ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Ένας Τσάμπερλειν όλη η Λίβερπουλ στο Βέλγιο (vid)

Από τους Σαλάχ και Μανέ το περίμεναν οι Βέλγοι, από τον Τσάμπερλειν τους... ήρθε, με τον Άγγλο να καθαρίζει μόνος του την Γκενκ(1-4) χαρίζοντας στην Λίβερπουλ μια πολύ εύκολη νίκη.

Ένας Τσάμπερλειν όλη η Λίβερπουλ στο Βέλγιο (vid)

Μια Λίβερπουλ που δεν πάτησε ποτέ το γκάζι στο Βέλγιο και όμως κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ. Οι «Κόκκινοι» με μπροστάρη τον Όξλαντ Τσάμπερλειν κατάφεραν να ξεπεράσουν με ευκολία το εμπόδιο της Γκενκ και να προχωρήσουν με νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μανέ και Σαλάχ έβαλαν στο τέλος την υπογραφή τους. Οι Βέλγοι με τον Οντέι πέτυχαν στο φινάλε το γκολ της τιμής.

Για την 3η στροφή της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ φιλοξενήθηκε στην έδρα της Γκενκ. Οι Βέλγοι γνώριζαν εξαρχής τις δυσκολίες της αναμέτρησης κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, όμως δεν είχαν τίποτε να χάσουν από την συνάντηση τους με τους «Κόκκινους». Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ταξίδεψε στο Βέλγιο με σκοπό την νίκη που θα εδραίωνε την ομάδα σε τροχιά πρόκρισης.

Η Λίβερπουλ από το πρώτο λεπτό έδειξε τι διαθέσεις της. Μόλις στο 2′ οι «Κόκκινοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενος ο Όξλαντ Τσάμπερλειν, με τον Άγγλο να πλασάρει σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έχοντας το προβάδισμα από τα… αποδυτήρια, οι Άγγλοι μπόρεσαν τάχιστα να φέρουν την αναμέτρηση στα μέτρα τους.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το παιχνίδι κυμάνθηκε στην μετριότητα, με την Λίβερπουλ να στέκεται στο προβάδισμά της και την Γκενκ να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης εμφανίστηκαν πιο ζωηροί. Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο δημιούργησαν φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο αμφότεροι δεν βρέθηκαν στο σωστό τάιμινγκ. Την δουλειά για τους «Κόκκινους» έκανε και πάλι ο Τσάμπερλειν. Ο Άγγλος χαφ στο 57′ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα χαρίζοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

«Σβηστά» η Λίβερπουλ

Η επιστροφή του Κειτά στον χώρο του κέντρο σε συνδυασμό με τον σταθερότατο Φαμπίνιο απομάκρυναν κάθε περιθώριο αντίδρασης από πλευράς Γκενκ. Οι Βέλγοι μέχρι το τέλος έμειναν σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση μη δείχνοντας σε κανένα σημείο του αγώνα αντίδραση.

Με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει αισθητά, το τελευταίο μέρος έμελλε να είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι «Κόκκινοι» διατηρώντας την μπάλα στα πόδια τους έφθαναν όποτε ήθελαν στην περιοχή της Γκενκ. Στο 79΄ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να βρει για τρίτη φορά δίχτυα. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Σαντιό Μανέ, με τον Αφρικανό να τελειώνει ιδανικά μια εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια των συμπαικτών του. Λίγο πριν το φινάλε οι άμυνες πήγαν… περίπατο.

Η Λίβερπουλ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε και 4ο τέρμα, όμως δεν ήταν αυτή που έκλεισε τον χορό των γκολ. Η Γκενκ ένα λεπτό αργότερα από το τέρμα του Αιγύπτιου πέτυχε το γκολ της τιμής, με τον Οντέι στο 88′ να διαμορφώνει το τελικό 1-4.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ