ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν ένιωσε ποτέ υποτιμημένος!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των επικριτών του Καρίμ Μπενζεμά μην το διαβάσεις, αν είσαι σαν όλους εμάς όμως ξανά σκέψου το.

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν ένιωσε ποτέ υποτιμημένος!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα κείμενο αποθέωσης του Καρίμ Μπενζεμά. Αν ανήκεις στην κατηγορία των επικριτών του μην το διαβάσεις. Γενικά αν ακόμη δεν έχεις καταλάβει πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Μπενζεμά μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς τη σχέση σου με το σπορ που λέγεται ποδόσφαιρο. Ο πιο υποτιμημένος παίκτης στον κόσμο –δεν το λέμε εμείς, το γκάλοπ της MARCA το λέει- συνεχίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι από την περσινή σεζόν. Βέβαια ουσιαστικά δεν χαμήλωσε ποτέ ταχύτητα. Και ούτε σκοπεύει.

Ο «αλήτης»  της «Βασίλισσας»

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έκρυψε ποτέ ποιος είναι. Όσο κι αν του κόστισε, όσο κι αν δεν άρεσε σε κάποιους. Γιος Αλγερινών μεταναστών, γεννημένος και μεγαλωμένος σε μία από τις πιο κακόφημες συνοικίες όχι μόνο της Λυών, αλλά ολόκληρης της Γαλλίας. Ο πατέρας του και οι άνθρωποι της Λυών έδωσαν τεράστια μάχη για να τον πείσουν να φερθεί σαν επαγγελματίας. Το ταλέντο, έφτανε και περίσσευε, η νοοτροπία του πρωταθλητισμού όμως μάλλον δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του Καρίμ. Ο μόνος τρόπος για να μπει σε καλούπι ήταν να πάει εσώκλειστος στις ακαδημίες της ομάδας, ώστε να περιορίσει τις… κακές παρέες.

Προσωρινά τουλάχιστον γιατί όσο ψηλά κι αν έφτασε ακόμα τους ίδιους φίλους έχει. Εκείνους που τον «παρασύρανε» όταν ήταν πιο μικρός, εκείνους που του κόστισαν –σύμφωνα με τα όσο γνωρίζουμε- τον αποκλεισμό του από την εθνική Γαλλίας με τη γνωστή υπόθεση Βαλμπουενά. Ο Μπενζεμά ξεχώρισε τόσο γρήγορα που στα 18 του ήταν ήδη μέλος της πρώτης ομάδας της –μόνιμης εκείνα τα χρόνια- πρωταθλήτριας Λυόν. Στον καθιερωμένο λόγο κάθε νέου παίκτη στα αποδυτήρια, κάποιοι παλιοί παίκτες γελούσαν με τον Μπενζεμά. Τότε αυτός τους είπε: «Μη γελάτε, είμαι εδώ για να σας πάρω τη θέση». Γρήγορα μονιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα και έκανε τη διαφορά. Σε πέντε χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα σκόραρε 66 φορές σε 148 συμμετοχές και τράβηξε τα βλέμματα όλων των μεγάλων της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 35 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Σε ένα καλοκαίρι που στο Μπερναμπέου ήρθαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και Τσάμπι Αλόνσο, η μεταγραφή του Μπενζεμά πέρασε στα ψηλά. Κι όμως ο Γάλλος είναι ο μόνος που βρίσκεται ακόμα στη Μαδρίτη. Η κριτική και η αμφισβήτηση που δέχτηκε ήταν έντονη. Όμως ότι κι αν ακουγόταν, όποιος κι αν ήρθε, ο Καρίμ δεν έχασε ποτέ τη θέση του. Γιατί ήταν και παραμένει παιχταρά ολκής και γιατί δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα.

Τι άλλο φοβάσαι και θα γίνει

Αυτή η άγνοια κινδύνου, η αδιαφορία του να «δειχτεί» η βαρεμάρα του για το lifestyle των ποδοσφαιριστών αυτού του επιπέδου τον έφτασαν εδώ. Στοιχεία που προφανώς είναι άμεσα επηρεασμένα με τον τρόπο και το περιβάλλον που μεγάλωσε. Ο Μπενζεμά δεν φοβάται τίποτα. Δεν τον νοιάζει ρε παιδί μου.

Θέλεις να παίξει κορυφή; Θα το κάνει. Θέλεις να παίξει πλάγια; Θα το κάνει. Θες να βάλει γκολ; Θα βάλει. Θες να μοιράσει ασίστ; Θα μοιράσει. Θες να παίξει στο κουτί; Ναι και σε αυτό. Θες να τραβηχτεί έξω από την περιοχή; Άνετα. Θες να παίξει το ρόλο του δεύτερου βιολιού; Κανένα πρόβλημα. Θες να ηγηθεί; Με το που έφυγε ο Κριστιάνο το έκανε και αυτό, όντας ο μόνος που διασώθηκε από το περσινό ναυάγιο της Ρεάλ. Θα τον κριτκάρει το κοινό; Θα απαντήσει στο γήπεδο. Θα τον κριτικάρει ο Τύπος; Θα αδιαφορήσει. Θα φέρεις παίκτη να του φάει τη θέση; Θα τον τελειώσει από Οκτώβρη. Ρωτήστε και τον Γιόβιτς.

Γενικά πρόκειται για έναν παίκτη ικανό και κυρίως διαθέσιμο να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο, βρίσκοντας πάντα τρόπο να προσφέρει. Σπάνια θα δεις ποδοσφαιριστή με την δική του ποιότητα και τεχνική να προσαρμόζεται τόσο άνετα σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Κάπως έτσι φέτος μπήκε στη δέκατη χρονιά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δέκα ολόκληρα χρόνια! Και τι χρόνια. 474 εμφανίσεις, 228 γκολ, 126 ασίστ! Δύο Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όλα βασικός. Σε όλα κομβικός. Και το κοντέρ γράφει. Ποιος ξέρει που θα σταματήσει; Όποιος προπονητής κι αν πέρασε από την Ρεάλ τον λάτρεψε.

Ο Γάλλος προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις όλων. Όταν ο Μουρίνιο το 2010 τον χαρακτήρισε «γατάκι» θέλοντας να αναδείξει ότι ο Γάλλος είναι σοφτ και δεν προσπαθεί όσο θα έπρεπε ο Μπενζεμά απάντησε κάνοντας την καλύτερη του χρονιά το 2011. ‘’Δεν είμαι πλέον γατάκι. Τώρα πια είμαι λιοντάρι’’ δήλωσε φέτος ο Μπενζεμά. Διαφωνεί κανείς;

Υποτιμημένος. Και τι έγινε;

Με όλα αυτά που έχει καταφέρει ο Μπενζεμά μπορεί κανείς εύκολα να ισχυριστεί ότι είναι υποτιμημένος. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να διαφωνεί με τη θέση ότι είναι ο καλύτερος φορ στον κόσμο, δεν μπορεί όμως να διαφωνεί ότι πρέπει να βρίσκεται σε αυτή την κουβέντα. Ο Μπενζεμά είναι ένα φορ που τα κάνει όλα. Δεν του λείπει τίποτα. Είναι σχετικά γρήγορος, δυνατός, τελειώνει τις φάσεις και με σουτ και με το κεφάλι, δημιουργεί, έχει φανταστική κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Η επί οχτώ χρόνια συνύπαρξη του στην επίθεση της Ρεάλ με τον Κριστιάνο του έκλεψε σίγουρα πολύ λάμψη. Λογικό. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Μέσι βρίσκονται σε άλλο σύμπαν. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι με το που αποχώρησε για την Γιουβέντους ο Μπενζεμά ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 30 γκολ. Και φέτος συνεχίζει σε ανάλογους ρυθμούς μετρώντας ήδη 6 γκολ σε 9 παιχνίδια. Αμφιβάλει κανείς ότι αν αυτά τα 8 χρόνια δεν υπήρχε ένας τύπος σαν τον Κριστιάνο να βάλει 450 γκολ σε 432 ματς (!!!!) τα νούμερα του Μπενζεμά θα ανέβαιναν κατακόρυφα; Όχι ότι  είναι χαμηλά δηλαδή, ούτε ότι τώρα που έφυγε ο Κριστιάνο και σκοράρει περισσότερο παίζει με τίποτα παιδάκια. Τον Μπέιλ και τον Αζάρ έχει δίπλα του.

Βέβαια τον ίδιο δεν φαίνεται να τον νοιάζει καθόλου. Στις αρχές της φετινής χρονιάς όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας της τριάδας του με τον Μπέιλ και τον Κριστιάνο είπε: ‘’Ο Μπέιλ ήταν μια ρουκέτα, ο Κριστιάνο αυτός που σκόραρε συνέχεια γκολ κι εγώ βρισκόμουν ανάμεσά τους. Ήμουν αυτός που έκανε όλο αυτό να λειτουργεί’’. Σε αυτή τη δήλωση περικλείεται όλη η αλήθεια για τον ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά. Αυτός που κάνει το πλάνο να λειτουργεί. Δεν έχει καμία σημασία πόσο υποτιμημένος είναι. Όσοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν το ποδόσφαιρο σίγουρα έχουν τον Καρίμ στη θέση που του αξίζει. Μαζί με τους κορυφαίους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ