Άγιαξ

Το απίστευτο “σερί” που τρέχει ο Άγιαξ!

Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα σύμβολο για το ποδόσφαιρο, που πάντα διατηρεί αμετάβλητο το πρόγραμμά της.

Ο Άγιαξ είναι πρωτοπόρος ομάδα σε πολλά θέματα. Στον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου ήταν η ομάδα που εφάρμοσε πρώτη το πλάνο της και μετέπειτα ακολούθησαν όλοι οι άλλοι. Η επιρροή αυτής της ομάδας και του Γιόχαν Κρόιφ ήταν μοναδική, για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο “Αίαντας” (μαζί με την Μπαρτσελόνα), ξεχωρίζει για έναν ακόμα λόγο. Είναι το νούμερο ένα κλαμπ, στην παραγωγή ταλέντων από τις ακαδημίες του. Μην πάμε πολύ μακριά. Ήδη αν ανατρέξουμε στην περσινή σεζόν, θα δούμε τους Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ να αναδεικνύονται στον Άγιαξ και αμέσως να παίρνουν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, Στην Γιουβέντους ο πρώτος με 85 εκατομμύρια ευρώ και στην Μπαρτσελόνα ο άλλος, με 75. Image

Δεν είναι μόνο το περσινό. Η ολλανδική ομάδα ανέκαθεν στηρίζονταν στους παίκτες των ακαδημιών. Προσοχή! Όχι απλά δίνει ευκαιρίες, αλλά είναι ομάδα που βασίζεται στα παιδιά των ακαδημιών της. Έτσι λοιπόν, βγήκε και το τρομερό στατιστικό. Ο Άγιαξ, την ίδια ώρα που όλες οι ομάδες παίρνουν παίκτες από εδώ και από εκεί με το τσουβάλι, έχει συμπληρώσει 28 ολόκληρα χρόνια, στα οποία έχει πάντα στην εντεκάδα του τουλάχιστον ένα παιδί από τις ακαδημίες, με μοναδική εξαίρεση 21 λεπτά σε ένα παιχνίδι.

Είναι απίστευτο, αλλά από το μακρινό 1981, έχει πάντα έστω ένα παίκτη που είναι προϊόν των ακαδημιών της. Είναι πραγματικά τρομερό, αν σκεφτεί κανείς ότι αφενός ο Άγιαξ δεν είναι καμιά μικρή ομάδα και αφετέρου ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι μεταγραφές ξένων παικτών είναι η κυρίαρχη τάση στο ποδόσφαιρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ