ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αξίζει ο Έρλινγκ Χόλαντ όλον αυτό τον θόρυβο;

Ο Χόλαντ σκοράρει ακατάπαυστα και έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει γι’ αυτόν. Είναι ο 19χρονος Νορβηγός πραγματικά τόσο καλός;

Αξίζει ο Έρλινγκ Χόλαντ όλον αυτό τον θόρυβο;

13 γκολ σε 20 παιχνίδια ή πιο απλά ένα γκολ κάθε 47 λεπτά. Ο Έρλινγκ Χόλαντ έχει τρελάνει τα κοντέρ! Πολλοί κάνουν λόγο για το επόμενο «χρυσό παιδί» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σίγουρα ο μικρός Νορβηγός είναι εντυπωσιακός μέχρι στιγμής. Μήπως όμως το δείγμα που έχουμε δεν επαρκεί για να ακούγονται τόσο μεγάλα λόγια γι’ αυτόν;

Εντυπωσιακά στοιχεία

Δεν είναι μόνο τα γκολ που έχει πετύχει. Είναι και το πώς τα πετυχαίνει. Ο Χόλαντ είναι σκέτος δυναμίτης! Ένα θηρίο με 1,94 ύψος, σπάνια φυσική δύναμη και ταυτόχρονα αρκετά ταχύς. Τα στοιχεία αυτά αρκούν για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα θωρηκτό. Ο τρόπος παιχνιδιού του είναι απόλυτα κυριαρχικός. Όπως και τα τελειώματά του φυσικά. Δεν σκοράρει απλά. Καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα! Μπαίνει δυνατά και αποφασισμένα σχεδόν σε κάθε φάση.

Παρά την σωματοδομή του ο Χόλαντ δεν είναι ένα κλασσικό φορ περιοχής. Έχει όλα τα προσόντα να τραβηχτεί πιο έξω και την τεχνική κατάρτιση να κουβαλήσει τη μπάλα μόνος του και να πάρει προσωπικές ενέργειες. Η αλήθεια είναι το ρεπερτόριό του είναι μεγάλο. Κάτι που έχει ήδη φανεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χόλαντ στα τρία πρώτα παιχνίδια των ομίλων έχει σημειώσει έξι γκολ. Έχει σκοράρει με το αριστερό –το καλό του-, με το δεξί, με το κεφάλι και με πέναλτι. Φεύγοντας με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας, σπρώχνοντας απλά τη μπάλα πάνω στη γραμμή και σουτάροντας από μακριά.

Η ποικιλία που έχει στο παιχνίδι του σε συνδυασμό με το φονικό ένστικτο του σκόρερ είναι αυτά που έχουν ξετρελάνει όλους τους σκάουτερ που συρρέουν κατά δεκάδες σε κάθε παιχνίδι της Σάλτσμπουργκ για να τον παρακολουθήσουν. Τα έξι γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής καθιστούν τον Νορβηγό φορ τον νεότερο παίκτη στην ιστορία του θεσμού που πιάνει αυτό το νούμερο.

Οι συγκρίσεις με ιερά τέρατα του αθλήματος έχουν ήδη ξεκινήσει και τα βιβλία με τα ρεκόρ έχουν αρχίσει να διαβάζονται ξανά προσεκτικά. Όσο για το Αυστριακό Πρωτάθλημα; Εκεί ο μικρός κάνει πλάκα. Είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο αυτό είναι πολύ χαμηλό για το λέβελ του. Μήπως όμως αυτό βοηθάει και στο χτιστεί λίγο πιο εύκολα η εικόνα του;

Όλα καλά αλλά ποια Αυστρία;

Να ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή ότι ο Χόλαντ είναι παίκτης για ανώτερο πρωτάθλημα. Αυτό είναι σίγουρο. Πάμε όμως παρακάτω. Το ότι ανήκει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η θέση του είναι και σε ομάδα πρώτης γραμμής. Τα δεκατέσσερα από τα είκοσι γκολ του, τα έχει σημειώσει σε παιχνίδια του Αυστριακού ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα έχει έντεκα γκολ στο Πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι από το 2011 μέχρι το 2017 αρχισκόρερ στην Αυστρία ήταν ο Τζόναθαν Σοριάνο. Ένας παίκτης που στην Ισπανία ήταν επιπέδου Σεκούντα Ντιβιζιόν κι αυτό με το ζόρι! Ο Σοριάνο που πριν πάει στην Αυστρία έπαιζε στη Β ομάδα της Μπαρτσελόνα –στα 27 του- σημείωσε εκεί 147 τέρματα σε 165 εμφανίσεις! Όσο και να βρήκε τον εαυτό του στη Σάλτσμπουργκ οι αριθμοί αυτοί δεν μπορεί να είναι παρά απόρροια του πολύ χαμηλού επιπέδου του Αυστριακού ποδοσφαίρου.

Όσο για το σήμερα; Ο παλιός μας γνώριμος Ταξιάρχης Φούντας έχει 9 γκολ σε 13 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης. Ο Φούντας πριν περίπου ένα χρόνο αγωνιζόταν στη τρίτη κατηγορία της Γερμανίας… Φυσικά η Σάλτσμπουργκ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Αυστρίας και μια πραγματικά καλή ομάδα που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα σε σχέση με τις αντιπάλους της. Αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι ανταγωνίζεται ομάδες πολύ χαμηλότερου επιπέδου και ως φυσικό επακόλουθο τα νούμερα των παικτών της είναι εντυπωσιακά. Ειδικά στην περίπτωση του Χόλαντ που είναι επιθετικός.

Αρκετοί παίκτες που πέρασαν από τη Σάλτσμπουργκ κάνουν σήμερα σπουδαίες καριέρες. Οι Μανέ και Κεϊτά της Λίβερπουλ είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Κανείς όμως από αυτούς δεν πήγε κατευθείαν σε ομάδα του υψηλότερου επιπέδου. Ο πρώτος έκανε το «αγροτικό» του στη Σαουθάμπτον και ο δεύτερος στη Λειψία. Ίσως λοιπόν ο Χόλαντ να φτάσει κάποια μέρα αρκετά ψηλά δε νομίζω όμως ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα κατευθείαν.

Μια στάση εδώ

Το γράφουμε αυτό γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού αθλητικού Τύπου για τον Χόλαντ ενδιαφέρονται ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Βλέπω κάπως δύσκολο να μπορέσει ο Νορβηγός να κάνει τη διαφορά σε κάποιο από αυτά τα κλαμπ. Και όχι δεν είναι λύση να έρχεται από τον πάγκο.

Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει πρέπει να συνεχίσει να παίζει και να γράφει αγωνιστικά λεπτά και φυσικά γκολ. Αυτό πρέπει πάση θυσία να γίνει μακριά από τη Σάλτσμπουργκ. Ή για να είμαστε πιο δίκαιοι μακριά από την Αυστρία. Ενδεχομένως ο Χόλαντ να είναι τελικά ένας παίκτης του κορυφαίου επιπέδου. Πρέπει όμως να φτάσει σε αυτό μέσω της σωστής διαδρομής.

Διαφορετικά το ρίσκο να χαθεί είναι αρκετά μεγάλο. Το καλοκαίρι που έρχεται ίσως θα έπρεπε να κάνει μια πιο ασφαλή επιλογή. Μια ομάδα στο αμέσως κάτω ράφι από τις κορυφαίες είναι πολύ πιθανό να του έδινε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Σκεφτείτε τον Νορβηγό σε μια ομάδα τύπου Γκλάντμπαχ, ή Ντόρτμουντ ή Βαλένθια ή ακόμα και Άγιαξ.

Ξεκάθαρη αναβάθμιση τόσο επιπέδου όσο και απαιτήσεων και ταυτόχρονη μείωση του ρίσκου στο να μείνει για πολλά παιχνίδια στον πάγκο. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν ο Χόλαντ βρίσκεται στα καλύτερά του και συνεχίζει να βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες. Για το αν και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει οι απαντήσεις θα δοθούν την κατάλληλη στιγμή. Μέχρι τότε απλά απολαμβάνουμε την αναμονή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ