ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Σουαρές-ει και χωρίς Μέσι η Μπαρτσελόνα (vid)

Χωρίς τον μεγάλο της ηγέτη, Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει αλώβητη από το Αλφόνσο Πέρεθ επικρατώντας της Χετάφε χάρις τα τέρματα των Σουάρες και Φίρπο.

Σουαρές-ει και χωρίς Μέσι η Μπαρτσελόνα (vid)

Λουίς Σουάρες και Φίρπο έδωσαν τις λύσεις και η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την νίκη μέσα στην Μαδρίτη. Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι – λόγω τραυματισμού – οι Καταλανοί έδειξαν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Χετάφε.

Η έξοδος των Καταλανών στο Αλφόνσο Πέρεθ συχνά κρύβει παγίδες. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ταξίδεψε στην Μαδρίτη δίχως τον Λιονέλ Μέσι με μοναδικό στόχο την νίκη. Έχοντας μείνει πίσω στην μάχη του τίτλου πιθανές απώλειες φέρνουν τους «Μπλαουγκράνα» σε δύσκολη θέση.

Απέναντι τους η – τα τελευταία δύο χρόνια – επικίνδυνη Χετάφε. Οι Μαδριλένοι πέρυσι πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους. Φέτος φιλοδοξούν να επιτύχουν κάτι ανάλογα. Η σύγκρουση των δύο χωρίς τον Μέσι από την πλευρά της Μπαρτσελόνα προμήνυε ντέρμπι.

Όντως από την πρώτη στιγμή του αγώνα φάνηκε πως η Χετάφε έχει όλα τα όπλα προκειμένου να δυσκολέψει τους Πρωταθλητές Ισπανίας. Έχοντας τους Πέρεθ, Σουάρες και Γκριεζμάν οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πίεση από ψηλά από το… καλημέρα.

Έτσι οι πρώτες φάσεις δεν άργησαν να έρθουν με τον Σουάρες στο 16′ να αστοχεί μόνος του από πολύ καλή θέση. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτους μέρους. Η άμυνα της Χετάφε έδειξε πολλάκις ευάλωτη, με τους Καταλανούς να επωφελούνται στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Σουάρες έφερε «χαμόγελα» στην Μπαρτσελόνα

Στο 41′ ο Μαρκ Τερ Στέγκεν βρήκε με βολέ ιδανικά τον Λουίς Σουάρες, ο Ουρουγουανός κινήθηκε άμεσα και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το όμορφο τελείωμα του έμπειρου φορ της Μπαρτσελόνα έμελλε να κάνει και την διαφορά στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η Χετάφε ήταν αναγκασμένη να ανοιχτεί. Αυτό διευκόλυνε αρκετά τα σχέδια της Μπαρτσελόνα να βρει ένα ακόμη τέρμα στην αντεπίθεση. Στο 49′ ο προωθημένος Φίρπο εκμεταλλεύτηκε άψογα την αδράνεια στην άμυνα της Χετάφε διπλασιάζοντας το σκορ για την ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε! Οι γηπεδούχοι έχοντας νεύρα από την διακύμανση του σκορ αναλώθηκαν σε διαμαρτυρίες κατά του διαιτητή της αναμέτρησης. Από την άλλη οι «Μπλαουγκράνα» πιστοί στο πλάνο τους μέχρι το τέλος, με σοβαρότητα έδειξαν να διαχειρίζονται πλήρως το παιχνίδι. Μοναδική «παραφωνία» για τους φιλοξενούμενους η αποβολή του Λενγκλέ στο 83′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει με νίκες την πορεία της στο πρωτάθλημα. Το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε με αυτό το «τρίποντο» σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ