ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Μήπως η Ρεάλ έχει κάνει το απόλυτο κόλπο γκρόσο;

Βινίσιους και Ροντρικγό δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα. Οι μικροί Βραζιλιάνοι ενδέχεται σε λίγα χρόνια να αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ρεάλ.

Μήπως η Ρεάλ έχει κάνει το απόλυτο κόλπο γκρόσο;

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε πολλά εκατομμύρια για να αγοράσει Βινίσιους και Ροντρίγκο όταν ακόμα το μόνο που είχαν να προσφέρουν ήταν.. προοπτική. Μήπως όμως ο σύλλογος της Μαδρίτης έχει στις τάξεις του τα επόμενα κορυφαία εξτρέμ στον κόσμο; Το ταλέντο σίγουρα δεν λείπει από τους δυο Βραζιλιάνους. Υπάρχει όμως μια ακόμη λεπτομέρεια που κάνει την περίπτωση τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ή τρομακτική. Όπως το δει κανείς. Είναι και οι δύο γεννημένοι μετά το 2000!

Βινίσιους ο… παλιός!

Η περίπτωση του Βινίσιους είναι η πιο γνωστή από τις δύο, αφού βρίσκεται ήδη ένα χρόνο στην ομάδα. Βέβαια η λέξη ‘’βρίσκεται’’ αδικεί κάπως τον Βραζιλιάνο. Ας είμαστε λοιπόν δίκαιοι. Ο Βινίσιους στα 19 του μετράει ήδη μια χρονιά στην οποία είναι βασικό μέλος του ροτέισον της Ρεάλ Μαδρίτης. Με 31 συμμετοχές, 3 γκολ και 12 ασίστ ο μικρός ήταν ίσως το μεγαλύτερο κέρδος από την περσινή κακή χρονιά της Ρεάλ. Τα νούμερα αυτά μάλιστα τα έγραψε έχοντας χάσει παραπάνω από ένα μήνα μέσα στη σεζόν λόγω τραυματισμού. Ένας τραυματισμός που ήρθε σε ένα σημείο της σεζόν –Μάρτη- όπου ο Βινίσιους είχε μονιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα πραγματοποιώντας σταθερά καλές εμφανίσεις.

Για ένα παιδί 19 χρονών με μια ήδη γεμάτη σεζόν στη Ρεάλ οι αμφιβολίες δεν μπορούν να είναι και πολλές. Άλλωστε αρκεί να δει κανείς τον Βινίσιους να αγωνίζεται για να καταλάβει ότι τα προσόντα του τελειώνουν κάθε κουβέντα για το αν θα καταφέρει να ξεχωρίσει στο υψηλότερο επίπεδο. Απίστευτη ταχύτητα με και χωρίς τη μπάλα, σεσημασμένος ντριμπλαδόρος από αυτούς που μόνο στη Βραζιλία γεννιούνται και ικανότατος δημιουργός.

Αδυναμίες; Προφανώς και έχει. Είναι όλες όμως από αυτές που διορθώνονται. Η μεγαλύτερη και πιο φανερή από αυτές στην τελική προσπάθεια. Ο μικρός έχει πρόβλημα στο γκολ και φροντίζει να μας το θυμίζει συχνά πυκνά. Επίσης παρουσιάζει και τακτικές αδυναμίες. Υπάρχουν φορές που χάνεται στο γήπεδο. Ξεχνιέται. Δεν δίνει βοήθειες πίσω, δεν πρεσάρει σωστά και δείχνει να συμμετέχει στο παιχνίδι μόνο όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Και τι έγινε;  Δουλεύοντας σωστά σε ένα κλαμπ όπως η Ρεάλ με τέτοια τεχνογνωσία όλα αυτά διορθώνονται. Σχετικά εύκολα. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν 19χρονο.

Μην ξεχνάμε ότι στη Βραζιλία υπάρχει άφθονο ταλέντο, αλλά η δουλειά που γίνεται στις ομάδες εκεί δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη δουλειά στην Ευρώπη. Κακά τα ψέματα όταν ένας παίκτης είναι προικισμένος με τέτοια προσόντα αν δεν επηρεαστεί από εξωαγωνιστικούς παράγοντες και δουλέψει σωστά είναι καταδικασμένος να πετύχει. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Βινίσιους.

Η ίδια συνταγή με Ροντρίγκο

Από την άλλη μεριά για τον Ροντρίγκο γνωρίζουμε πολύ λιγότερα πράγματα. Πολύ λογικό αφού μόλις φέτος το καλοκαίρι έκανε το ταξίδι για την Ευρώπη. Στην περίπτωση του η Ρεάλ ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι όπως με τον Βινίσιους. Ο Ροντρίγκο οργίασε με τη φανέλα της Σάντος στην Βραζιλία –όπως ο Βινίσιους με της Φλαμένγκο- και η Ρεάλ δεν έχασε χρόνο. Πλήρωσε 45 εκατομμύρια ευρώ –ακριβώς τα ίδια χρήματα κόστισε και ο Βινίσιους-, πρόλαβε όλους τους υπόλοιπους και έκλεισε τον παίκτη.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ρεάλ είχε  φροντίσει να κλείσει τους παίκτες μήνες πριν την έναρξης της μεταγραφικής περιόδου. Μπορεί η μεταγραφή του Ροντριγκό να έκανε τον λιγότερο θόρυβο σε σχέση με τα άλλα καλοκαιρινά αποκτήματα της Ρεάλ όμως ο 18χρονος ήρθε στην Μαδρίτη με εξίσου μεγάλες περγαμηνές και προσδοκίες. Στην Ευρώπη δεν τον έχουμε δει πολύ ακόμη όμως στη Βραζιλία γίνεται λόγος για ένα σπάνιο ταλέντο. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν αρκετά με του Βινίσιους. Είναι και αυτός ταχύς, με χαμηλό κέντρο βάρους και άψογη τεχνική κατάρτιση. Πρόκειται για ένα εξτρέμ που του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα και να πηγαίνει στο ένας με έναν. Παρουσιάζει επίσης παρόμοιες αδυναμίες με τον συμπατριώτη του. Αλλά είπαμε. Αυτά διορθώνονται.

Αν μπορούσαμε να σταθούμε σε μια διαφορά των δύο αυτή θα ήταν ότι ο Ροντρίγκο είναι ικανότερος σκόρερ και ο Βινίσιους καλύτερος στη δημιουργία. Ο μικρός δείχνει και αυτός να πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Ήρθε στη Μαδρίτη για να αποτελέσει κατευθείαν παίκτη της πρώτης ομάδας. Το γκολ στο ντεμπούτο του, 93 δευτερόλεπτα με την είσοδό του στο παιχνίδι, ήταν σίγουρα μια καλή αρχή. Συμπωματικά ο παίκτης που αντικατέστησε ήταν ο Βινίσιους, ο οποίος με ένα καταπληκτικό γκολ είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι δυο τους είναι ανταγωνιστές για ένα καλύτερο πλασάρισμα στο ροτέισον της ομάδας. Τι θα γίνει όμως αν κάποια στιγμή παίξουν μαζί; Ή μήπως τελικά αυτό ήταν το πλάνο εξαρχής;

Δίδυμο με ορίζοντα δεκαετίας

Αν η εξέλιξη των Βραζιλιάνων είναι αυτή που όλοι περιμένουν στη Μαδρίτη τότε η Ρεάλ έχει στα χέρια της δύο από τα ελίτ εξτρέμ της επόμενης δεκαετίας. Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς και τον 21χρονο Λούκα Γιόβιτς καταλαβαίνει ότι στη Ρεάλ το «των φρονίμων τα παιδία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή.

Βινίσιους και Ροντρίγκο έχουν την ευκαιρία να γίνουν το επόμενο δίδυμο πλάγιων επιθετικών της Ρεάλ Μαδρίτης. Του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού brand name στον πλανήτη. Ένα δίδυμο που αν ωριμάσει ποδοσφαιρικά με τον σωστό τρόπο είναι ικανό να τρομοκρατεί τις άμυνες για τα επόμενα χρόνια. Στις περιπτώσεις των δύο Βραζιλιάνων η Ρεάλ λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα τέτοιου μεγέθους. Είδε τους μικρούς να ξεχωρίζουν στη χώρα τους, κινήθηκε γρήγορα και δυναμικά και τους απέκτησε. Δεν δίστασε μάλιστα να ρισκάρει. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο μαζί της κόστισαν 90 εκατομμύρια ευρώ! Το ρίσκο δεν μπορεί να πει ακόμα με σιγουριά ότι της βγήκε. Όλες οι ενδείξεις όμως προς τα εκεί οδηγούν.

Κι αν τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν τα 90 εκατομμύρια θα μοιάζουν ψίχουλα σε λίγο καιρό. Η χρηματιστηριακή αξία και των Βινίσιους και Ροντριγκό ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 110 εκατομμύρια -70 και 40 αντίστοιχα- και ήδη ξεπερνάει το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά τους. Φανταστείτε σε λίγα χρόνια με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά πόσο θα αυξηθεί η διαφορά.

Βέβαια εμάς τα οικονομικά στοιχεία λίγο μας ενδιαφέρουν. Αυτό που μας νοιάζει κυρίως είναι ότι παρακολουθούμε την αρχή της διαδρομής δύο παικτών που ενδέχεται σύντομα να είναι σούπερ σταρ του διεθνούς ποδοσφαίρου. Και μάλιστα παικτών από αυτούς που με τον τρόπο παιχνιδιού τους αποθεώνουν τον βασιλιά των σπορ. Η Βραζιλία ποτέ δεν μας απογοήτευσε σε αυτόν τον τομέα. Γιατί να το κάνει τώρα;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ