ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Πόσο άλλαξα…πόσο άλλαξες!

Μια αναδρομή στην τελευταία φορά που η Τσέλσι φιλοξένησε της Λίβερπουλ στο γήπεδό της, για το πρωτάθλημα Αγγλίας, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το πόσο διαφορετικές είναι οι δύο ομάδες σήμερα.

Πόσο άλλαξα…πόσο άλλαξες!

Τσέλσι και Λίβερπουλ κοντράρονται στο “Στάμφορντ Μπριτζ” σχεδόν ένα χρόνο μετά από την τελευταία φορά. Ήταν 29′ του Σεπτέμβρη, τότε που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην έδρα της Τσέλσι. Εκείνο το ματς, είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Εντέν Αζάρ είχε ανοίξει το σκορ για τους “μπλε”. Ενώ για τη Λίβερπουλ, είχαμε έναν ασυνήθιστο συνδυασμό, με το Στάριτζ να ισοφαρίζει στο 89′ από ασίστ του Σακίρι. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει  άλλες δύο φορές μαζί, καμία από αυτές όμως, στο γήπεδο των “Λονδρέζων”.

Το θέμα έγκειται στο πόσο έχουν αλλάξει οι δύο ομάδες από τότε μέχρι σήμερα. Πόσο έχουν αλλάξει, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε καταστάσεις. Για την ακρίβεια οι γηπεδούχοι ένα χρόνο μετά, δείχνουν να έχουν αλλάξει σε όλο το φάσμα η φιλοσοφίας τους. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μόνο σε μεμονωμένα σημεία. Κάποια από αυτά σημαντικά και κάποια όχι.

Τσέλσι: ριζική μετάλλαξη

Η Τσέλσι σε αυτό το χρόνο παρά κάτι, έχει αλλάξει από την κορυφή μέχρι τα θεμέλια της. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν και με πρόσωπα αλλά δεν τα έχουν περιοριστεί εκεί. Η απαγόρευση μεταγραφών στο λονδρέζικο σύλλογο, έκανε “restart” σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η επανεκκίνηση, έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει πλέον η Τσέλσι τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Της δόθηκε η ευκαιρία μέσα από αυτή την αναποδιά, να κοιτάξει το μέλλον. Άφησε το πρωταθλητισμό στην άκρη και κοίταξε να δημιουργήσει κάτι που μακροπρόθεσμα θα της επιφέρει περισσότερα οφέλη, αν βέβαια το πλάνο της βγει έτσι όπως σχεδιάζει. Image result for λαμπαρντ

Κεφάλαιο Λάμπαρντ

Ας ξεκινήσουμε με το θέμα του προπονητή. Ο Φράνκ Λάμπαρτ εγκαινιάζει τη νέα εποχή της Τσέλσι. Τη νέα εποχή του Αμπράμοβιτς στην ομάδα. Που μετά από επιλογές έμπειρων προπονητών, που πάνω από όλα είχαν -το πρέπει του πρωταθλητισμού-. Έδωσε την ευκαιρία στον Λάμπαρντ, να χτίσει κάτι καινούργιο. Κάτι που θα βασίζεται σε ένα πιο μακροχρόνιο πλάνο. Σε μία ομάδα που κοιτάει μπροστά και δεν είναι αναγκασμένη (για την ώρα) να φέρνει τίτλους.

Ο Λάμπαρντ, είναι ίσως η σπουδαιότερη προσωπικότητα που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα των “μπλε” και για αυτό πήρε το χρίσμα, του να του να είναι αυτός ο κουμανταδόρος της νέας εποχής. Εξάλλου ίσως να μην υπήρχε άλλος που να μπορούσε να σηκώσει αυτό το βάρος. Του να απορροφήσει δηλαδή την ανυπομονησία των φιλάθλων. Image result for abraham pulisic mount

Τα “πιτσιρίκια”

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι τεράστιες. Πλέον το “ρόστερ”, απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την 11άδα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην αυριανή αναμέτρηση. Μιλάμε για 5 αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Χωρίς να προστίθεται σε αυτές, ο τραυματίας Μάουντ.

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η ηλικιακή διαφορά των δύο εντεκάδων. Το άθροισμα των ηλικιών των διαφορετικών παικτών, ανέρχεται στα 111 σχέση με τα 143 έτη των περσινών. Είναι εύκολο λοιπόν, να αντιληφθεί κανείς σε τι επίπεδα κυμαίνεται η διαφοροποίηση της φετινής Τσέλσι. Image result for klopp mane salah firmino

Λίβερπουλ: Το τρένο έχει μπει στις ράγες

Στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ τώρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η “κόκκινοι” είναι μία ομάδα που έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και πλέον περιμένει να καρπωθεί τα αγαθά της. Προπονητής, παίκτες, φιλοσοφία ακόμα και οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας είναι κατά μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι.

Αυτό που κατά κύριο λόγο έχει αλλάξει στη Λίβερπουλ σε σχέση με ένα χρόνο πριν, είναι ότι πλέον όλοι ξέρουν τις δυνατότητές της. Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά η περσινή της κούρσα, την σταθεροποίησε στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Μπορεί τότε να μην ήταν, τώρα όμως αυτό αποτελεί κεκτημένο της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Image result for liverpool win ucl

Το κεκτημένο του Τσάμπιονς Λιγκ

Βέβαια για να μην ξεχνάμε στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να προσθέσει στη συλλογή της ένα ακόμα τρόπαιο. Κατάφερε μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας και αποχής από τους μεγάλους τίτλους να πιάσει τον “ύψιστο” στόχο. Αυτό βέβαια επιφέρει και μία αλλαγή στο “στάτους” της ομάδας.

Πλέον δεν Αρκεί να παλέψει για το πρωτάθλημα, οφείλει να το πάρει. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της σε σχέση με το προηγούμενο ματς! Πάει να παίξει στο “Στάμφορντ Μπιτζ” και οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, είναι στραβοπάτημα. Αν αναλύσουμε αυτή τη σκέψη, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι αυτή η αλλαγή. Image result for fabinho

Η παράμετρος Φαμπίνιο

Σε αγωνιστικό επίπεδο τώρα, η Λίβερπουλ διατηρεί τη πετυχημένη της συνταγή, με μικρές πινελιές διαφοροποίησης. Η σημαντικότερη από αυτές, είναι η καθιέρωση του Φαμπίνιο, ως το βασικό αμυντικό χαφ της ομάδας. Στο προηγούμενο ματς των δύο ομάδων αν και ήταν στον πάγκο, δεν χρησιμοποιήθηκε λεπτό.

Σήμερα, η ενδεκάδα ξεκινάει σχεδόν από αυτόν. Είναι βασικός και αναντικατάστατος και έχει αλλάξει στο βαθμό που του επιτρέπεται, της προσέγγιση του παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Η ικανότητά του, να ξεκινάει το παιχνίδι της ομάδας και γλυκύτητα το χτύπημάτων του, είναι το νέο συστατικό που πρόσθεσε ο Κλοπ. Κατά τα άλλα, η χρησιμοποίηση του Μάτιπ αντί για του Γκόμεζ είναι περισσότερο ατομική παρά συνολική αλλαγή.

Το παιχνίδι των “συμπερασμάτων”

Το ματς αύριο θα δείξει πράγματα και θα μας βοηθήσει να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα. Από τη μία, θα μάθουμε σε τι επίπεδα πίεσης μπορούν να ανταποκριθούν αυτή τη στιγμή τα “πιτσιρίκια” του Λάμπαρντ. Ενώ από την άλλη, θα καταλάβουμε και στην πράξη, ότι η Λίβερπουλ, έχει καταφέρει να παίζει στην έδρα, μιας κλασσικής αντιπάλου της και να μην της είναι αρκετό, κανένα αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ