ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λέστερ

Ο Τζέιμι Βάρντι είναι αυτός που οι γονείς σου έλεγαν να μην κάνεις παρέα!

Σε ένα ποδόσφαιρο της εικόνας, του εφέ και του δήθεν ο Τζέιμι Βάρντι στέκεται περήφανα ανυπότακτος. Χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Ο Τζέιμι Βάρντι είναι αυτός που οι γονείς σου έλεγαν να μην κάνεις παρέα!

Αν δεν του είχε… κάτσει με το ποδόσφαιρο ο Βάρντι πιθανότατα θα δούλευε σε εργοστάσιο. Το έκανε άλλωστε το 2009 όταν έπαιζε στην 9η κατηγορία της Αγγλίας! Ενδεχομένως να είχε θέματα αλκοολισμού και να είχε ακολουθήσει το έτερο εθνικό σπορ των Άγγλων μαζί με το ποδόσφαιρο. Τις μπουνιές στο δρόμο για τελείως ασήμαντες αφορμές. Δέκα χρόνια μετά ο αρχηγός της Λέστερ έχει εξελιχθεί σε ένα εντελώς διαφορετικού τύπου πρότυπο ποδοσφαιριστή. Ένα είδωλο για όλους αυτούς που δεν τους χωράνε τα κλισέ. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Φτάνει μόνο μια αφορμή

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία του Βάρντι δεν μοιάζει με καμία. Δεν είναι δηλαδή μια κλασσική ιστορία ενός σπάνιου ταλέντου από φτωχή οικογένεια που από το τίποτα βρέθηκε με τα πάντα. Όχι. Ο Βάρντι δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα ταλαντούχος. Δεν τον εντόπισε κανένας σκάουτερ για να τον πάρει στην ομάδα του.  Δεν ήταν ούτε καν φτωχός. Γιος μιας οικογένειας της εργατικής τάξης με μια μεγάλη αγάπη. Τη μπάλα.

Στην πραγματικότητα ο Βάρντι ήταν απλά ένας παίκτης από τους χιλιάδες που παίζουν μπάλα στην Αγγλία. Μέχρι τα 27 του δεν είχε συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ και μέχρι τα 25 δεν είχε συμμετοχή ούτε στην Τσάμπιονσιπ. Και μάλλον δεν θα είχε ούτε σήμερα αν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο του η Λέστερ. Η συνάντηση Βάρντι-Λέστερ είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πιστεύει κανείς στο κάρμα. Γιατί δεν βλέπεις συχνά μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ να υπογράφει έναν παίκτη από την 5η κατηγόρια. Δεν έχει λογική. Η διαφορά του επιπέδου είναι χαοτική. Κι όμως.

Εκεί αγωνιζόταν ο Τζέιμι Βάρντι τη σεζόν 11/12. Και πιο συγκεκριμένα στην Φλίντγκουντ Τάουν όπου σημειώνοντας 34 γκολ αναδείχτηκε σε MVP της κατηγορίας. Και κάπως έτσι από την 9η κατηγορία το 2009 έφτασε να αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ το 2012. Η αλλαγή αυτή ήταν τόσο μεγάλη και τόσο γρήγορη που οποιοσδήποτε θα δυσκολευόταν να προσαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν πρωτοπήγε στη Λέστερ ο Βάρντι δεν ήξερε πώς να ξοδέψει τα λεφτά που έβγαζε και έτσι έπινε συνέχεια.

Δέκα χρόνια μετά είναι ο πιο εμβληματικός παίκτης στην ιστορία των «Αλεπούδων» και η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του «θαύματος» της Λέστερ τη σεζόν 15/16. Την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ!

Αν η Λέστερ είχε πρόσωπο…

Αυτό που πέτυχαν οι «Αλεπούδες» εκείνη τη σεζόν θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την μεγαλύτερη έκπληξη που έχει συντελεστεί ποτέ στο άθλημα. Όπως είναι λογικό οι πρωταγωνιστές μιας τέτοιας παρανοϊκής σεζόν ήταν πολλοί. Το πρώτο πράγμα όμως που σου έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενος αυτό το μοναδικό επίτευγμα είναι ο Βάρντι.

Ο Βάρντι που φεύγει με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας, μένει όρθιος σε οποιοδήποτε τζαρτζάρισμα, εκτελεί τον αντίπαλο γκολκίπερ και φεύγει να πανηγυρίσει με τους οπαδούς. Στο πρόσωπό του διαγράφεται όλη η ένταση, το πάθος, το πείσμα, η πίστη ότι όλα γίνονται. Όλος ο χαρακτήρας εκείνης της ομάδας συμπυκνωμένος στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της! Ο οποίος δεν «μέθυσε» από την επιτυχία και δεν την άφησε ποτέ.

Ο Βάρντι γνώριζε καλά ότι δεν είχε την ποιότητα του Μαχρέζ η του Καντέ. Η Άρσεναλ τον ήθελε πολύ.  Αυτός ούτε που το σκέφτηκε. Ήξερε ότι εκεί θα ήταν ένας από τους πολλούς. Που στην καλύτερη θα έκανε κάποιες συμπαθητικές χρονιές σε μια ομάδα με ταβάνι την 4αδα. Φυσικά και έμεινε στην αγαπημένη του Λέστερ. «Να αφήσω τη Λέστερ; Για κανένα λόγο! Με ήθελαν όταν δεν με ήθελε κανείς. Δεν θα τους απογοητεύσω ποτέ». Και δεν το έκανε. Μαζί καταφέρανε το ακατόρθωτο. Και μαζί συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Οι «Αλεπούδες» διαχειρίστηκαν σεμιναριακά μια απροσδόκητη επιτυχία και κατάφεραν να εδραιωθούν ως μια από τις καλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Σήμερα και έχοντας δημιουργήσει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας τους, έχουν ισχυρές βλέψεις για την τετράδα. Κι αν τα πάντα στο Λέστερ έχουν αλλάξει ο Βάρντι παραμένει εκεί. Αιχμή του δόρατος, ηγέτης και αρχηγός. Με 116 γκολ σε 281 εμφανίσεις και μόνιμα στις κλήσεις τις εθνικής Αγγλίας από το 2015 και μετά.

Στα 32 του αποτελεί μια εμβληματική μορφή-γροθιά το στομάχι για το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ο Βάρντι δεν είναι εξαίρεση σε κανένα κανόνα. Είναι απλά αυθεντικός. Και δεν άλλαξε ούτε στον βούρκο της 9ης κατηγορίας, ούτε στην κορυφή της Πρέμιερ. Αυτό κάνει την περίπτωσή του τόσο ξεχωριστή.

Ένας απλός άνθρωπος

«Τρία ρεντ μπουλ, ένα διπλό εσπρέσο και μια ομελέτα με ζαμπόν και τυρί. Αυτά με κάνουν και τρέχω σαν τρελός στους αγώνες». Όχι. Καμία σωματική ή πνευματική προετοιμασία, κανένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι που να δίνει κίνητρο, κανένα γούρι. Ο Τζέιμι Βάρντι είναι ένας απλός άνθρωπος και δεν έχει ανάγκη να το αλλάξει αυτό.

Το 2016 μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος το ρώτησαν πως αισθάνεται. «Στην αρχή της σεζόν μας έδιναν 5000-1 οπότε ήξερα ότι έχουμε μια πιθανότητα». Σίγουρα το Πρωτάθλημα της Λέστερ ήταν πιο πιθανό ενδεχόμενο από το να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ ένας παίκτης που μέχρι το 2012 δεν ήταν καν επαγγελματίας!

Τη φετινή χρονιά ο Βάρντι έχει ξεκινήσει με το γκάζι πατημένο. Στο ιστορικό 0-9 επί της Σαουθάμπτον σημείωσε χατ τρικ. Έφτασε έτσι τα 9 γκολ σε 11 εμφανίσεις. Ένα πιθανό πλασάρισμα στην τετράδα θα είναι μια σπουδαία επιτυχία για τη Λέστερ. Ο αρχηγός της έχει βάλει πλάτη και την οδηγεί σε αυτό το δρόμο.

Κι όταν οι -πολλά υποσχόμενοι- παίκτες των «Αλεπούδων» αρχίσουν ξανά να φεύγουν ένας ένας για μεγαλύτερες ομάδες και καλύτερα συμβόλαια αυτός θα είναι και πάλι εκεί. Γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς. Λέστερ και Βάρντι πάνε μαζί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ