ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Η φονική τελειότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γράφει παρανοϊκά νούμερα στη αρχή της σεζόν. Ο άνθρωπος γκολ της Μπάγερν μάλλον αξίζει λίγο περισσότερο την προσοχή μας.

Η φονική τελειότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τα 18 γκολ σε μια σεζόν είναι ένας πολύ τίμιος αριθμός για έναν επιθετικό στο κορυφαίο επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί που θα θεωρούσαν επιτυχημένη μια χρονιά στην οποία έχουν σημειώσει αυτό τον αριθμό τερμάτων. Υπάρχει όμως και ο Λεβαντόφσκι. Αυτός ο τύπος που έφτασε τα 18 γκολ σε 13 συμμετοχές τον μήνα Οκτώβρη! Ναι αυτό το κλισέ για τη μισή ευκαιρία που γίνεται γκολ βρίσκει πλήρη ανταπόκριση στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Έναν από τους πιο σπουδαίους σκόρερ όλων των εποχών!

Η φανέλα με το νούμερο 9

Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να απολαύσουμε πολλά μεγάλα σέντερ φορ για όλα τα γούστα. Παίκτες όπως οι Καβάνι, Σουάρεζ, Μπενζεμά, Φαλκάο και Ιμπραίμοβιτς πέτυχαν σπουδαία πράγματα και πολλά πολλά γκολ. Κανένας όμως δεν όρισε με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που λέμε «θέση 9» από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός είναι ένας κλασσικός σέντερ φορ. Παίκτης παλαιάς κοπής που είναι λες και γεννήθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και νιώθει σαν στο σπίτι του όταν βρίσκεται μέσα σε αυτή. Δεν είναι ούτε ο πιο γρήγορος, ούτε ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο τεχνίτης από αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω. Έχει όμως το στοιχείο αυτό που δεν το αποκτά κανείς ούτε μέσω σκληρής δουλειάς, ούτε με ατελείωτες ώρες προπονήσεων. Το φονικό ένστικτο του σκόρερ. Του ανθρώπου αυτού που είτε η μπάλα φτάσει σε αυτόν μέσω μιας συστημένης ασίστ είτε μέσω μιας πολλαπλής καραμπόλας δεν του κάνει καμία διαφορά. Απολύτως καμία!

Με το που αισθανθεί ότι η μπάλα πλησιάζει προς αυτόν είναι πάντα έτοιμος να την στείλει στα δίχτυα. Η εκτελεστική δεινότητα του Λεβαντόφσκι εντός περιοχής μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Τον Σεπτέμβρη του 2015 σε ένα ματς κόντρα στη Βόλφσμπουργκ  ο Λεβαντόφσκι πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι με το σκορ στο 0-1 κατά της Μπάγερν. Μέσα σε εννέα λεπτά το σκορ ήταν 5-1. Ο Λεβαντόφσκι είχε σημειώσει και τα πέντε τέρματα.

Όταν στον τέλος του παιχνιδιού ρωτήθηκε πως αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του ματς απάντησε: «Απλά σούταρα και δεν σκεφτόμουν πολύ τι συνέβαινε. Αλλά πέντε γκολ; Αυτό είναι φανταστικό». Όλη η αλήθεια για 31χρονο Πολωνό σε μια πρόταση. Ο Λεβαντόφσκι δεν το σκέφτεται και πολύ. Απλά σουτάρει. Και συνήθως σκοράρει.

Ναι ο «Λέβα» είναι υποτιμημένος

Ίσως να φανεί κάπως τραβηγμένο αλλά πράγματι θεωρώ ότι ο Λεβαντόφσκι είναι υποτιμημένος. Σίγουρα υπάρχει αναγνώριση προς το πρόσωπό του. Σίγουρα η κοινή γνώμη τον θεωρεί ένα από τα κορυφαία φορ της σύγχρονης εποχής. Ίσως όμως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν ακριβώς τι έχει πετύχει -και τι πρόκειται να πετύχει- ο Πολωνός φορ.

Τα 209 γκολ σε 255 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάγερν είναι ένας αριθμός εκτός πραγματικότητας! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ο 4ος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών. Στο τέλος της σεζόν θα φιγουράρει σίγουρα στην 2η θέση ξεπερνώντας τον εμβληματικό  Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε που βρίσκεται στα 218 τέρματα. Ο Λεβαντόφσκι θα πετύχει αυτό το επίτευγμα μόλις στην 6η χρονιά στο σύλλογο! Στην καριέρα του μετράει συνολικά 374 γκολ σε 556 εμφανίσεις!

Τα τελευταία χρόνια κανείς δεν σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτόν εκτός από τον Μέσι και τον Κριστιάνο. Στο παλμαρέ του βρίσκονται εφτά Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Γερμανίας. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που ξεκίνησε την καριέρα του από την Λεχ Πόζναν και έφτασε στο σημείο να γίνει ζωντανός θρύλος ενός από τα σπουδαιότερα κλαμπ στον κόσμο.

«Είναι ο πιο επαγγελματίας παίκτης που έχω συνεργαστεί. Ήμουν πάντα απόλυτα ικανοποιημένος μαζί του, από την πρώτη στιγμή». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς με ποιος παίκτες έχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια ο Πεπ για να καταλάβει ότι ο «Λέβα» μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή.

Έτοιμος για την κορυφαία του χρονιά

Στα 31 του πλέον ο Λεβαντόφσκι δεν δείχνει καμία πρόθεση να χαμηλώσει ταχύτητα. Το ακριβώς αντίθετο. Η κορυφαία του σεζόν από άποψη παραγωγικότητας ήταν το 16/17 όπου και σημείωσε 43 τέρματα. Φέτος δείχνει έτοιμος να συντρίψει αυτό το ρεκόρ!

Τα 18 γκολ που έχει σημειώσει σε 13 συμμετοχές μέχρι στιγμής είναι οιωνός μιας σεζόν με παραπάνω από 50 γκολ. Ο Πολωνός αποτελεί τον μοναδικό καθαρό φορ της Μπάγερν και μακράν του δεύτερου τον πιο αξιόπιστο finisher της. Η ομάδα του Κόβατς που παρουσιάζει σημαντικά θέματα στο τελείωμα των φάσεων που δημιουργεί έχει την τύχη να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης ο «Λέβα».

Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού είναι βασισμένο πάνω του. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με την δαιμονιώδη κατάσταση του παίκτη συνηγορούν ότι ένα ρεκόρ σκοραρίσματος δείχνει φέτος αρκετά πιθανό. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι έχουμε μπροστά μας 7 γεμάτους μήνες αγωνιστικής δράσης τότε το σενάριο αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βάση.

Μετά τη φυγή των Ρόμπεν και Ριμπερί, ο Λεβαντόφσκι είναι μακράν η μεγαλύτερη προσωπικότητα στο ρόστερ της Μπάγερν. Σε μια σεζόν που κλήθηκε να αναλάβει περισσότερα ηγετικά καθήκοντα από ποτέ εμφανίστηκε πανέτοιμος. Ο Πολωνός έχει πάρει από το χέρι τη Μπάγερν και την οδηγεί. Σκοράρει ακατάπαυστα και με όλους τους τρόπους. Κρατήστε τα μάτια σας πάνω του. Φέτος είναι η χρονιά του!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ