ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Τιμπό Κουρτουά: Η καθίζηση, το βάρος και τα ερωτηματικά

Κατηγορείται στο πλείστο των περιπτώσεων, συγκρίνεται με προηγούμενους τερματοφύλακες και το μέλλον του στη Μαδρίτη διακρίνεται ζοφερό. Ο Τιμπό Κουρτουά είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να κάνει σύντομα τη ρελάνς του. Θα τα καταφέρει;

Τιμπό Κουρτουά: Η καθίζηση, το βάρος και τα ερωτηματικά

Αποτελεί αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών. Ίσως όχι άδικα. Οι επιδόσεις του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ολοένα και χειρότερες. Ο λόγος, φυσικά, για τον Τιμπό Κουρτουά.

Ο κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της καριέρας του και μαζεύει πολλές αρνητικές ψήφους όσον αφορά την παραμονή του στη «βασίλισσα».

Το SportsKing.gr θα επιχειρήσει μία συνολική ανασκόπηση του προβλήματος του Βέλγου.

Αποδιοπομπαίος τράγος

Είναι ο Κουρτουά ο χειρότερος παίκτης της Ρεάλ; Σίγουρα όχι. Κανείς δε μπορεί να πει ότι λειτουργούν όλα στην εντέλεια για τους «μερέγχες» και το πρόβλημα της ομάδας είναι ο Κουρτουά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών πέφτει πάνω του. Γιατί, όμως;

Ίσως γιατί είναι μία από τις νεότερες μεταγραφικές προσθήκες, ίσως γιατί η Ρεάλ ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τον «άσο» της. Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι πολλοί αλλά όχι απόλυτα λογικοί. Η ομάδα του Ζιντάν δε δείχνει να πατάει στα πόδια της, δε θυμίζει σε καμία περίπτωση το σύνολο που είχε στη διάθεσή του ο Γάλλος τεχνικός στην προηγούμενη θητεία του και δεν είναι το φόβητρο που ήταν.

Αν μη τι άλλο όλα αυτά δεν είναι φταίξιμο του Κουρτουά, και αναμφίβολα κάποια στιγμή θα διορθωθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Μέχρι τότε, ωστόσο, αν ο Κουρτουά δεν βελτιώσει την εικόνα του, θα σηκώνει όλο το βάρος των μομφών.

Το μεγάλο λάθος με τον Νάβας

Έχει γραφτεί και ειπωθεί δεκάδες φορές και εμείς δε θα πρωτοτυπήσουμε. Η αποχώρηση του Νάβας από τη Μαδρίτη ήταν μοιραίο λάθος. Ένα από τα πολλά που έφερε η επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν στο «Μπερναμπέου».

Άπαντες οι φίλοι της «βασίλισσας» νοσταλγούν τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πιο πιστούς στρατιώτες της ομάδας, κάτι που φυσικά οι οπαδοί των Μαδριλένων δεν ξεχνούν και θα ήθελαν σίγουρα να δουν κάτι από τον Νάβας στις εμφανίσεις του Κουρτουά.

Ειδικότερα, μετά το παιχνίδι της Ρεάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ, άπαντες στη Μαδρίτη είδαν τον Νάβας να τους αφήνει ξεκρέμαστους για την επιλογή τους να τον στείλουν στο Παρίσι.

Και τώρα τι;

Ο Κουρτουά δεν είναι κακός τερματοφύλακας. Όποιος το πιστεύει αυτό προφανώς δε γνωρίζει την πορεία του Βέλγου και τα επιτεύγματά τους καθ’ όλη τη μέχρι τώρα καριέρα του. Έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε έναν κίπερ κλάσης τόσο στην Ατλέτικο όσο και στην Τσέλσι.

Φυσικά, η Ρεάλ είναι αναμφισβήτητα κάποια σκαλιά παραπάνω από τις προαναφερθείσες ομάδες, κάτι που ενδεχομένως να έχει επηρεάσει τον Κουρτουά. Κι αυτό γιατί η μεταγραφή του στη Ρεάλ ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε και επεδίωξε πολύ. Βέβαια, σε πρώτο πλάνο για τη «βασίλισσα» ήταν ο Ντε Χέα, αλλά το σήριαλ της μεταγραφής του έληξε άδοξα και αποκτήθηκε ο Βέλγος.

Έτσι, λοιπόν, η συνειδητοποίηση πως θα πρέπει πάση θυσία να αποδείξει πως αξίζει να φοράει τη φανέλα της Ρεάλ πιθανότατα να λειτούργησε με τον αντίθετο τρόπο για τον Κουρτουά. Άλλωστε έχει γραφτεί αρκετές φορές από τον ισπανικό Τύπο, πως ο Βέλγος αντιμετωπίζει ψυχολογικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του άγχους του. Το γεγονός ότι ο ίδιος το διέψευσε δεν αναιρεί το γεγονός ότι περνάει αγωνιστική κρίση.

Από τη μεριά της, η Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί. Τα περισσότερα πάνε λάθος στην ομάδα. Η επιστροφή του Ζιντάν δεν έφερε καλύτερες μέρες όπως περίμεναν όλοι, αλλά αντ’ αυτών έφερε γκρίνια, προβληματισμό και ερωτηματικά.

Ερωτηματικά ακόμα και για το κατά πόσο η φετινή είναι μία χαμένη χρονιά. Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο, που όμως θα κάνει τα πάντα για να είναι στο τέλος στην πλευρά των νικητών.

Και σίγουρα, έχοντας αυτό ως γνώμονα, κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα στηριχτεί η επιλογή του Κουρτουά και του δοθεί -κι άλλη- πίστωση χρόνου, ή θα αφήσει τα γάντια του βασικού και αποτελέσει παρελθόν στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ