ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Προσεχώς… πρωταθλητές με έναν αστερίσκο

Το άστρο της Λίβερπουλ μοιάζει πιο λαμπρό από ποτέ και το πρωτάθλημα Αγγλίας πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο "Άνφιλντ" μετά τη νέα επικράτηση επί της Τότεναμ.

Προσεχώς… πρωταθλητές με έναν αστερίσκο

Για να γίνεις πρωταθλητής χρειάζεται να εκπληρωθούν συγχρόνως παραπάνω από μία προϋπόθεση. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου η συνέπεια, η απουσία τραυματισμών, η δυνατότητα ανατροπής εις βάρος καταστάσεων και το άστρο συνθέτουν τα τέσσερα στοιχεία που μπορούν να σε καταστήσουν πρωταθλητή. Αυτή τη στιγμή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, η Λίβερπουλ μοιάζει να διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Για να το θέσουμε καλύτερα, οι “κόκκινοι” φαίνεται να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη και από την υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι. Διότι αν δεν υπήρχαν οι “πολίτες” τότε ήδη θα γράφαμε διθυράμβους για τον επικείμενο “κόκκινο” τίτλο.

Η πιο πρόσφατη ένδειξη της ισχύος των ρεντς ήρθε στο “Άνφιλντ”, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν απόλυτα απέναντι σε μία φοβισμένη και σκιά του καλού της εαυτού, Τότεναμ. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν μία καλή δικαιολογία να τα παρατήσουν, καθώς δέχτηκαν τέρμα από τα αποδυτήρια με την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη. Ο ανέλπιστος ήρωας των “σπιρουνιών”, Πάολο Γκαζανίγκα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 αποκρούσεις αλλά ούτε αυτό πτόησε τη Λίβερπουλ.

Φτάνοντας στα… άκρα

Αντιθέτως, από το 2ο λεπτό του αγώνα μέχρι και την ολοκλήρωση της ανατροπής, οι γηπεδούχοι πολιορκούσαν κυριολεκτικά την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ για ένα ακόμα παιχνίδι μας ανέδειξε το πόσο βασίζει το παιχνίδι της στα πλάγια μπακ. Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ Άρνολντ διέσχιζαν τις πλευρές τους σαν να ήταν η προσωπική τους αυλή και βγάζοντας τη μία σέντρα μετά την άλλη. Κάπως έτσι Άγγλος και Σκωτσέζος μοίρασαν 7 και 2 πάσες κλειδιά αντίστοιχα αναδεικνύοντας τις αμυντικές αδυναμίες των Ρόουζ, Οριέ αλλά και του Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έγινε έρμαιο στη διάθεση του Ρόμπερτσον.

‘Ετσι, οι “κόκκινοι” κυριάρχησαν στα ποσοστά κατοχής (68% έναντι 32%) ενώ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 315 περισσότερες πάσες σε σχέση με τον αντίπαλο τους (830 πάσες έναντι 515). Το γήπεδο έγερνε κάθε φορά προς την πλευρά που επιτίθεντο οι γηπεδούχοι. Τέτοια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού ώστε η ομάδα του Κλοπ ολοκλήρωσε 13 πάσες (χωρίς τις σέντρες) μέσα στην αντίπαλη περιοχή την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μόλις 4.

Η υπομονή στην τήρηση του πλάνου του Κλοπ, να οδηγηθεί δηλαδή η μπάλα στα άκρα, δημιουργούσε την εντύπωση ότι η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την αίσθηση συνηγορούσε και η φοβική στάση που διατηρούσε η Τότεναμ, με 11 παίκτες να οχυρώνονται πίσω από τη μπάλα.Έτσι, μία από τις 33 σέντρες που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι κατέληξαν σε γκολ. Δράστης ήταν ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο “Άνφιλντ” μετά από ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ το Δεκέμβριο του 2015.

Το δεύτερο τέρμα της Λίβερπουλ προήλθε από την επιμονή του Σάντιο Μανέ να κυνηγήσει μία φάση που έμοιαζε να πηγαίνει στα σκουπίδια. Μερίδιο ευθύνης φέρει φυσικά ο Σερζ Οριέ, ο οποίος δικαιολόγησε για μία ακόμη φορά τον χαρακτηρισμό “αλλοπρόσαλλος” που του έχει δοθεί λόγω των επιλογών του σε ορισμένες φάσεις.

Η Τότεναμ επιχείρησε να αντιδράσει μετά από αυτό το γκολ αλλά οι αστέρες της βρέθηκαν για μία ακόμη φορά σε κακή μέρα. Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ κατόρθωσε να μείνει αήττητη για 10η φορά σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο “Άνφιλντ” (7 νίκες, 3 ισοπαλίες). Αυτός ο αριθμός είναι από μόνος του ένας οιωνός τίτλου. Όλες οι πρωταθλήτριες, άλλωστε, όπως προείπαμε χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να ανατρέπουν παιχνίδια. Το έκανε η Τσέλσι επί Κόντε, το έκανε η Λέστερ του Ρανιέρι και τώρα το κάνει η Λίβερπουλ. Για την ακρίβεια, στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ δεν έχασε κανένα από τα 3 παιχνίδια που βρέθηκε κάτω κόντρα σε Νιουκάστλ, Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Ο “πιστός” Κλοπ και η προβλέψιμη Λίβερπουλ

Αν υπάρχει μία αδυναμία στο ρόστερ των “κόκκινων” αυτή είναι η έλλειψη ενός πιο δημιουργικού ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή. Οι “κόκκινοι” έχουν τέτοιες παίκτες στο πρόσωπο των Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν αλλά κανείς τους δε φημίζεται για τη σταθερότητα στην απόδοση του. Κόντρα στην Τότεναμ, οι “κόκκινοι” δε μοίρασαν ούτε μία κάθετη πάσα, καθώς το παιχνίδι τους οδηγούνταν συνεχώς στις πτέρυγες. Μπορεί αυτό να μη στοίχισε στη Λίβερπουλ λόγω της ποιότητας των ακραίων της μπακ αλλά δε παύει να καθιστά τους γηπεδούχους μονοδιάστατους. Έτσι, γίνονται προβλέψιμοι και μελλοντικά μία ομάδα με ακραίους παίκτες με αμυντικές αρετές ενδέχεται να “σβήσει” το πλεονέκτημα των “κόκκινων”.

Το δεύτερο πρόβλημα που ίσως κοστίσει ένα πρωτάθλημα στους “κόκκινους” είναι η υπερβολική πίστη του Κλοπ στους παίκτες του. Ανέκαθεν, ο Γερμανός αργούσε να κάνει αλλαγές στα παιχνίδια ακόμα και αν αυτά “στράβωναν”. Αυτή η στάση πηγάζει από την εμπιστοσύνη στο πλάνο και στους παίκτες του. Ωστόσο, οι καθυστερημένες αλλαγές στερούν τη φαντασία και τη φρεσκάδα που μπορούν να δώσουν στο παιχνίδι ο Σακίρι, ο Κεϊτά ή ο Τσάμπερλεϊν σε παιχνίδια όπως αυτό με την Τότεναμ. Παράλληλα, ενδέχεται να προκαλέσουν γκρίνια και πλήγμα στη ψυχολογία των αναπληρωματικών που πάντα ψάχνουν μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι χωρούν σε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ.

Έχοντας υπόψιν τις συγκεκριμένες αδυναμίες, καταλήγουμε ότι φέτος η Λίβερπουλ έχει το πρώτο χέρι για τον τίτλο. Πρώτον, γιατί κερδίζει ακόμα και στην κακή της βραδιά, όπως συνέβη κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δεύτερον, επειδή φτάνει σε ανατροπές, όπως με αντίπαλο τη Νιουκάστλ και την Τότεναμ. Τρίτον, διότι οι σούπερ σταρ της έχουν μείνει μακριά από τραυματισμούς. Τέταρτον, επειδή Σαλάχ και Φιρμίνο είναι βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι και τέλος επειδή η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει φέτος να διαθέτει μία τρανταχτή αδυναμία που δεν είναι άλλη από το κέντρο της άμυνάς της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ