Τότεναμ

Οι παίκτες “έφαγαν” τον Ποτσετίνο!

Ο Ποτσετίνο πήγε να αλλάξει εντελώς την ομάδα, αλλά τελικά έμεινε ξεκρέμαστος.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Τότεναμ μετά από 5μιση χρόνια. Ο Αργεντίνος τεχνικός μετά από μια μακρά και ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία στον τιμόνι των “Πετεινών”, θα αναζητήσει πλέον την τύχη σου σε άλλες πολιτείες. Από το πρωί όλο το “Νησί” βούιζε ότι η απόλυση θα έρθει σήμερα. Τελικά πίσω από τον καπνό…υπήρξε φωτιά και πριν λίγα λεπτά, το διαζύγιο των δύο πλευρών έγινε επίσημο.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντέιβιντ Λεβί, μιλώντας σε αγγλικό μέσο εξήγησε τους λόγους της απόλυσης του Ποτσετίνο. Αναφέρθηκε στην δυσκολία που υπήρξε στο να παρθεί αυτή η απόφαση αλλά και στην βαθύτερη αιτία της. Όπως εξήγησε, οι λόγοι ήταν καθαρά αγωνιστικοί, αφού οι επιδόσεις της ομάδας ήτα απογοητευτικές και κινδύνευε να μείνει εκτός από το του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Παρόλα αυτά, οι φήμες που κυκλοφορούν στην Αγγλία, παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ο Αργεντίνος είχε κακές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του και αυτός ήταν ο ουσιαστικότερος λόγος της απομάκρυνσης. Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένο ρεπορτάζ πίσω από αυτό.

Το καλοκαίρι που άλλαξαν όλα

Ο Ποτσετίνο το καλοκαίρι έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αλλάξει αρκετά την ομάδα. Ζήτησε να γίνουν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και να πωληθούν παίκτες κλειδιά. Ήθελε να φτιάξει την Τότεναμ μιας νέας εποχής. Ενός νέου κύκλου, μιας και θεωρούσε ότι η προηγούμενη ομάδα έπιασε “ταβάνι”. Έτσι, εισηγήθηκε της απομάκρυνση παικτών όπως ο Έρικσεν, ο Αντελβάιρελντ, ο Ρόουζ και στην θέση τους πρότεινε αντικαταστάτες.

Η ομάδα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει σχεδόν καμία από τις επιθυμίες του. Ούτε σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά ούτε και με τις μεταγραφές. Μόνο 3 ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα και κανείς από τους παλιούς δεν έφυγε. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ποτσετίνο να μείνει ξεκρέμαστος και να φανεί αδύναμος στα μάτια των παικτών. Μετά από αυτό, το κλίμα είχε στραβώσει τελείως και η απομάκρυνσή του ήταν καθαρά θέμα χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ