ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Ήθελε μα δεν μπορούσε!

Ο Σιλβίνιο στην πρώτη του προπονητική εμπειρία έπεσε αμέσως στα βαθιά, κολύμπησε όμως γρήγορα έμεινε από ανάσες και εν τέλει ξεκίνησε το βιογραφικό του βάζοντας αρνητικό πρόσημο.

Ήθελε μα δεν μπορούσε!

Δεν κράτησε πολύ η πρώτη προπονητική εμπειρία του Σιλβίνιο. Η εμπιστοσύνη των Ζουνίνιο Περναμπουκάνο και Ζαν Μισέλ Ολάς στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου τερματίστηκε άδοξα. Ο 45χρονος δεν πρόλαβε να βγάλει ούτε… παρέλαση – κατά τα δικά μας – με την Λυών να γυρίζει άμεσα σελίδα προτού την βρουν τα χειρότερα.

Έχοντας στα χέρια του ένα από τα πιο ταλαντούχα ρόστερ των τελευταίων ετών, ο Σιλβίνιο «πνίγηκε» από τα ίδια του τα σχέδια. Με μόλις δύο νίκες σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική τύχη. Τι έφταιξε όμως για να οδηγηθούμε στο βράδυ της Δευτέρας; Ποια ήταν η κύρια αιτία της απόλυσης του Βραζιλιάνου; Οι ιδέες του; Τα κενά στο ρόστερ; Το πλούσιο ταλέντο με την λιγοστή εμπειρία; Όλα μαζί!

Το περασμένο – πια – καλοκαίρι στο Λυών μετά την απομάκρυνση του Ζενεσιό έψαχναν τον άνθρωπο που θα πάρει το υπάρχον υλικό και θα το οδηγήσει στην επιτυχία. Ο Γάλλος τεχνικός είχε δημιουργήσει ένα υπερταλαντούχο σύνολο, το οποίο με μικρές… πινελιές θα μπορούσε να δει ακόμη και κορυφή στην Γαλλία. Υπερβολή, μιας και στο ίδιο πρωτάθλημα βρίσκεται η πανίσχυρη και κραταιά Παρί, όμως οι «Λιονέ» τα τελευταία τέσσερα χρόνια σφύζουν ταλέντο.

Ο Ζαν Μισέλ Ολάς πήρε την απόφαση να δώσει την ευκαιρία σε δύο «δικά» του παιδιά. Ζουνίνιο Περναμπουκάνο και Σιλβίνιο ανέλαβαν να δώσουν χαρακτήρα νικητή στην Λυών.

Η εκκίνηση (8 Αυγόυστου) στο Πριγκιπάτο υπερηχητική. Ευρεία νίκη στην πρεμιέρα 3-0 επί της Μονακό. Μία εβδομάδα αργότερα τα πράγματα συνέχισαν ακόμη καλύτερα. Ισοπεδωτικό 6-0 επί της Ανζέ και διθύραμβοι στο Λυών. Έκτοτε η νίκη εντός συνόρων αγνοείται.

Λίγο το καλό μα μπερδεμένο ρόστερ λίγο και ο Σιλβίνιο…

Η Λυών μέσα σε ενάμησι μήνα κατάφερε να χάσει βαθμούς με όλους τους τρόπους. Αποκορύφωμα η ήττα από στο Ζοφρουά Γκισάρ από την Σεντ Εττιέν το βράδυ της Κυριακής. Εκεί που λες πως κάτι πάει να αλλάξει (νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός με Λειψία) οι Γάλλοι επέστρεψαν στην θλιβερή κανονικότητα. Ποιος φταίει; Η απειρία τόσο του Σιλβίνιο όσο και ποδοσφαιριστών σε κομβικές θέσεις. Το δίδυμο στην άμυνα με Άντερσεν και Ντενάγιερ δεν λέει να συντονιστεί. Ο Δανός ήρθε στο Λυών μετά από μία σούπερ χρονιά στην Σέριε Α με την φανέλα της Σαμπντόρια. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ούτε στο ελάχιστο αυτό που θαυμάσαμε την περασμένη χρονιά.

Φεύγοντας από την επιπόλαια αμυντική γραμμή πηγαίνουμε στο κέντρο. Ο next big thing Αουάρ ζει για το κάτι παραπάνω. Μην έχοντας πολλές βοήθειες στην δημιουργία, πλην του σταθερού Τουσάρ, δεν είναι λίγες οι φορές που υπερβάλει. Αυτό επιδρά αρνητικά στο παιχνίδι της Λυών με τους Γάλλους να χάνουν αναίτια κατοχές. Τέλος, στην επίθεση! Ο – γιατί να παίζει στον ασβέστη – Τραορέ, ο μία έτσι μία αλλιώς Ντεπάι και ο – είναι δυνατόν παγκίτης – Ντεμπελέ.

Ο Σιλβίνιο όπως προείπαμε «πνίγηκε» μην μπορώντας να διαχειριστεί τόσο ταλέντο. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν έτοιμος για τόσο μεγάλο ρόλο. Βέβαια αν τα κατάφερνε θα έμπαινε τάχιστα στο κλαμπ των προπονητών της νέας γενιάς. Η ήττα του όμως ήταν παταγώδης.

Η «σφαλιάρα» αυτή όμως δεν πρέπει να τον ρίξει… Ο Σιλβίνιο τώρα ξεκινά. Στον αντίποδα, η Λυών καλείται να τρέξει με εκατό…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ