν οχτάρι και τον Κουτίνιο μπροστά τους. Στην επίθεση η πιο πιθανή τριάδα αποτελείται από τους Κομάν, Γκνάμπρι  στα άκρα και φυσικά τον Λεβαντόφσκι στην κορυφή. Όπως καταλαβαίνεται πρόκειται για μια πολύ δυνατή εντεκάδα, στην οποία οι μόνοι παίκτες άνω των 30 είναι οι Νόιερ και Λεβαντόφσκι!

Παίκτες όπως οι Γκορέτσκα, Τολισό, Χάβι Μαρτίνεθ, Πέρισιτς Μίλερ, Μπόατενγκ αποτελούν εν δυνάμει εναλλακτικές!  Η Μπάγερν έχει επιλέξει ποδοσφαιριστές με τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε παραπάνω από μια θέσεις. Ο Κουτίνο για παράδειγμα μπορεί να παίξει και ως δεκάρι και ως εξτρέμ. Ο Παβάρ αγωνίζεται τόσο ως στόπερ, όσο και ως δεξί μπακ. Ο Ερνάντεζ το ίδιο απλά από την αριστερή πλευρά. Ο Κίμιχ παίζει και αμυντικό χαφ και δεξί μπακ και πάει λέγοντας. Γενικά το να αποκτά πολυθεσίτες παίκτες δείχνει να αποτελεί στρατιγική επιλογή για τη Μπάγερν και όχι τυχαίο γεγονός.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τους Βαυαρούς βρίσκεται στην άκρη του πάγκου τους. Ο Κόβατς δεν έπεισε στην πρώτη του χρονιά παρά το νταμπλ. Ωστόσο στα πλαίσια της γενικότερης ανανέωσης η Μπάγερν έκανε καλά που τον στήριξε. Ο Κροάτης είναι ένας νέος τεχνικός που γνωρίζει πολύ καλά τη γερμανική πραγματικότητα.

Μετά την περσινή χρονιά προσαρμογής φέτος έχει έρθει η ώρα να παρουσιάσει μια ομάδα κυρίαρχη εντός και εκτός συνόρων. Το ματς του Σαββάτου με τη Λειψία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα δώσει πολλές απαντήσεις σχετικά με τη νέα Μπάγερν. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα εκεί ενδέχεται να δημιουργήσει στον Κόβατς μεγάλη ανασφάλεια για τη θέση του. Η Μπάγερν άλλωστε είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί ανεξαρτήτως προσώπων.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ