ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Να κλείνεις τα στόματα των επικριτών σου όπως ο Σάντιο Μανέ!

Ο Μανέ εδώ και περίπου δύο χρόνια βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Κι όποιος αμφέβαλε για αυτόν καλύτερα να σωπάσει. Μαζί κι εγώ.

Να κλείνεις τα στόματα των επικριτών σου όπως ο Σάντιο Μανέ!

Στο ποδόσφαιρο οι γνώμες είναι σαν τις… μύτες. Ο καθένας έχει από μία. Υπήρξαν πολλοί που αμφισβήτησαν ότι ο Μανέ μπορεί να γίνει ένας ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι. Πριν το περσινό Μπάγερν-Λίβερπουλ είχα αποκαλέσει τον Μανέ «τρεχαντήρι». Με τη λογική ότι εκτός από την αδιανόητη ταχύτητα και την εξωπραγματική αντοχή του δεν έχει να δείξει κάτι σπουδαίο. Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα ο Σενεγαλέζος δεν έχει σταματήσει να κάνει την τότε τοποθέτηση να μοιάζει με κουρελόχαρτο. Αν άλλαξα γνώμη; Προφανώς! Πως θα μπορούσα άλλωστε να μην;

Ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ

Ο Μανέ βρίσκεται σε μια μόνιμη ανοδική κατάσταση. Χωρίς το παραμικρό ντεφορμάρισμα. Τη σεζόν 17/18 ήταν ο Σαλάχ που με μια σεζόν επιπέδου Μέσι και Κριστιάνο ήταν το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στη Λίβερπουλ. Πέρυσι αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Ολλανδός βράχος είναι μεγάλο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Φέτος τη σκυτάλη έχει πάρει ο Σάντιο Μανέ.

Μετά από μια καταπληκτική περσινή χρονιά ο Σενεγαλέζος συνεχίζει σε ανάλογα και μάλλον υψηλότερα επίπεδα. Σε μια σεζόν που οι Σαλάχ και Φιρμίνο έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και η επιθετική τριπλέτα των «Κόκκινων» δεν έχει ακόμα ρολάρει, ο Μανέ είναι ο μόνος που διατηρεί την απόδοσή του μόνιμα σε υψηλά επίπεδα. Ο 27χρονος εξτρέμ κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και «μιλάει» στις μεγάλες στιγμές. Με έξι γκολ και τέσσερις ασίστ είναι πρώτος και στις δύο κατηγορίες για τη Λίβερπουλ στο Πρωτάθλημα. Πέντε από αυτά τα γκολ μάλιστα έδωσαν τρίποντο στους «Κόκκινους».

Ο Μανέ δείχνει θεαματική βελτίωση στο παιχνίδι του. Εκτός από την τρομακτική φυσική κατάσταση που διαθέτει και η τεχνική του κατάρτιση είναι πλέον ελίτ επιπέδου. Στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Βίλα η ασίστ στο πρώτο γκολ της Λίβερπουλ είναι μια πάσα που λίγοι παίκτες μπορούν να δουν. Ο Μανέ την έχει για πλάκα, χρησιμοποιώντας μάλιστα το αριστερό πόδι που δεν είναι το καλό του. Η ποιότητα του είναι τέτοια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα από μόνος του.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εκτός από καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ, ο Μανέ είναι ο καλύτερος εξτρέμ στον κόσμο αυτή τη στιγμή! Αν όχι ο καλύτερος, ο πιο φορμαρισμένος. Και ο πιο clutch

Φιγούρα που κερδίζει τον σεβασμό

Εκτός από ένας σούπερ ποιοτικός παίκτης ο Σενεγαλέζος είναι μια φιγούρα που κερδίζει το σεβασμό σου. Τόσο με τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Εντός γηπέδου ο Μανέ είναι ένας παίκτης που θα δώσει πάντα ότι έχει και δεν έχει. Δεν παρατάει καμία φάση, δεν χάνεται όταν το παιχνίδι δεν του βγαίνει, δεν πέφτει εύκολα για το φάουλ και δεν κάνει τίποτα περιττό για να «φάνει».

Είναι ένας στρατιώτης της ομάδας. Ένας «χαμάλης» πέντε αστέρων. Που θα τρέξει σαν σκυλί σε επίθεση αλλά και σε άμυνα και θα δώσει βοήθειες παντού μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτης που θα λάτρευε κάθε προπονητής. Πόσο μάλλον ο Γιούργκεν Κλοπ που του αρέσει να παίζει γρήγορα και θέλει όλοι οι παίκτες του να βοηθάνε στην πίεση του αντιπάλου.

Εκτός γηπέδου ο Μανέ είναι ακόμη καλύτερος απ’ ότι είναι μέσα σε αυτό. Προερχόμενος από μια πολύ φτωχή χώρα όπως η Σενεγάλη δεν έχασε ποτέ το μυαλό του από τα πλούτη και τη δόξα που έχει η ζωή ενός ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου. Δεν ξέχασε ποτέ πως είναι να μην έχεις τίποτα.

«Γιατί να θέλω 10 Ferrari, 20 διαμαντένια ρολόγια ή δύο αεροπλάνα; Τι θα προσφέρουν σε εμένα και στον κόσμο; Ήμουν πεινασμένος και έπρεπε να δουλέψω στους αγρούς. Επιβίωσα σε δύσκολες στιγμές, έπαιξα ποδόσφαιρο ξυπόλυτος, μου έλειψαν πάρα πολλά πράγματα. Σήμερα με αυτά που κερδίζω από το ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους μου. Έχτισα σχολεία, ένα στάδιο, ενώ παρέχουμε ρούχα, παπούτσια, φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Επίσης δίνω κάποια χρήματα το μήνα στους ανθρώπους μίας φτωχής επαρχίας στη Σενεγάλη. Δεν έχω ανάγκη να επιδεικνύω υπερπολυτελή αμάξια και σπίτια, ταξίδια, ακόμα και αεροπλάνα. Προτιμώ οι δικοί μου άνθρωποι να κερδίσουν λίγα από αυτά που μου έχει δώσει η ζωή». Λόγια που δεν χρειάζονται κανένα σχολιασμό.

Ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα

Ο Μανέ βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το 2016. Βρέθηκε εκεί ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο. Ξεκινώντας από μια ομάδα της Σενεγάλης βρέθηκε στη Γαλλία και στη Μετς. Από εκεί πήγε στην Αυστρία και στη Σάλτσμπουργκ. Στην Αγγλία τον έφερε η Σαουθάμπτον. Στους «Άγιους» τράβηξε πάνω του τα βλέμματα και κάπως έτσι ήρθε η Λίβερπουλ.

Ο Μανέ ξέρει ότι όταν ξεκινάς από τόσο χαμηλά το να βρεθείς στην κορυφή είναι μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία. Η Λίβερπουλ του έδωσε αυτή την ευκαιρία και ο ίδιος φαίνεται ότι εκτιμά ιδιαίτερα αυτό το γεγονός. «Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που με πήρε τηλέφωνο ο Κλοπ. Θυμάμαι και τον αδελφό μου στη Σενεγάλη, που όταν έπαιζα στην Σάλτσμπουργκ μου έλεγε ότι θέλει κάποια μέρα να με δει στη Λίβερπουλ. Ο Κλοπ με ήθελε, μου είχε πει ότι η Λίβερπουλ είναι σέξι , η μοναδική ομάδα της Ευρώπης, η πιο σέξι ομάδα. Συνήθιζε να μου το λέει και στη συνέχεια. Τώρα πια μου το θυμίζει συνεχώς. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα αγωνίζομαι σε αυτόν τον σύλλογο, ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω».

Παρά την περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ο τίτλος που λείπει όσο τίποτα από τους «Κόκκινους» είναι το Πρωτάθλημα. Έχουν άλλωστε να το κατακτήσουν 30 ολόκληρα χρόνια! Σε μια σεζόν που όλο ο οργανισμός φαίνεται να είναι αφοσιωμένος σε αυτό ο Μανέ πρωτοστατεί.

Αυτός είναι που καθοδηγεί τη Λίβερπουλ στο ασφαλές μονοπάτι των νικών που οδηγεί στον πολυπόθητο τίτλο. Άλλωστε είπαμε ο Σάντιο Μανέ ξέρει πολύ καλά πως είναι να σου λείπει κάτι πολύ. Αλλά όπως μας δείχνει ξέρει και πώς να το αποκτά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ