ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Ο Φαμπιάν Ρουίθ είναι ο χαφ που έψαχνες

Για όποιον μεγάλο της Ευρώπης αναζητά παίκτη για το κέντρο ο Φαμπιάν Ρουίθ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η μεγάλη μεταγραφή δεν θα αργήσει για τον Ισπανό.

Ο Φαμπιάν Ρουίθ είναι ο χαφ που έψαχνες

Το καλοκαίρι του 2018 η Νάπολι έκανε δικό της τον Φαμπιάν Ρουίθ έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Tη στιγμή αυτή τα λεφτά αυτά μοιάζουν κοροϊδία. Ο Ρουίθ δεν σταματά να βελτιώνεται και έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα των «μεγάλων». Ο Ισπανός χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής του υψηλότερου επιπέδου και άξιος συνεχιστής μιας πολύ βαριάς παράδοσης που έχουν δημιουργήσει οι Ισπανοί σε αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια. Κάτι μας λέει ότι σε ένα χρόνο από τώρα ο Ρουίθ θα βρίσκεται σε άλλα λημέρια. Μέχρι τότε η Νάπολι θα έχει την τύχη να τον έχει στο ρόστερ της.

Η μεγάλη των Ισπανών σχολή

Η εκτόξευση του Ισπανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή. Η κυριαρχία τους σε επίπεδα εθνικών ομάδων εντυπωσιακότερη. Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό σερί από το 2008 μέχρι το 2012 με δύο Ευρωπαϊκά και ένα Μουντιάλ. Στις μικρές εθνικές οι Ισπανοί συνεχίζουν να κυριαρχούν και να παράγουν ακατάπαυστα ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου.

Το στυλ και η φιλοσοφία παιχνιδιού της στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τεράστια ποιότητα των χαφ τους. Τσάβι, Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας, Τιάγκο, Κόκε, Σαούλ είναι μόνο μερικοί από τους κεντρικούς της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια. Όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές με σπουδαία βιογραφικά και κατορθώματα.

Άλλοι έχουν αποσυρθεί, άλλοι είναι στη δύση της καριέρας τους και άλλοι είναι ακόμα ενεργά μέλη της εθνικής. Αλλά επειδή η παραγωγή παικτών δεν σταματάει ποτέ για τους Ισπανούς, ήδη έχουν έτοιμη τη νέα γενιά σπουδαίων κεντρικών χαφ. Σε αυτή τη γενιά ανήκουν παίκτες όπως ο Ρόντρι, ο Θεμπάγιος και φυσικά ο Ρουίθ.

Ένα αριστεροπόδαρο δημιουργικό οκτάρι με άψογη τεχνική κατάρτιση που βλέπει γήπεδο και με βασικότερο πλεονέκτημα κάτι παρά πολύ σημαντικό για ένα χαφ του σήμερα. Τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Ρουίθ ξέρει πότε να κρατήσει τη μπάλα, πότε να την παίξει γρήγορα, πώς να την περάσει κάθετα. Είναι εκείνος που σπάνια θα κάνει λάθος και που θα παίζει πάντα με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην είναι ο πιο σκληροτράχηλος παίκτης στον κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λες σοφτ. Σε ηλικία μόλις 23 ετών τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και η πορεία προς την κορυφή μάλλον μονόδρομος.

Κάθε χρόνο και καλύτερος

Τι θα μπορούσαμε να πούμε άλλωστε για ένα παιδί που κάθε χρόνο κάνει κι από ένα –μεγάλο- άλμα. Ερχόμενος από τα σπλάχνα της Μπέτις τη σεζόν 16/17 στα 20 του πήγε δανεικός στην Έλτσε για να πάρει παιχνίδια. Κι από τότε δεν έκανε ούτε μισό βήμα πίσω.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε βασικό στην Μπέτις και μέσα σε μόλις ένα χρόνο πρόλαβε να πείσει τη Νάπολι ότι αξίζει να επενδύσει πάνω του. Ένα χρόνο του πήρε και στον Ιταλικό Νότο για να ξεχωρίσει. Ο Ρουίθ θα μπορούσε ήδη να παίζει σε έναν από τους γίγαντες της Ευρώπης. Στα 23 του είναι βασικός και αναντικατάστατος σε Νάπολι και εθνική Ισπανίας.

Η περίπτωσή του θυμίζει αρκετά αυτή του Ρόντρι. Ο πρώην χαφ της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε τη διαδρομή Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο-Σίτι σε τρία μόλις χρόνια. Όταν ένας παίκτης ξεχωρίζει βγάζοντας παράλληλα τέτοια σιγουριά για τον εαυτό του δεν μπορείς να σκεφτείς πως μπορεί να μην συνεχίσει έτσι. Παρατηρώντας τον Ρουίθ στο γήπεδο δεν βλέπεις σε καμία περίπτωση έναν παίκτη που έχει τρυπήσει το ταβάνι του και κάνει μια παρανοϊκή χρονιά. Αντιθέτως βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που η ανοδική του πορεία είναι ένα φυσικό επακόλουθο των πλούσιων δυνατοτήτων του και που η θέση του βρίσκεται στην ελίτ. Όσο παίζει τόσο θα βελτιώνεται.

Οι παίκτες αυτοί δεν κάνουν τον ίδιο θόρυβο με κάποιον επιθετικό που μπορεί να σκοράρει 40 γκολ μέσα σε μια χρονιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Ρουίθ του χρόνου δεν θα μπορούσε να είναι βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Κακά τα ψέματα. Σύντομα η Νάπολι δεν θα τον χωράει.  Οι σειρήνες έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν. Κι έχουμε ακόμα Οκτώβρη.

Ρεάλ, Μπάρτσα και… βλέπουμε

Τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για τον Ρουίθ δίνουν και παίρνουν. Οι δύο αιώνιοι της Ισπανίας προφανώς και δεν θα έμεναν ασυγκίνητοι από τις εμφανίσεις του. Το γεγονός ότι είναι Ισπανός κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ελκυστική και για τους δύο. Αυτή τη στιγμή πιο ζεστή εμφανίζεται η Ρεάλ με την Μπάρτσα να παρακολουθεί πιο διακριτικά. Με τον Μόντριτς να κλείνει τα 35 του χρόνου η «Βασίλισσα» μάλλον ξέρει ότι η ώρα για τη διαδοχή του μεγάλου Κροάτη έχει φτάσει. Ο Ρουίθ είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις  που μπορεί να προκύψουν.

Βέβαια το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα μέχρι στιγμής γράφουν μόνο για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι αυτές οι δύο θα παίξουν μόνες τους για την απόκτηση του Ρουίθ. Οι BIG 6 της Πρέμιερ Λιγκ σίγουρα τον έχουν στα μπλοκάκια τους. Ο Γκουαρντιόλα για παράδειγμα από του χρόνου δεν θα έχει τον Νταβίντ Σίλβα και ο Ρουίθ είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ παιχνιδιού του. Ή η Τσέλσι που μετά από ένα καλοκαίρι χωρίς μεταγραφές σίγουρα θα ξοδέψει αρκετό χρήμα του χρόνου προκείμενου να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Το ίδιο ισχύει και για τις Μπάγερν, Γιουβέντους και Παρί.

Γενικότερα όποια ομάδα μπορεί να αντέξει το –μεγάλο- κόστος μια τέτοιας μεταγραφής, σε περίπτωση που ψαχτεί για χαφ ο Ρουίθ θα είναι μια από τις πρώτες επιλογές της. Η Νάπολι που ξέρει ότι η αποχώρηση του Ρουίθ είναι μάλλον αναπόφευκτη προσπαθεί να εξασφαλιστεί μέσω ρήτρας που θα μπει στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

Μια ρήτρα που σκοπός των «Παρτενοπέι» είναι να έχει το ύψος των 120 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής πάντως συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι του 20 ο Φαμπιάν Ρουίθ θα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα. Για να δούμε ποιος θα καταφέρει να τον υπογράψει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ