Ίντερ

Ίντερ και Μίλαν σχεδιάζουν το «κόσμημα» του Μιλάνου

Ίντερ και Μίλαν σκοπεύουν να συνεχίσουν πολλά χρόνια να είναι συγκάτοικοι, με τους δύο κολοσσούς να σχεδιάζουν μαζί το μέλλον κάνοντας γνωστή την ύπαρξη δύο σεναρίων για την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στο Μιλάνο.

Το Σαν Σίρο ή Τζουζέπε Μεάτσα – όπως θέλετε – σε λίγα χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής. Το επιβλητικό γήπεδο έχει δεχθεί πολλά «λίφτινγκ» ανά τα χρόνια όμως σιγά σιγά έρχεται η ώρα της απόσυρσης. Στο Μιλάνο οι δύο εκπρόσωποι της πόλης στο ιταλικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο οραματίζονται νέο… κοινό σπίτι. Ίντερ και Μίλαν εδώ και μήνες έχουν βάλει πλώρη για να γράψουν ιστορία σε νέο χώρο.

Πριν λίγες μέρες οι δύο ιταλικοί παρουσίασαν τα δύο σχέδια που έχουν στα χέρια τους. Δύο προτάσεις εκ των οποίων μία θα κληθεί να υλοποιηθεί ξεκινώντας άμεσα. Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει πως η νέα ποδοσφαιρική στέγη των Μιλανέζων θα έχει ανεγερθεί πριν την έναρξη της σεζόν 2022/2023.

Δεν κάνουν χώρια Ίντερ και Μίλαν

Η χωρητικότητα του νέου σταδίου αναμένεται να αγγίξει τις 60.000 θέσεις, αν και πρόθεση της Ίντερ είναι ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει σε 80.000. Το κόστος της υλοποίησης αυτού του τεράστιου έργου αναμένεται να υπερβεί το 1 δις ευρώ, με τις δύο ομάδες να στηρίζουν το οικονομικό σκέλος σε ιδιωτικές εταιρίες.

Μοναδικό κόλλημα για την ώρα είναι η κατάρρευση του υπάρχοντος ιστορικού γηπέδου. Ο δήμος του Μιλάνου έχει απαιτήσει από τους δύο συλλόγους να αναλάβουν το κόστος, αν και το γήπεδο παραμένει δημοτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ