Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ: Το καλύτερο… δώρο του Ρότζερς στην Λίβερπουλ

Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια η Λίβερπουλ πήρε ίσως την πιο σοφή απόφαση της δεκαετίας δίνοντας στο Γιούργκεν Κλοπ την ευκαιρία να δημιουργήσει μια υπερηχητική μηχανή, τους δικούς του «Κόκκινους».

Η δεκαετία που ακόμη διανύουμε – για λίγο ακόμη – χωρίζεται σε δύο μέρη για την Λίβερπουλ. Το πρώτο της ανυπαρξίας και το δεύτερο της επιστροφής στην κορυφή. Σήμερα γυρνάμε τον χρόνο πίσω, τέσσερα έτη πριν, την ημέρα που οι «Κόκκινοι» πήραν την πιο σοφή απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν.

Τρέχοντας λίγο τα γεγονότα, η θητεία του Μπρένταν Ρότζερς στο Άνφιλντ δεν έχει πολλά καλά για να μνημονεύσουμε. Ένα μονάχα σημείο είναι αυτό που αξίζει αναφοράς. Η είδηση της απόλυσης του η οποία συνδυάστηκε λίγα 24ωρα αργότερα στον ερχομό του ανθρώπου που άλλαξε τα πάντα. Η έλευση του Γιούργκεν Κλοπ στο Λιμάνι ακριβώς τέσσερα χρόνια από σήμερα σηματοδότησε μια νέα αρχή.

Ο Κλοπ άλλαξε το dna της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ με σταθερά βήματα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Πρωτομάστορας ο δουλευταράς Γερμανός με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα και τις έντονες αντιδράσεις του από τον πάγκο. Πριν υπογράψει στην Λίβερπουλ, όλοι πίστευαν στις δυνατότητές του. Όλοι περίμεναν να δουν κάτι διαφορετικό στο Άνφιλντ. Ουδείς όμως δεν περίμενε αυτό που βλέπει σήμερα. Μια Λίβερπουλ ικανή να κατακτήσει τα πάντα στο διάβα της.

Ο 52χρονος ξεκίνησε το έργο του φέρνοντας αρνητικά αποτελέσματα. Το… κουμπί όμως δεν άργησε να γυρίσει. Ο Γερμανός δημιούργησε με ηρεμία ένα γρήγορο σύνολο σε όλες του τις γραμμές, τοποθετώντας ποδοσφαιριστές που το βιογραφικό τους ήταν σχετικά κενό.

Αποκορύφωμα της σκληρής δουλειάς και επιμονής στο πλάνο η κατάκτηση του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Κόκκινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης 14 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης. Φέτος βάζουν πλώρη για τον μεγάλο τους στόχο… το πρωτάθλημα! Με αυτόν τον τύπο στο «τιμόνι» πως να μην σπάσει η κατάρα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ