Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ παίκτης-σύμβολο μιας νέας εποχής για την Ίντερ
Ίντερ

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ παίκτης-σύμβολο μιας νέας εποχής για την Ίντερ

Στην προσπάθεια να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη η Ίντερ χρειάζεται κάποια σημεία αναφοράς. Αυτό ακριβώς έχει όλα τα φόντα να γίνει ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

21.10.2019 | 19:53

Καλή η φανέλα, καλή και η ιστορία, σπουδαίο πράγμα το παρελθόν για μια ομάδα. Το «τώρα» όμως έχει πάντα τη μεγαλύτερη δύναμη. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ είναι το παρόν της Ίντερ. Κύριο μέλημα όλων στην ομάδα του Μιλάνο ο Αργεντίνος να είναι και το μέλλον. Ο 22χρονος επιθετικός δείχνει να έχει αυτό το… κάτι που ξεχωρίζει τους καλούς παίκτες από τους κορυφαίους. Η Ίντερ έχει τεράστια ανάγκη να ταυτίσει το νέο της ξεκίνημα με την παρουσία κορυφαίων παικτών στο ρόστερ της. Ο Λαουτάρο μπορεί να αποτελέσει κομβική φιγούρα στην επιστροφή των «Νερατζούρι» στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο πιο ξεχωριστός παίκτης της Ίντερ

Η Ίντερ δείχνει να έχει αφήσει πίσω τα προηγούμενα χρόνια απόλυτης μετριότητας. Παρά την ήττα από τη Γιουβέντους, μετράει μόνο νίκες σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όπως φαίνεται οι «Νερατζούρι» θα είναι ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος των «Μπιανκονέρι» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια η Ίντερ χρειάστηκε να αναβαθμίσει σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της.

Παίκτες όπως ο Λουκάκου, ο Γοδίν, ο Σκρίνιαρ, ο Μπρόζοβιτς, ο Μπαρέλα και η μεγάλη φετινή αποκάλυψη Σένσι είναι καλοί ποδοσφαιριστές με σημαντικές δυνατότητες. Αν έπρεπε όμως να διαλέξουμε τον πιο ξεχωριστό παίκτη απ’ όλους, τότε χωρίς καμία αμφιβολία αυτός θα ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Προσοχή. Όχι ο καλύτερος. Ο πιο ξεχωριστός. Αυτός με το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο και τις μεγαλύτερες προοπτικές. Μετά την περσινή χρονιά που άφησε υποσχέσεις φέτος ο Αργεντίνος έχει ξεκινήσει τη σεζόν με τελείως διαφορετικό αέρα. Παίζει με αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι πλέον είναι βασικότατoς παίκτης της ομάδας και βγάζει στο γήπεδο όλο και περισσότερα πράγματα.

Ο Μαρτίνεζ ταιριάζει γάντι στο σύστημα του Κόντε με τους δύο επιθετικούς, έχοντας έναν πιο ελεύθερο και περιφερειακό ρόλο. Βρίσκει έτσι χώρους ώστε να κινηθεί και να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες. Το ταλέντο του του επιτρέπει να πάρει προσωπικές ενέργειες και να δημιουργήσει καταστάσεις από του πουθενά. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ της Ίντερ που να μπορεί να το κάνει αυτό. Πλην του Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός όμως ουσιαστικά δεν έχει μπει ακόμα στην ομάδα και έχοντας ενάμισι τραγικό χρόνο στη Γιουνάιτεντ δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί.

Η χρονιά αυτή πολύ πιθανώς να αποτελέσει χρονιά εκτόξευσης για τον Λαουτάρο και από ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής να εξελιχθεί σε παίκτη από το πάνω πάνω ράφι. Στο πρόσωπό του η Ίντερ ψάχνει τον επόμενο ηγέτη της που μαζί θα πορευτούν σε μονοπάτια πρωταθλητισμού. Για να γίνει όμως αυτό υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις.

Να συνεχίσει δυνατά και «Νερατζούρο»

Φυσικά οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι τόσο ο Μαρτίνεζ να συνεχίσει να εξελίσσεται σαν παίκτης όσο και η Ίντερ να καταφέρει να τον κρατήσει. Ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν μπορεί να δείχνει πολλά αλλά μπορεί να μη δείχνει και τίποτα. Η διάρκεια σε αυτό το επίπεδο δεν είναι απλό πράγμα.

Ο Μαρτίνεζ οφείλει να συνεχίσει σε ανάλογους, ίσως και υψηλότερους ρυθμούς προκειμένου να καθιερωθεί σαν ένας παίκτης διαφοράς. Το ότι έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε τέτοιος δεν σημαίνει ότι είναι και τη στιγμή που μιλάμε. Η πορεία του μέχρι τώρα είναι σταθερά ανοδική. Αυτή τη στιγμή θεωρείται βασικός σε Ίντερ και εθνική Αργεντινής. Ο κίνδυνος όμως να μείνει εκεί πάντα ελλοχεύει. Βέβαια για αυτό πρέπει να φροντίσει και η Ίντερ η οποία παράλληλα πρέπει να έχει στο νου της και πως θα τον κρατήσει στο Μιλάνο.

Γιατί μπορεί το συμβόλαιό του να έχει ισχύ μέχρι το 2023 οι σειρήνες όμως έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν. Και τι σειρήνες! Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να βλέπει στο πρόσωπο του Λαουτάρο τον αντι-Σουάρεζ. Οι «Μπλαουγκράνα» μάλιστα δείχνουν αρκετά ζεστοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού στον παίκτη έχει αδυναμία και ο Μέσι. Η Ίντερ αν θέλει να συνεχίσει να ανεβαίνει δεν επιτρέπεται να χάνει τέτοιους παίκτες. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι να αναγκάσει τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει.

Έχουμε δει ότι τέτοιες πρακτικές δεν λειτουργούν ποτέ. Αυτό που πρέπει να του παρέχει είναι ένα περιβάλλον στο οποίο ο ίδιος θα νιώθει πρωταγωνιστής μιας ομάδας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες της Ευρώπης. Γιατί αυτή τη στιγμή όσα βήματα προόδου κι αν έχει κάνει σίγουρα δεν βρίσκεται ανάμεσα τους. Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Ίντερ πρέπει να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και μαζί να εξελιχθούν. Το ποιος έχει ανάγκη ποιον περισσότερο είναι κάτι υποκειμενικό. Σίγουρα πάντως και οι δύο έχουν ακόμη πράγματα να αποδείξουν.

Παίκτης ορόσημο της νέας εποχής

Αν η Ίντερ καταφέρει το 2/2 στις προϋποθέσεις που αναφέραμε από πάνω τότε σε λίγα χρόνια ενδέχεται να έχει έναν τοπ 10 παίκτη παγκοσμίως! Γιατί όταν αναφερόμαστε στην μοναδικότητα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ αυτό εννοούμε.

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Ίντερ δεν βρίσκει ούτε έναν παίκτη να σταθεί κανείς εκτός ίσως από τον Χαντάνοβιτς. Μπορεί να έχω γίνει λίγο γραφικός αλλά θα επιμείνω. Όταν αναγνωρίζεις ως ηγέτη και αρχηγό σου έναν τύπο σαν τον Ικάρντι η κατρακύλα σου σαν brandname είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ίντερ προσπαθεί φέτος να δημιουργήσει τη νέα γενιά μεγάλων ποδοσφαιριστών που θα αναδειχτούν μαζί της. Με κορωνίδα τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ φυσικά. Γιατί εκτός από το ξόδεμα εκατομμυρίων χρειάζεται να δημιουργείς και ο ίδιος υπεραξίες με παίκτες που αγόρασες πριν τους δουν οι άλλοι. Η τιμή του Μαρτίνεζ αυτή τη στιγμή είναι στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος της σεζόν ενδέχεται να είναι πάνω από τα 100.

Φυσικά στο Μιλάνο δεν βλέπουν τόσο την μεταπωλητική αξία του παίκτη, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που η αγωνιστική του έκρηξη θα συνδυαστεί με την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει. Και ποιος ξέρει σε ένα σενάριο με happy end ίσως να φορά αυτός το περιβραχιόνιο στην επόμενη μεγάλη κούπα που θα κατακτήσει η Ίντερ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version