ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Match Preview – Τσέλσι vs Λίβερπουλ

Το "ντέρμπι" Τσέλσι - Λίβερπουλ έφτασε και ο "Βασιλιάς" σας αναλύει τα πάντα γύρω από τις ετοιμασίες των δύο ομάδων πριν από το μεγάλο παιχνίδι!

Match Preview – Τσέλσι vs Λίβερπουλ

Ημέρα “ντέρμπι” σήμερα στην Αγγλία, με την Τσέλσι να υποδέχεται στο “Στάμφορντ Μπριζ”, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν το απόλυτο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα με 5χ5 και παρότι παίζουν σε μια δύσκολη έδρα, θέλουν να διευρύνουν το “σερί τους”. Από την άλλη η Τσέλσι, μετά το εμφατικό 2-5 στην έδρα της Γουλβς, θέλει να σταθεροποιηθεί στις καλές εμφανίσεις. Image result for liverpool super cup

Το τελευταίο ραντεβού

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Την προηγούμενη, ήταν για το “Σούπερ Καπ” Ευρώπης στις 14 Αυγούστου. Εκεί οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 2-2, με την Λίβερπουλ όμως να παίρνει το τρόπαιο στα πέναλντι. Οι “κόκκινοι”, ήταν νικητές και την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες παίξανε αντίπαλες για το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ είχε κερδίσει την Τσέλσι εύκολα με 2-0 στην έδρα της τον περασμένο Απρίλιο, όταν εκείνη πάλευε για το πρωτάθλημα και οι “Λονδρέζοι” για την είσοδο στην τετράδα.

Η προϊστορία

Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων, δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην Λίβερπουλ. Στα 183 παιχνίδια που έχουν παίξει οι δύο ομάδες, η ομάδα του Κλοπ έχει καταγράψει 79 νίκες. Οι ισοπαλίες είναι 41. Οι νίκες της Τσέλσι 63. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο βέβαια, οι προϊστορίες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, μιας και οι ομάδες παίζουν συνεχώς μεταξύ τους “ντέρμπι” και ματς υψηλής έντασης.

Νίκη σημαίνει:

Στο σημερινό ματς λοιπόν, οι δύο ομάδες έχουν πολλά να κερδίσουν αλλά παράλληλα και πολλά να χάσουν. Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι αν κάνουν μια νίκη με την Λίβερπουλ, θα έχουν καταφέρει να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι είναι ικανοί να πάνε ψηλά. Ότι μπορεί να είναι ένα σύνολο από νέους, άπειρους παίκτες, αλλά το ταλέντο τους ξεχειλίζει. Από την άλλη δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν. Η ομάδα όπως είναι λογικό έχει συχνά σκαμπανεβάσματα και μια ήττα με τη Λίβερπουλ μέσα στο σπίτι της, θα δείξει ότι αυτή η ομάδα έχει ταβάνι. Στην απέναντι όχθη, η Λίβερπουλ έχει προς το παρόν το απόλυτο, το οποίο θέλει διακαώς να συνεχίσει. Ξέρει ότι με την ανταγωνίστρια που έχει για τον τίτλο, πάλι το πρωτάθλημα θα πάει στους 100 βαθμούς. Βέβαια η ήττα της Σίτι από την Νόργουιτς την προηγούμενη αγωνιστική, της επιτρέπει κι ένα μικρό στραβοπάτημα στην δύσκολη έδρα της Τσέλσι. Image result for lampard coach

Η Τσέλσι

Ο Φρανκ Λάμπαρντ που έχει εξαιρετικά αμφίβολο τον Μάουντ, σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με το γνωστό του 4-3-3. Ο Κέπα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Αθπιλικουέτα δεξιά, ο Έμερσον αριστερά, με τους Τομόρι και Κρίστιανσεν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας. Από κει και πέρα, η τριάδα στα “χαφ” θα είναι, ο Κάντε, με τον Ζορζίνιο και τον Κόβασιτς. Ο Πούλισικ θα παίζει αριστερά, ο Γουίλιαν δεξιά και ο φορμαρισμένος Άμπραχαμ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λάμπαρτ δεν μπορεί να υπολογίζει στους  Χότζον Οντόι και Λόφτους Τσικ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ρούντιγκερ. Image result for klopp

Η Λίβερπουλ

Για τον Κλοπ τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα. Η λίβερπουλ δεν θα αλλάξει την πετυχημένη της συνταγή με το 4-3-3, που εφαρμόζει ο προπονητής της σε όλα τα ματς μέχρι τώρα. Ο Άντριαν θα είναι στο τέρμα, μιας που ο Άλισον παραμένει τραυματίας. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά θα αγωνιστούν, οι Άρνολντ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ και Ρόμπερτσον. Στο κέντρο η τριάδα θα απαρτίζεται από τον Φαμπίνιο, τον Χέντερσον και τον Βαϊνάλντουμ. Μπροστά η τριπλέτα δεν αλλάζει. Σαλάχ δεξιά, Μανέ αριστερά και Φιρμίνο στην κορυφή της επίθεσης. Και για τον Κλοπ υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Πέρα από τον Άλισον, εκτός θα είναι και ο Ναμπί Κεϊτά. Το ευχάριστο για τον Γερμανό τεχνικό, είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στον Ντιβόκ Ορίγκι που είναι και πάλι διαθέσιμος.

Οι δύο ομάδες πάνε στο ματς με στόχο την νίκη που θα τους δώσει πολλά εφόδια για το μέλλον, αλλά ξέρουν ότι και η ισοπαλία δεν θα είναι η καταστροφή. Η Τσέλσι χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε αυτές τις ομάδες, ενώ το 5χ5 της Λίβερπουλ, της δίνει ένα μικρό περιθώριο για μια ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα. Το ενδιαφέρον για το ματς θα είναι μεγάλο και η λογική λέει ότι θα χορτάσουμε θέαμα, από δύο ομάδες που το συνηθίζουν όταν παίζουν μεταξύ τους. Τόσα και τόσα Τσέλσι – Λίβερπουλ έχουν αφήσει άλλωστε, τις δικιές τους ποδοσφαιρικές ιστορίες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ